Σχετικά με εμάς

Items filtered by date: Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2018

Parklets

Μυτιλήνη 12/3/2050
Tα Parklets είναι πλατφόρμες οι οποίες μετατρέπουν μία ή περισσότερες θέσεις στάθμευσης οχημάτων σε πυρήνες κοινωνικοποίησης. Είναι ευρέως διαδεδομένες σε πολλές πόλεις του κόσμου και συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
Τα Parklets είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ Δήμου, τοπικών επιχειρήσεων, γειτονιάς και κατοίκων. Καθένα έχει τη δική του ξεχωριστή σχεδίαση που ενσωματώνει ένα καθιστικό, πυρήνες πρασίνου και χώρο στάθμευσης ποδηλάτων. Σκοπό έχουν να προσφέρουν περισσότερο δημόσιο χώρο σε στενούς, πολυσύχναστους και εμπορικούς δρόμους της πόλης, να ευνοήσουν την μετακίνηση με τα πόδια και το ποδήλατο και να μας κάνουν ν' αφήσουμε το αυτοκίνητο σπίτι.
Τα Parklets δημιουργούνται συνήθως σε περιπτώσεις όπου στενά ή υπό συμφόρηση πεζοδρόμια δημιουργούν συνθήκες δύσκολες ακόμα και για περπάτημα. Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας σε έννοιες όπως η ασφάλεια, η συνεργασία και η συνύπαρξη; Όταν το καταφέρουμε αυτό, η Μυτιλήνη δε θα έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες μεγαλουπόλεις του κόσμου.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish