Items filtered by date: Τρίτη, 24 Σεπτέμβριος 2019

ERESSOS LAVA WKND 2019 – Ανασκόπηση

Κυριακή 22/9/2019 Σκάλα Ερεσού
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώθηκε αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Ερεσό στα πλαίσια του ERESSOS LAVA WKND.
Ένας από τους ωραιότερους αγώνες του πρωταθλήματος μέσα στον οικισμό της Ερεσού και στο γύρω κάμπο, ο οποίος αποτελεί και τον τελευταίο κάθε χρόνο αγώνα του πρωταθλήματος Lesvos Ride ΜΤΒ Grand Prix.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 11:00 το πρωί από την κεντρική πλατεία του χωριού, με θεατές, εθελοντές ντόπιους και τους τελευταίους εναπομείναντες τουρίστες. Κάθε γύρος των 4.400μ είχε 100 θετικά υψομετρικά εκκινούσε με ήπιας μορφής μεγάλη όμως ανηφόρα συνέχιζε με μονοπάτι, τεχνικό σημείο στο πίσω μέρος και τελείωμα με μεγάλες ευθείες και αμμώδη κοίτη ποταμού με διάσπαρτα βράχια και πέτρες που ανέβαζαν αρκετά το επίπεδο δυσκολίας. Αυτό ήταν ίσως και το κομμάτι της διαδρομής που έκανε τις διαφορές μεταξύ των αγωνιζόμενων να μεγαλώνουν χωρίς καν να είναι ανηφόρα!
Φέτος δεν νοιώσαμε και πολύ τη "LAVA" του weekend! Με τη θερμοκρασία να φτάνει μάξιμουμ στον τελευταίο γύρο μόλις τους 31 βαθμούς στο ξερό άδεντρο τοπίο και με το αεράκι να κάνει αισθητή την παρουσία του δροσερό, δεν μπορείς να πεις ότι είχε ζέστη. Αντίθετα αυτός ήταν ίσως ο ιδανικός καιρός για ποδήλατο.
Ο αγώνας κύλισε ομαλά χωρίς ούτε ένα απρόοπτο, κάτι που φρόντισε όπως πάντα η έμπειρη ομάδα του Lesvos Ride, με τέλεια σηματοδότηση, κριτές σε όλα τα σημεία που χρειαζόταν, με υποστήριξη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου και τους Γιατρούς του Κόσμου.
Ο Αλεξίου πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα με τον Σαραϊδάρη σε αγώνα τακτικής να τον ακολουθεί στους πρώτους 3 γύρους. Στον 4ο γύρο είχαμε όμως είχαμε ανατροπές. Μηχανικό πρόβλημα ανάγκασε τον Αλεξίου να αντικαταστήσει το ποδήλατό του προκειμένου να μην εγκαταλείψει, κάτι που επιφέρει ποινή ακύρωσης σε όποιον αθλητή που επιχειρεί κάτι τέτοιο.Το συμβάν σημείωσε η αγωνιστική επιτροπή του αγώνα προκειμένου να εξεταστεί μετά τον τερματισμό. Ο αγώνας συνεχίστηκε με το Σαραϊδάρη πρωτοπόρο και τον Αλεξίου πίσω μεν, αλλά σε απόσταση αναπνοής. Ένα γύρο μετά, το πρόβλημα του πρώτου ποδηλάτου του Αλεξίου επισκευάστηκε και έτσι ο Αλεξίου άλλαξε για 2η φορά ποδήλατο με το αρχικό. Η απόσταση όμως που τον χώριζε πλέον από τον Σαραϊδάρη ήταν μεγάλη. Όσο κι αν προσπάθησε σκληρά ο Αλεξίου μέχρι και τον τερματισμό, δεν κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος. Μετά τον τερματισμό η διοργάνωση αποφάσισε να μην εφαρμόσει την εσχάτη των ποινών (την ακύρωση) δείχνοντας επιείκεια χρεώνοντας όμως στον Αλεξίου με ποινή θέσεων, που τον έριξε πίσω στην 5 θέση της κατηγορίας του.
Έτσι η ομάδα του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου κατέλαβε τις έξι πρώτες θέσεις της γενικής με Σαραϊδάρη, Αλεξίου (πριν την ποινή) Μπουντάκη, Πέππα, Λασκαρίδη και Γιαννούλη.
Το 3ο ERESSOS LAVA WKND Bike ήταν συνδιοργάνωση του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και της ΕΤΑΛ Α.Ε. Τεχνικός σύμβουλος είναι το LESVOS RIDE, με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και Χορηγός επικοινωνίας το Lesvos MTB.

Δείτε τα αναλυτικά ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ.
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish