Μικρές Αγγελίες

Items filtered by date: Παρασκευή, 03 Μάιος 2019

2nd Lesvos Gravel Adventure Weekend

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 ξεκινά το 2ο Lesvos Gravel Adventure Weekend.
Μια βόλτα με ποδήλατο σε εκτός δρόμου διαδρομές που θα καλύψει όλο το νησί. Στόχος είναι να καλύπτονται περίπου 100 χιλιόμετρα τη μέρα. Την διοργάνωση έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Steffen Streich έμπειρος ποδηλάτης διηπειρωτικών ποδηλατικών διοργανώσεων. Ο άνθρωπος που έχει διασχίσει σχεδόν όλες της ηπείρους της γης και μερικές απ αυτές και περισσότερο από μια φορά, διοργανώνει στον τόπο μας για 2η φορά μεγάλη Gravel βόλτα. Φέρνει όλη αυτή την εμπειρία του στο νησί και καλεί ποδηλάτες απ όλο τον κόσμο, να έρθουν ν' απολαύσουν επιλεγμένες διαδρομές στη Λέσβο, ν' αποθανατίσουν στις μνήμες τους το μοναδικό Λεσβιακό τοπίο, να γνωρίσουν το νησί και ταυτόχρονα να το κάνουν περισσότερο γνωστό στον κόσμο για την ποδηλατική του κουλτούρα, την υπέροχη φύση, τους φιλόξενους κατοίκους αλλά και τις απαιτητικές ποδηλατικές διαδρομές, μέσα από μια άρτια οργανωμένη ποδηλατική συνάντηση, από τον καλύτερο και πιο έμπειρο ποδηλάτη στο είδους του, τον Steffen Streich.
Ο τελευταίος μεγάλος διηπειρωτικός άθλος του Στέφανου είναι το NorthCape-Tarifa, ένας αγώνα από το βορειότερο ακρωτήριο της ηπειρωτικής Ευρώπης στη Νορβηγία, έως την Ταρίφα της Ισπανίας (το νοτιότερο) με νικητή τον ίδιο, που μετά από 21 μέρες 1 ώρα και 54 λεπτά τερμάτισε πρώτος τα 7.384 χιλιόμετρα αντιμετωπίζοντας με απόλυτη επιτυχία όλες τις προκλήσεις μιας τόσο μεγάλης διαδρομής. Κάτι που αδιαμφισβήτητα επιβεβαιώνει την ατέλειωτη εμπειρία του διοργανωτή, καθώς και την εγγυημένη ικανοποίηση και κάλυψη των αναγκών όλων των συμμετεχόντων.
Η βόλτα περιλαμβάνει μερικά από τα ωραιότερα σημεία της Λέσβου, Αγιάσος, Δρώτα, Βατερά, Βρίσα, Πολυχνίτος, Σκάλα Καλλονής (1η διανυκτέρευση), Άγρα, Ταβάρι, Σκάλα Ερεσού, Σίγρι, Γαβαθάς, Πέτρα, Μόλυβος (2η διανυκτέρευση), Σκάλα Σκαμιάς, Μανταμάδος... και πολλά άλλα μαγευτικά Λεσβιακά τοπία, φυσικά με τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, πανέμορφες ενδιάμεσες διαδρομές που συνδέουν όλα αυτά!
Την Παρασκευή 10/5/2019 εκκίνηση από τη Μυτιλήνη!
Επίσημη δήλωση του διοργανωτή: The second edition of the "Lesbos Gravel Adventure" will take place on May 10th to 12th, 2019!!! We will follow our friends on their enduro motorcycles. With about 100km a day, the round around our island is a real challenge! It will be about 90% of the route on gravel road. We are planning overnight stays in Skala Kalloni and Molivos .

Δείτε ΕΔΩ τον χάρτη της διαδρομής

12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 19-5-2019

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΐΟΥ 2019 - ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ
Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είναι η ταυτόχρονη διαμαρτυρία πολιτών που γίνεται σε 30+ πόλεις σε όλη την Ελλάδα κάθε 2η Κυριακή του Μαΐου. Φέτος από φόβο μήπως πέσει την ίδια μέρα των εκλογών αρχικά είχε μετατεθεί την πρώτη Κυριακή του Απριλίου... Δυστυχώς ήταν πολύ νωρίς σαν εποχή κι έτσι εξαιτίας των έντονων καιρικών συνθηκών με βροχόπτωση σε όλη την Ελλάδα, αναγκάστηκαν αρκετές πόλεις να αναβάλλουν την Ποδηλατοπορεία. Μια απ αυτές ήταν και η Μυτιλήνη.
Μετά από ένα μηνά και παραπάνω, ελπίζουμε πια αυτή τη φορά στις 19 Μαΐου να έχει έρθει η άνοιξη !!! για να πάρουμε τα ποδήλατά μας και να διαμαρτυρηθούμε για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην πόλη μας.
Είναι ώρα να αποκτήσει η Μυτιλήνη ποδηλατόδρομους. Κάντε τον ποδηλάτη να νοιώσει ασφαλής, κάντε τον ν' αφήσει το αυτοκίνητο στο σπίτι και να κατέβει στο κέντρο με το ποδήλατο. Βοηθήστε την επόμενη γενιά να μάθει από μικρή να κινείται με ασφάλεια με ποδήλατο μέσα στην πόλη. Εμείς θα βγούμε για 12η χρονιά στους δρόμους στις 19 Μαΐου, να ζητήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί στο δρόμο. Τα μηνύματα φέτος είναι: Εκτενές δίκτυο ποδηλατόδρομων μέσα στην πόλη, ελεύθερα πεζοδρόμια και πλατείες, δίκαιη διαχείριση Δημόσιου χώρου, ελεύθερες ράμπες, ελεύθερες θέσεις ΑΜΕΑ, και καλύτερα μέσα μεταφοράς. Μαζί μας για πρώτη φορά μπορούν να λάβουν μέρος στην πορεία πεζοί, μαμάδες με καρότσι, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, σύλλογοι ή ανεξάρτητα άτομα που αισθάνονται ότι ζουν σε μια πόλη όχι φιλική γι αυτούς, ή όποιος άλλος πιστεύει οτι η αυτοκινητοκεντρική αντίληψη στην πόλη μας πρέπει κάποτε να λάβει τέλος.
Στις 19 Μαΐου, στις 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Σαπφούς, ελάτε όλοι μαζί μας. Ήρθε η ώρα να βάλουμε το ποδήλατο στην ατζέντα των δημοτικών αρχών που θα προκύψουν από τις εκλογές. Ας κάνουμε όλοι μαζί πορεία για μια ιδέα που επιτέλους πρώτη φορά στην Ελλάδα, ωριμάζει.

 

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish