Γίνε συντάκτης

Items filtered by date: Τρίτη, 25 Ιούνιος 2019

Με ποδήλατο στη δουλειά - Βραβεύσεις

Το τι είναι το "Με ποδήλατο στη δουλειά" όλοι το γνωρίζουμε από προηγούμενα άρθρα
Τη δεύτερη θέση που πετύχαμε στο διαγωνισμό το διαβάσατε στο άρθρο του απολογισμού
Η μικρή πόλη του Αιγαίου τα έβαλε με πόλεις που διαθέτουν καταγεγραμμένα περισσότερα ποδήλατα απ' όσους κατοίκους έχει όλη η δική μας πόλη και κατάφερε να συγκεντρώσει τον 2ο μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που πήραν για ένα μήνα το ποδήλατο για τη δουλειά αφήνοντας για ένα μήνα (όσο διήρκεσε ο διαγωνισμός τουλάχιστον) τους δρόμους της Μυτιλήνης με 26 αυτοκίνητα λιγότερα! Γι' αυτή τη θέση στο διαγωνισμό κληθήκαμε να συμμετέχουμε προκειμένου να βραβευτούμε το προηγούμενο Σάββατο 22/6/2019 στον πανέμορφο χώρο του Polis Art Cafe, στο κέντρο της Αθήνας, να θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές του διαγωνισμού και να τιμήσουμε τους νικητές και όλους τους συμμετέχοντες. Τη Μυτιλήνη στη βράβευση των πρώτων από την ΠοδηλαΤΤική Κοινότητα εκπροσώπησε ο Βασίλης Δεμερτζής.
Ταυτόχρονα με το διαγωνισμό, έτρεχε κι ένας άλλος παράλληλος διαγωνισμός φωτογραφίας. Οι συμμετέχοντες ονομαστικά έστελναν τις φωτογραφίες τους και επιτροπή το Σάββατο θα επέλεγε με ψηφοφορία μια από τις 28 φωτογραφίες που στάλθηκαν, που θα έπαιρνε και το πρώτο βραβείο φωτογραφίας του διαγωνισμού "Με ποδήλατο στη δουλειά 2019". Από νωρίς υπήρχαν αναρτημένες στον χώρο οι φωτογραφίες του διαγωνισμού φωτογραφίας BTW2019. Στις 7 ακριβώς βγήκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού φωτογραφίας. Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στη φωτογραφία του Ανεζίνου Τάκη από τη Μυτιλήνη, Γενικού Γραμματέα του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και στην συνέχεια έγιναν οι απονομές των πόλεων. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Καρδίτσα, τη Δεύτερη η Μυτιλήνη και την Τρίτη το Κιάτο. Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και τα δικά μας βραβεία παρέλαβε ο Βασίλης Δεμερτζής.
Ο διαγωνισμός Με Ποδήλατο Στη Δουλειά και ο φωτογραφικός διαγωνισμός BTW2019 είναι μια προσπάθεια για την δημιουργία ποδηλατικής κουλτούρας στις πόλεις της χώρας μας. Μοιραστήκαμε το όραμά και γνωριστήκαμε από κοντά!
Ευχαριστούμε την Ποδηλαττική Κοινότητα που οραματίστηκε και διοργάνωσε το διαγωνισμό, ευχαριστούμε για την όμορφη εκδήλωση και τη διπλή μας βράβευση και τέλος ευχαριστούμε και τον Βασίλη Δεμερτζή που μας εκπροσώπησε επάξια.
Αν μια πόλη σαν τη μικρή Μυτιλήνη επιδεικνύει τόση αγάπη και ζήλο για το ποδήλατο, τα βάζει με γίγαντες και νικά, αυτό μόνο ένα μπορεί να σημαίνει. Κύριοι Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες... σκεφτείτε τι καταφέραμε χωρίς την παραμικρή ποδηλατική υποδομή στην πόλη μας. Αν τα καταφέραμε έτσι σκεφτείτε πως θα ήταν η πόλη μας αν είχε υποδομές... η Μυτιλήνη ζητά ποδηλατόδρομους... Και οι προσπάθειες δεν σταματούν εδώ.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish