Γίνε συντάκτης

Items filtered by date: Κυριακή, 08 Σεπτέμβριος 2019

Mugla MTB & Po.Sy.Le.

Ελληνο-Τουρκική ΜΤΒ Συνεργασία.
Στα πλαίσια μεταφοράς τεχνογνωσίας, εμπειρίας, πάθους και γνώσεων, συναντήθηκαν την Πέμπτη 5/9/2019 ο Πρόεδρος του “Mugla MTB” Ali Karakci με μέλη του Δ.Σ. του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.
Αν και έδρα του Ali είναι η Σμύρνη των 4,2 εκατομμυρίων κατοίκων και το πιο πιθανό θα ήταν η ορεινή ποδηλασία εκεί, να ήταν απλό να εξαπλωθεί εύκολα σε μια τόσο μεγάλη πόλη, αντ’ αυτού η ποδηλατική κοινότητα βουνού της Σμύρνης αριθμεί μικρό αριθμό μελών! Σε αντίθεση με το νησί της Λέσβου που έχει εκατοντάδες φίλους - μέλη, αριθμεί πάνω από 10 αγώνες κάθε χρόνο, εκδηλώσεις, βόλτες, πορείες, συγκεντρώσεις, συμμετοχές σε κοινά, γνωριμίες και φίλους σ’ όλο τον κόσμο. Το πιο πιθανό λοιπόν είναι να μεταφέρουμε τη φλόγα στο γειτονικό σύλλογο με όποιον τρόπο μπορούμε, έτσι ώστε να βοηθήσουμε να επιτευχθεί γρηγορότερα ότι έχουμε πετύχει εμείς μετά από πολλά χρόνια και στα απέναντι παράλια. Εκεί όπου υπάρχει η υποδομή, το έδαφος και πάνω απ’ όλα ο αριθμός ανθρώπων που μπορεί να εμπλακεί με την ορεινή ποδηλασία, έτσι ώστε να γίνει ευκολότερα κάτι πολύ μεγάλο!
Το πλαίσιο που μπορεί να αναπτυχθεί μια τέτοια συνεργασία θα τεθεί στο μέλλον σε βάση μεταξύ των 2 συλλόγων και θα αφορά αρχικά μεταφορά τεχνογνωσίας διαμόρφωσης, συντήρησης, καθαρισμού μονοπατιών αλλά και μια πρώτη επαφή με γκρουπ Τούρκων αναβατών που θα έρθουν να δουν από κοντά τη Λέσβο, τα βουνά και το Λεσβιακό πάθος για ορεινή ποδηλασία. Σε 2ο επίπεδο θα μεταφερθεί η τεχνογνωσία από την οργάνωση ενός event, την προβολή του, τη διάδοση, την εκτέλεση αλλά και την δημοσίευσή του στον τύπο ηλεκτρονικό και έντυπο, πράγματα που κάνουν την ιδέα της ποδηλασίας να ”ακούγεται” σ’ έναν τόπο και ν’ αποκτά φίλους.
Τα θεμέλια μπήκαν σε μια πολλά υποσχόμενη Ελληνοτουρκική συνεργασία του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και με τον νεοσύστατο Σύλλογο “Mugla MTB” που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, και τα σχέδια μας είναι πολλά και μεγάλα.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish