Σχετικά με εμάς

Items filtered by date: Τρίτη, 22 Ιανουάριος 2019

Αγωνιστική Ανασκόπηση Ποδηλατικού Μαραθώνιου Γέρας 2019

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, στο Μεσαγρό, στις 10:00 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση του πρώτου ποδηλατικού αγώνα του 2019 «2ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας» ο 4ος αγώνας ΜΤΒ Marathon που γίνεται στο νησί από το 2016 συνεχόμενα, με συμμετοχή πάντα αθλητών της Εθνικής ομάδας Ποδηλασίας.
Την προηγούμενη μέρα, το απόγευμα του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου 2019, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου στην αίθουσα Ι. ΠΑΥΛΑΚΕΛΛΗΣ πραγματοποιήθηκε τεχνική ενημέρωση των διαδρομών KYMOYRIS FUN 20 km & MARATHON GERAS PRO 40 km και ημερίδα για την ανάπτυξη των αθλητικών διοργανώσεων ορεινής ποδηλασίας στο νησί της Λέσβου με την παρουσία της Εθνικής Ομάδας Ελλάδος. Παράλληλα έγιναν οι εγγραφές, παραλαβή αριθμών συμμετοχής και τσάντα αθλητή.
Την Κυριακή το πρωί η συμμετοχή των αθλητών έφτασε σχεδόν τους 70 και όπως προβλεπόταν ο αγώνας εκίνησε στις 10:00 πμ με αυτοκίνητο ασφαλείας για τα πρώτα 2 χιλιόμετρα από το Μεσαγρό μέχρι το Σκόπελο. Μετά ξεκίνησε το βουνό... 8,5 χιλιόμετρα ανηφόρας που έφτανε σχεδόν μέχρι την Τούμπα, ανεβάζοντάς μας σε υψόμετρο 500+ μέτρα. Μετά απ τον Καριώνα κινηθήκαμε βορειότερα όπου η θέα κάτω ήταν καταπληκτική με το υψόμετρο να αγγίζει τα 600 μέτρα. Κάτω "πιάτο" όλος ο κόλπος της Γέρας, ο Παππάδος, ο Μεσαγρός, το Πέραμα, όλη η Ευρειακή και η χερσόνησος της Αμαλής απέναντι. Ο καιρός ότι πιο τέλειο μπορεί να φανταστεί ο ποδηλάτης, ούτε ήλιο, ούτε κρύο, ούτε βροχή ούτε αέρα... Πιο τέλεια δεν γίνεται. Τα πλούσια σε νερά χώματα κάνουν τα λάστιχα να κολλάνε τόσο, που και στις κατηφόρες είναι υποχρεωτικό το πετάλι, αλλά αυτό είναι κάτι που ανεβάζει το δείκτη δυσκολίας σε όλους ευχάριστα. Η θερμοκρασία κυμάνθηκε από 15 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά (Μεσαγρό) μέχρι 10 βαθμούς (ψηλά στην πίστα του Μεσαγρού).
Ταυτόχρονα, μέσα στο Μεσαγρό γίνονταν ποδηλατικές δράσεις για μικρά παιδιά, παιδικοί ποδηλατικοί αγώνες και έκθεση ζωγραφικής με θέμα το ποδήλατο. Στην κεντρική πλατεία του χωριού είχε στηθεί ένας τεράστιος πάγκος με τοπικά εδέσματα που προσέφεραν οι σύλλογοι και επιχειρήσεις της περιοχής σε όλους τους παρευρισκόμενους. Η μουσική έδινε το ρυθμό στους αθλητές που μετά τον πρώτο KYMOYRIS FUN 20 km περνούσαν από την πλατεία για να συνεχίσουν για το δεύτερο κομμάτι του αγώνα το MARATHON GERAS PRO 40 km. Ύστερα από 40 κοπιαστικά χιλιόμετρα στις απότομες πλαγιές της Γέρας, τις λιμνούλες με το νερό, τα εντυπωσιακά με ικανοποιητικό βαθμό δυσκολίας μονοπατάκια, τις λάσπες, τα τρεχούμενα νερά, αλλά και έναν αγώνα σ' ένα υπέροχο και μοναδικό τοπίο, άρχισαν να επιστρέφουν οι πρώτοι αθλητές λασπωμένοι, κουρασμένοι αλλά ικανοποιημένοι από μια άρτια διοργάνωση, με προσοχή και στην τελευταία λεπτομέρεια από ανθρώπους που δούλεψαν και κοπίασαν γι αυτή μήνες.
Στις 2:00 μ.μ. ξεκίνησαν οι απονομές. Γυναίκες, άνδρες, βετεράνοι ανέβηκαν στα βάθρα υπό το ρυθμό της βροχής αυτή τη φορά, που ευτυχώς έκανε την εμφάνισή της μόνο σ' αυτό το τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Αναλυτικά αποτελέσματαΕΔΩ
Ο 2ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας ήταν συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαγρού η Ειρήνη, με το Επιμελητήριο Λέσβου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Γεωπάρκο Λέσβου, το ΝΠΔΔ Δήμου Λέσβου, το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, του Παγγεραγωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας, του Πεζοπορικού συλλόγου Ορειάς, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου, των Εθελοντών Πυροσβεστών Γέρας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιόκηπου "Οι ρίζες μας". Τεχνικός Σύμβουλος το Lesvos Ride, και χορηγός επικοινωνίας όπως πάντα το Lesvos MTB.

Ευχαριστούμε τον φωτογράφο Μουρατίδη Δημήτρη για τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish