Περιφερειακά

Items filtered by date: Κυριακή, 31 Μάρτιος 2019

2η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό Ανασκόπηση

Μυτιλήνη 31/3/2019
Με σύνθημα "Ο αυτισμός και το ποδήλατο μπορούν να γίνουν 2 καλοί φίλοι αρκεί να βρεθεί η ισορροπία" βρεθήκαμε για 2η συνεχή χρονιά μπροστά στο παλιό Δημαρχείο καλεσμένοι του συλλόγου "Συνεξέλιξη - Σύλλογος γονέων και φίλων ανθρώπων με αυτισμό - Λέσβος" να ποδηλατήσουμε μαζί με πεζούς στην προκυμαία της Μυτιλήνης στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Αυτισμού. Ο τελικός προορισμός μας άλλαξε λόγω του δυνατού αέρα και αντί για τα Τσαμάκια, κινηθήκαμε σε δρόμους που ο άνεμος δεν ήταν τόσο έντονος, έως το πάρκο του Αγ. Ευδόκιμου. Εκεί αφού συγκεντρώθηκε όλη η πορεία των ποδηλάτων και των πεζών που αριθμούσε πάνω από 200 άτομα, τα παιδάκια είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παγωτά από το κινητό παγωτατζίδικο του ζαχαροπλαστείου "Πανταζής" και να παίξουν με τα ποδήλατά τους. Η κα Τασούλα Σκούρτσου - Αναγνώστου πρόεδρος της "Συνεξέλιξης" έβγαλε ένα σύντομο λόγο κι αφού ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης κάνοντας ειδική αναφορά στον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, έκλεισε μ' ένα αλληγορικό παραμύθι. Στο τέλος της εκδήλωσης κληρώθηκε ποδήλατο από λαχνούς που είχαν προπωληθεί, το οποίο κέρδισε τυχερός ποδηλάτης από την Καλλονή.

Δείτε περισσότερες φωτό ΕΔΩ

Η Ώρα της Γης 2019 Ανασκόπηση

Μυτιλήνη 30/3/2019 Ώρα 20:30
Με θερμοκρασίες που φλερτάριζαν με μονοψήφια νούμερα ξεκίνησε και φέτος η βόλτα με ποδήλατα από την Πλατεία Σαπφούς στα πλαίσια της "Ώρας της Γης" μια ώρα που κάθε χρόνο ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου καλεί τους ποδηλάτες σε βόλτα στους δρόμους της πόλης την ώρα που (θεωρητικά) η πόλη έχει σβήσει τα φώτα της σε ένδειξη ενδιαφέροντος στους φυσικούς πόρους της γης, σώζοντας μικρό ποσό ενέργειας στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος!
Με μικρή συμμετοχή λόγω ψύχους, που σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα που μέρες είχε δέσει όλα τα πλοία στο Αιγαίο, κράτησε αρκετούς ποδηλάτες στα ζεστά τους, η βόλτα έγινε από λίγους τολμηρούς που αψήφησαν το κρύο και ήρθαν να δώσουν ηχηρό μήνυμα, να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με τη φύση και να αλλάξουν συνήθειες προς όφελος του πλανήτη μας και των μελλοντικών γενεών.
Μετά από 1 ώρα βόλτα, 5,5 χιλιόμετρα στα όμορφα δρομάκια γύρω απ το ιστορικό κέντρο της πόλης, αποφεύγοντας τις κεντρικές αρτηρίες και επιλέγοντας μικρότερους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, πιο ασφαλής γραφικούς και με λιγότερο κρύο και κίνηση οχημάτων, ολοκληρώσαμε την εκδήλωση που στόχο είχε να αφυπνίσει όσους έστω έμαθαν γι αυτή, το ενδιαφέρον τους για το μέλλον του πλανήτη.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish