Ποδήλατα Βουνού

Items filtered by date: Δευτέρα, 03 Δεκέμβριος 2018

Ανασχεδιασμός Αστικών Οδών

Μυτιλήνη 3/12/2050
Επιτέλους, φαίνεται ότι ωρίμασαν οι συνθήκες! Θα συμμετέχουμε ενεργά σαν πολίτες στο σχεδιασμό των πόλεων μας με κέντρο τον Άνθρωπο και όχι πια το αυτοκίνητο, θα δούμε το όραμα να πραγματοποιείται! Το πρότυπο των "αυτοκινητοκεντρικών" πόλεων καταργείται παγκοσμίως.
Μηχανικοί των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου συμμετείχαν σε ημερίδα με θέμα: "Ανασχεδιασμός Αστικών Οδών Αρμοδιότητας Δήμου Λέσβου" με ομιλητές πολεοδόμους, χωροτάκτες και αρχιτέκτονες από την Ευρώπη, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και όποιον πολίτη ενδιαφέρεται να καταθέσει τις ιδέες του.
"Να επιστρέψουμε τους δημόσιους χώρους στους ανθρώπους!"
Πώς; Αποθαρρύνοντας την χρήση ΙΧ, βελτιώνοντας τις δημόσιες συγκοινωνίες και προωθώντας το περπάτημα και το ποδήλατο! Είναι πλέον δεδομένο ότι οι τακτικές τόσων χρόνων "ανάπτυξης" που επικεντρώνονταν σε περισσότερες θέσεις στάθμευσης και μεγαλύτερους δρόμους το μόνο που κατάφεραν ήταν να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερο κόσμο να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του μέσα στην πόλη, κάτι που όχι απλά δεν έλυσε το πρόβλημα αλλά το επιδείνωσε σε υπερθετικό βαθμό. Το μόνο που μας μένει τώρα (τονίζουν οι πολεοδόμοι) είναι να πράξουμε το αντίστροφο. Λιγότερο ευνοϊκές συνθήκες για το αυτοκίνητο, μικρότεροι δρόμοι, λιγότερες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων που θα δώσουν χώρο σε ποδηλατόδρομους, πεζοδρόμια, πλατείες και πάρκα, αλλά πάνω απ' όλα στην ποιότητα ζωής του πεζού, τον πολιτισμό, την πραγματική ανάπτυξη, την υγεία, το καθαρό περιβάλλον και πολλά άλλα.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish