Προβολή & Διαφήμιση

Items filtered by date: Δευτέρα, 24 Σεπτέμβριος 2018

ERESSOS LAVA WKND 2018 - Ανασκόπηση

Κυριακή 23/9/2018 Σκάλα Ερεσού
Στα πλαίσια του ERESSOS LAVA WKND διοργανώθηκε αγώνας ορεινής ποδηλασίας μέσα στην Ερεσό και στο γύρω κάμπο ο οποίος ολοκλήρωσε και το πρωτάθλημα Lesvos Ride ΜΤΒ Grand Prix 2018.
Η θεαματική εκκίνηση δόθηκε στις 11:00 το πρωί από την κεντρική πλατεία του χωριού, ανάμεσα σε πλήθος θεατών, εθελοντών, τουριστών και ντόπιων. Η διαδρομή πέρα απ τα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού απλωνόταν μέχρι τον κοντινό λόφο με απαιτητική ανάβαση αλλά και τεχνικά μονοπάτια και ολοκληρωνόταν πάλι μέσα στο χωρίο μετά από 4,3χλμ. Το άνυδρο και άδεντρο τοπίο ανέβασε αρκετά τις θερμοκρασίες και μας έκανε να νοιώσουμε καλά ότι είμαστε στο LAVA WKND.
Ο αγώνας κύλισε ομαλά χωρίς απρόοπτα, κάτι που φρόντισε όπως πάντα η έμπειρη ομάδα του Lesvos Ride, με τέλεια σηματοδότηση, κριτές σε όλα τα σημεία που χρειαζόταν και υποστήριξη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου και τους Γιατρούς του Κόσμου.
Στα αγωνιστικά τώρα, ο Αλεξίου με δυναμική εκκίνηση κράτησε τα ηνία του αγώνα από τον πρώτο γύρο, με 2ο τον Γιώργο Σαραϊδάρη που μετά από πρόβλημα με το εμπρός λάστιχο, ταλαιπωρία και αποτυχημένες προσπάθειες επισκευής του, τελικά κατάφερε στο σέρβις να αντικαταστήσει πλήρως τον τροχό, κάτι που όμως τον έριξε αρκετά πίσω στην κατάταξη. Όσο και να προσπάθησε δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την δεύτερη θέση, που τον κρατάει βέβαια πρώτο στο πρωτάθλημα. Έτσι η ομάδα του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου έκανε το 1-2-3 καταλαμβάνοντας και την τρίτη θέση γενικής από τον Μπάμπη Μπουντάκη.
Πολλά χαμόγελα και μεγάλες δόσεις αδρεναλίνης χάρισε στους αναβάτες η νέα πεζοπορική διαδρομή καθώς και το γεγονός ότι ο μελετητής έκανε την σήμανση με γνώμονα το ότι έχει και ποδηλατική χρήση και τοποθέτησε τα σημάδια έτσι ώστε να είναι ορατά από πιο μακριά!
Το 2ο ERESSOS LAVA WKND Bike ήταν συνδιοργάνωση του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και της ΕΤΑΛ Α.Ε. Τεχνικός σύμβουλος είναι το LESVOS RIDE, με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και Χορηγός επικοινωνίας το Lesvos MTB.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ

My First Ride

Μυτιλήνη 24/9/2050

My First Ride

O Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνει την επόμενη Κυριακή στην Αμαλή το “My First Ride”. Στην προσπάθειά του ο Πο.Συ.Λέσβου να προσελκύσει όλο και περισσότερο κόσμο στην ορεινή ποδηλασία και ιδιαίτερα νέα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτή την πρώτη βόλτα και την πρώτη επαφή με τα μονοπάτια, οργάνωσε αυτή τη συνάντηση νέων φίλων του ΜΤΒ. Την Κυριακή νέοι ή και λιγότεροι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν δίπλα σε έμπειρα μέλη του Πο.Συ.Λε. μερικά από τα διασημότερα μονοπάτια του βουνού. Θα αποκομίσουν εμπειρίες και θα έχουν μια πρώτη επαφή με το αντικείμενο καθώς και με τους υπόλοιπους ποδηλάτες με σκοπό να μπουν νέες ρίζες, να φτιαχτούν νέες παρέες και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το φυτώριο της ποδηλασίας βουνού.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish