Items filtered by date: Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018

Arcadian Shepherds Enduro #EGS Final Round

Arcadian Shepherds Enduro #EGS Final Round
Βαλτεσινίκο Αρκαδίας 21/10/2018
Το Βαλτεσινίκο είναι ένα όμορφο, γραφικό και φιλόξενο ορεινό χωριό της Γορτυνίας. Χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του Παλιόκαστρου, σε υψόμετρο 1180 μ, με πανοραμική θέα, 350 παραδοσιακά πετρόκτιστα και καλοδιατηρημένα σπίτια και με τρεχούμενα νερά που δίνουν την εικόνα ενός ζωντανού χωριού.
Στο κέντρο της Ορεινής Αρκαδίας και μέσα σ' ένα σπάνιο φυσικό τοπίο με έλατα, ποτάμια και γραφικά μονοπάτια, βρίσκεται σκαρφαλωμένο το Βαλτεσινίκο, χτισμένο στην ανατολική πλευρά του βουνού με πετρόκτιστα αρχοντικά, πλακόστρωτα σοκάκια, περίτεχνα χαγιάτια αλλά και φιλόξενους, απλούς κατοίκους, συνθέτουν ένα σπάνιο μείγμα ταξιδιωτικής εμπειρίας που δύσκολα ξεχνιέται.
Η διαδρομή στο δίκτυο μονοπατιών της περιοχής, μέσα από ένα υπέροχο πνιγμένο στο έλατο τοπίο με υπεραιωνόβια δέντρα, είναι συναρπαστική. Πάνω από τον οικισμό δεσπόζουν ζωσμένες από το ελατόδασος οι τρεις κορυφές του Μαινάλου. Η θέα είναι μαγευτική, με τις ελατοσκέπαστες πλαγιές, τα καταπράσινα περιβόλια, τις βαθύσκιωτες καρυδιές, τις πανύψηλες λεύκες και γύρω να απλώνεται πανέμορφο το ελατόδασος. Σ' αυτό το μαγευτικό τοπίο δόθηκε η εκκίνηση του τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος Greek Enduro Series του Πανελλήνιου Enduro MTB.
Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Οκτωβρίου 2018 στο Βατλτεσινίκο της ορεινής Αρκαδίας ταξίδεψαν 25 Λέσβιοι και Χιώτες αγωνιζόμενοι για να λάβουν μέρος στον αγώνα. Lesvos MTB και Chios MTB έδωσαν δυναμικό παρόν και στον αγώνα και στο βάθρο.
Εκατόν ενενήντα έξι (196) συνολικά ποδηλάτες από Ελλάδα και εξωτερικό συμμετείχαν στον 5ο και τελευταίο αγώνα ορεινής ποδηλασίας Enduro Greek Series, που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής 21 Οκτωβρίου στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ελισαίος Γουβής, 2ος ο Θοδωρής Μπουγιούκας, τρίτος ο Ξενοφών Μπουμπάρης από τη Χίο, τέταρτος ο Δάνης Καραμηχαηλίδης και πέμπτος ο Γιώργος Καπόνης. Στην κατηγορία Junior την πρώτη θέση κατέλαβε ο Βασίλης Τριανταφύλλου του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, με 6ο στην ίδια κατηγορία τον Εμμανουήλ Χατζτέλη από το Lesvos Ride. Στην κατηγορία Masters 40+ την 3η θέση κατέλαβε ο Αντώνης Σταφυλίδης που έτρεχε με την ομάδα Anagno Cycles από τη Λέσβο, ενώ την 8η θέση της κατηγορίας κατέλαβε ο πρόεδρος του Πο.Συ. Λέσβου, Ιγνάτης Λασκαρίδης με τον Μωυσή Βασίλη από το Molyvos MTB να τον ακολουθεί στην 14η θέση, τον Χατζέλη Τίτο του Lesvos Ride στην 19η θέση, τον Δελημήτρο Παναγιώτη στην 20η θέση, τον Κωνσταντίνο Μπάμη στην 23η θέση και τον αθλητή του Πο.Συ. Λέσβου Γιώργο Ντάρα στην 31η θέση. Στην κατηγορία (φωτιά) "Men" από τη Λέσβο ξεχώρισαν οι: Γιαννούλης Παναγιώτης του Πο.Συ. Λέσβου στη θέση 13η, Τιτιρέκης Λευτέρης θέση 19η, Αναγνώστου Ευστράτιος Orange Bikes-Anagnocycles θέση 25η, Βουρσούκης Βασίλης Θέση 45η, και άλλοι... Αυτή η κατηγορία μόνη της είχε 107 συμμετοχές! Ενώ συνολικά από τους 171 που πήραν εκκίνηση, τερμάτισαν οι 164 αναβάτες.
Αμέσως μετά ακολούθησε η βράβευση των 3ων πρώτων του πρωταθλήματος όλων των αγώνων του Greek Enduro Series 2018. Πρωταθλητής στέφθηκε ο Ελισαίος Γουβής με 2ο τον Δάνη Καραμιχαηλίδη και τρίτο τον Παπαγεωργίου Αλέξανδρο.
Το Enduro Greek Series 2018 έκλεισε θεαματικά την πρώτη του χρονιά σαν διοργάνωση στην Ελλάδα και μόνο θετικές εντυπώσεις άφησε πίσω του. Ανυπομονούμε για τον πρώτο αγώνα που θα γίνει πάλι στην Αγιάσο της Λέσβου τον Απρίλιο του 2019. Όλοι όσοι συμμετείχαν το 2018, αλλά και όλοι όσοι το έχασαν, ανυπομονούν για την έλευση του Enduro Greek Series 2019.

Extra Trivia: Το παράξενο όνομα του Βαλτεσινίκου προέρχεται από τα συνθετικά βάλτος (σίγουρα ένας τόπος με πολλά νερά) και συνοικισμός. Βάλτων + συνοικισμός = Βαλτεσινίκο. Άλλη μια εκδοχή θέλει να παίρνει το όνομά του από τη νίκη (394 μ.Χ.) του Βαλτέσιου (στρατηγός του Βυζαντίου) σ' αυτό το σημείο κι από κει το χωριό να ονομάστηκε Βαλτεσίου + Νίκη = Βαλτεσινίκο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish