Μικρές Αγγελίες

Items filtered by date: Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2020

Να γίνει Ποδηλατικό Πάρκο...


Εμμένει στις προτάσεις του ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου και υπενθυμίζει την πρότασή του να γίνει Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής το Πάρκο της Επάνω Σκάλας.
Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα έργα ανάπλασης της πόλης μας, τον Μάρτιο του 2020. Σ' αυτά τα σχέδια το συγκεκριμένο πάρκο ήταν προγραμματισμένο να γίνει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Διαβάστε εδώ το άρθρο
Μετά τις απαραίτητες παρεμβάσεις, επαφές με φορείς και συλλόγους, συμμετοχές σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που είχε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, άρθρα και ανοιχτές επιστολές προς το Δήμο Μυτιλήνης και λοιπούς φορείς, η δίκαιη αντίρρηση μας να μην παραδοθεί στα αυτοκίνητα σαν πάρκινγκ η Παιδική Χαρά Επάνω Σκάλας Μυτιλήνης, εισακούστηκε και σε δελτίο τύπου του ο Δήμος Μυτιλήνης προσφάτως, ανακοίνωσε την άρση της απόφασης μετατροπής της Παιδικής Χαράς σε χώρο στάθμευσης. Θεωρούμε μεγάλη επιτυχία του συλλόγου αυτή την έκβαση καθώς από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε άδικη και οπισθοδρομική αυτή την απόφαση και πολεμήσαμε με όλα τα μέσα για την άμεση άρση της. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα εισακουστεί και η πρότασή μας, να γίνει Ποδηλατικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, κάτι που ο τόπος το χρειάζεται, απόφαση που θεωρούμε απίθανο να πάρει η παρούσα Δημοτική αρχή, αλλά ελπίζουμε ίσως να ενταχθεί σ' ένα από τα επόμενα προγράμματα βιώσιμης αστικής κινητικότητας που θα ανακοινωθούν στο μέλλον.
Εμείς σαν Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου θα συνεχίσουμε τις απαραίτητες παραινέσεις σε ότι επιβαρύνει τον τόπο μας και τον πάει προς τα πίσω, θα συνεχίσουμε τη μάχη με τα κακώς κείμενα και θα ελπίζουμε να έρθουν επιτυχίες και σ' άλλες παρεμβάσεις μας για το καλό του τόπου.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο της διαμαρτυρίας μας από 6 Ιουλίου του 2020:
Διαβάστε εδώ την επιστολή μας προς το Δήμο: 

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish