Σχετικά με εμάς

Items filtered by date: Πέμπτη, 10 Ιανουάριος 2019

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΕΡΑΣ 2019

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΕΡΑΣ 2019
O Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαγρού ¨ΕΙΡΗΝΗ¨ την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου (Πο.Συ.Λε) και του ¨ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΥ Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας¨ θα φιλοξενήσει στη ΓΕΡΑ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Μαραθώνιο Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας με το όνομα ¨ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΕΡΑΣ¨.
Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι το Επιμελητήριο Λέσβου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, το Ν.Π.Δ.Δ Παιδείας & Αθλητισμού Δήμου Μυτιλήνης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Με την Τεχνική Υποστήριξη του ¨LESVOS RIDE¨ η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 από τη πλατεία του Μεσαγρού και στο ίδιο σημείο θα γίνει και ο τερματισμός με ώρα τερματισμού περίπου στις 13:00 το μεσημέρι για τους πρώτους ποδηλάτες. Στον αγώνα έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν, όπως και πέρυσι, μέλη της Εθνικής Ομάδας Ορεινής Ποδηλασίας.
Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν και αθλητές εκτός Λέσβου οι οποίοι θα έχουν έκπτωση 40% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και διαμονή με χαμηλό κόστος στο ξενοδοχείο ¨ΑΡΙΑΔΝΗ¨ της Γέρας.
Ο αγώνας πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας διασχίζοντας διαδρομές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, πλούσιες σε γεωλογικά μνημεία και συναντά θέσεις γεωλογικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται στα μνημεία του ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Παράλληλα με τον ποδηλατικό αγώνα θα γίνει και πεζοπορική διαδρομή στα χωριά της Γέρας περνώντας από σημεία ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και φυσικού ενδιαφέροντος, διάρκειας περίπου 1,5 ώρας, με οδηγό και υπεύθυνο διαδρομής τον Κο ΨΩΜΑ Σπύρο.
Επίσης, παράλληλα με τον αγώνα, με την επιμέλεια του ¨ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΥ Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας¨ και του Προέδρου του Κου ΖΟΡΜΠΑ Γιώργου, θα γίνει Παιδική Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα το ποδήλατο. Τα παιδιά θα ετοιμάσουν τις ζωγραφιές τους οι οποίες θα εκτεθούν σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Μεσαγρού. Όσα παιδιά συμμετέχουν στην έκθεση θα μπουν στην κλήρωση, που θα γίνει μαζί με τις απονομές του αγώνα, για ένα ποδήλατο και άλλα δώρα.
Τέλος, στις 10:30 θα γίνει και παιδικός αγώνας με ποδήλατα μέσα στο χωριό του Μεσαγρού και θα δοθούν αναμνηστικά στα παιδιά που θα συμμετάσχουν.
Μετά το τέλος του αγώνα και μέχρι να γίνουν οι απονομές, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαγρού ¨ΕΙΡΗΝΗ¨ και τοπικοί παραγωγοί θα προσφέρουν στους θεατές και αθλητές κεράσματα και τοπικά προϊόντα. Οι απονομές θα γίνουν στην πλατεία του Μεσαγρού στις 14:00.
ΣΑΒΒΑΤΟ 19-01-2019
Το Σάββατο 19-01-2019 από τις 17:00 έως τις 18:00 στην αίθουσα Ι. ΠΑΥΛΑΚΕΛΛΗΣ του Επιμελητηρίου Λέσβου, στην Μυτιλήνη, θα γίνουν οι εγγραφές, η παραλαβή των αριθμών και της τσάντας του αγώνα από τους αθλητές. Στις 18:15 θα γίνει καλωσόρισμα των αθλητών και των μελών της Εθνικής ομάδας ορεινής ποδηλασίας και θα ακολουθήσει η τεχνική ενημέρωση από τον σύμβουλο του αγώνα Χατζέλη Τίτο.
Θα ακολουθήσει ημερίδα με θέμα τις δυνατότητες ανάπτυξης αθλητικών δραστηριοτήτων ορεινής ποδηλασίας στη Λέσβο η οποία έχει αναγνωριστεί ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.
Ευελπιστούμε στην στήριξη της διήμερης εκδήλωσης προκειμένου αναδειχθούν οι ομορφιές του τόπου μας και για να γίνει το ποδήλατο μέρος της καθημερινότητας, της ψυχαγωγίας και άθλησης μας.
________________________________

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ
Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, ώρα 18:00
Αίθουσα εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Λέσβου
Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων Ι. ΠΑΥΛΑΚΕΛΛΗΣ του Επιμελητηρίου Λέσβου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα τις δυνατότητες ανάπτυξης αθλητικών δραστηριοτήτων ορεινής ποδηλασίας στη Λέσβο η οποία έχει αναγνωριστεί ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.
H ημερίδα πραγματοποιείται με την ευκαιρία του 2ου Ποδηλατικού Μαραθώνιου Γέραςπου διοργανώνεται την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαγρού ¨ΕΙΡΗΝΗ¨ με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου (Πο.Συ.Λε) και του ¨ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΥ Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας¨.
Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι το Επιμελητήριο Λέσβου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, το Ν.Π.Δ.Δ Παιδείας & Αθλητισμού Δήμου Μυτιλήνης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, με την Τεχνική Υποστήριξη του ¨LESVOS RIDE¨
Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 18:00 με χαιρετισμούς των συνδιοργανωτών φορέων.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο κ. Γιάννης Παττές, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) καθώς και σημαντικοί αθλητές οι οποίοι θα μιλήσουν για τις εμπειρίες τους στην ορεινή ποδηλασία. Ειδικότερα, θα συμμετάσχουν οι αθλητές:
Φασόη Βαρβάρα, Πρωταθλήτρια Ελλάδας ορεινής ποδηλασίας
Μαραγκός Νίκος, Πρωταθλητής Ελλάδας εφήβων ορεινής ποδηλασίας 2018
Ζιάκας Βασίλης, αθλητής ορεινής ποδηλασίας
Κιουμπρίζας Βασίλης, αθλητής ορεινής ποδηλασίας
Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Η δράση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ» με ακρωνύμιο “GEO – IN”, του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, με στόχο την ενίσχυση της διοργάνωσης Αθλητικών Δραστηριοτήτων στη Λέσβο – Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.
Πριν από την ημερίδα από τις 17:00 έως τις 18:00 στην αίθουσα Ι. ΠΑΥΛΑΚΕΛΛΗΣ του Επιμελητηρίου Λέσβου, θα γίνουν οι εγγραφές, η παραλαβή των αριθμών και της τσάντας του αγώνα από τους αθλητές. Θα ακολουθήσει καλωσόρισμα των αθλητών και των μελών της Εθνικής ομάδας ορεινής ποδηλασίας και η τεχνική ενημέρωση από τον τεχνικό σύμβουλο του αγώνα Χατζέλη Τίτο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ
Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, ώρα 18:00
Αίθουσα εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Λέσβου
Έναρξη – Χαιρετισμοί
Καλοσώρισμα αθλητών
Χαιρετισμοί διοργανωτών φορέων
Παρέμβαση από τον κ. Γιάννη Παττέ, εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ)
Συμμετέχουν:
Φασόη Βαρβάρα, Πρωταθλήτρια Ελλάδας ορεινής ποδηλασίας
Μαραγκός Νίκος, Πρωταθλητής Ελλάδας εφήβων ορεινής ποδηλασίας 2018
Ζιάκας Βασίλης, αθλητής ορεινής ποδηλασίας
Κιουμπρίζας Βασίλης, αθλητής ορεινής ποδηλασίας

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish