Γίνε συντάκτης

Items filtered by date: Κυριακή, 04 Μάρτιος 2018

Εκστρατεία Ecomobility στη Λέσβο

Φέτος, για πρώτη φορά στο νησί μας, πραγματοποιήθηκε η εκστρατεία Ecomobility που αφορά την οικολογική μετακίνηση. Στόχος των εκστρατειών είναι ο ερεθισμός των νέων για την προσέγγιση προβλημάτων της πόλης.
Δυο γυμνάσια της πόλης της Μυτιλήνης συμμετείχαν, το 4ο και το 6ο Γυμνάσιο τα οποία εργάστηκαν από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018 και στην συνέχεια παρουσίασαν τις εργασίες τους στην τελετή που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για βαθμολογηθούν και να προκριθούν στην επόμενη φάση της εκστρατείας.
Τα παιδιά με τον δικό τους μοναδικό τρόπο παρουσίασαν τις εργασίες τους στις οποίες εντόπισαν τα προβλήματα της πόλης μας και πρότειναν λύσεις για μια πιο φιλική και οικολογική μετακίνηση. Με μεγάλη χαρά είδαμε ότι και οι δυο ομάδες έδωσαν έμφαση στην μετακίνηση με το ποδήλατο, πράγμα το όποιο μας χαροποίει ιδιαίτερα.
Ως Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, συμμετείχαμε ενεργά στην προσπάθεια αυτή με ομιλία στους μαθητές αλλά και ως μέλος της κριτικής επιτροπής στην οποία συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, από την Τροχαία Μυτιλήνης και από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Συντονιστής της εκστρατείας για την Λέσβο ήταν ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρήστος Φούντας τον οποίο και συγχαίρουμε καθώς επίσης και τον κο Θάνο Ζαφειρόπουλο, πρόεδρο της οργάνωσης και συντονιστή της εκστρατείας Ecomobility.

Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά την εργασία του 4ου Γυμνασίου που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish