Γίνε συντάκτης

Items filtered by date: Δευτέρα, 06 Μάιος 2019

Take care of your trails week- Ανασκόπηση

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, έκλεισε ο κύκλος των εργασιών για τη συντήρηση και καθαρισμό των μονοπατιών, με τη δράση “Take care of your trails week” υπό την αιγίδα της IMBA-IMBA Europe. Η δράση πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου.
Στόχος ήταν τα μονοπάτια να γίνουν πιο ασφαλή, η απομάκρυνση αδρανών υλικών, και να αποκτήσουν καλύτερη ορατότητα. Επίσης έγιναν και κάποια αποστραγγιστικά έργα ώστε να εκτρέπουμε το νερό από το μονοπάτι.
Μέσα σε αυτές τις μέρες καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τη συντήρηση δύο μονοπατιών και να ξεκινήσουμε και ένα τρίτο, με συνολικό μήκος 2χλμ περίπου. Μαζί με τον καθαρισμό που είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο κατά την Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας, αυτή την στιγμή η πρόσβαση από την περιοχή της Αγ. Μαρίνας έως την Παναγιά της Αμαλής είναι ασφαλής και εύκολη για κάθε πεζοπόρο ή ποδηλάτη και σας προτείνουμε να μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε τo πανέμορφο τοπίο της χερσονήσου της Αμαλής που αυτή την εποχή φοράει τα καλά του!
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Χουρμούζης, Ιγνάτης Λασκαρίδης, Γιάννης Βεγιάννης, Τάκης Δουκαρέλλης, Τάκης Ανεζίνος.

37ο Lesvos / Molyvos URBAN MTB Races

Μυτιλήνη 6/5/2050
Διευρύνεται από φέτος χρονικά αλλά και τοπικά ο αγώνας Lesvos / Molyvos URBAN MTB Races. Η διοργάνωση θα διαρκέσει από την 1η έως τις 5 Ιουνίου 2050 και θα περιλαμβάνει 5 αγωνιστικές ημέρες με αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στην ευρύτερη περιοχή της νήσου Λέσβου, Σκαλοχώρι, Ερεσό, Ανεμώτια, Αγιάσο και Μόλυβο. Μέσα σε 5 μέρες η Λέσβος θα προσφέρει στους αγωνιζόμενους 5 από τους καλύτερους αγώνες του νησιού. 5 αγώνες που έγιναν παγκοσμίως γνωστοί πόλοι έλξης της Λέσβου, χάριν στον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους να παντρεύουν το χώμα με το urban, το πάθος με την παράδοση, το γραφικό με το θεαματικό, μαγική συνταγή που τόσα χρόνια κρατά τους αγώνες πρώτους στην προτίμηση του κοινού. Αγώνες που έκαναν τη Λέσβο γνωστή στον παγκόσμιο χάρτη της ορεινής αγωνιστικής ποδηλασίας. Φέτος λοιπόν ο αγώνας δεν θα περιοριστεί μόνο στην περιοχή του Μολύβου αλλά θα εξαπλωθεί σ' όλο το νησί, κάνοντας γνωστούς μερικούς από τους διασημότερους αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος. Πρωταθλητές όλων των ομάδων θα έρθουν απ’ όλες τις χώρες να τρέξουν στο Σκαλοχώρι, στην Ερεσό, στην Ανεμώτια, στην Αγιάσο, ενώ το αγωνιστικό 5ήμερο θα κλείσει με το "Μονακό" των αγώνων ποδηλασίας, τον πιο κοσμικό αγώνα του κόσμου της ορεινής ποδηλασίας, τον αγώνα στο Μόλυβο.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish