Ποδήλατα Βουνού

Items filtered by date: Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2018

O Steffen νικητής του NorthCape-Tarifa

11/7/2018 Ταρίφα Ισπανίας Ώρα Ελλάδας 01:56
ΠΡΩΤΟΣ... Με 21 μέρες, 1 ώρα και 56 λεπτά, από τη Νορβηγία στην Ισπανία ο άξιος αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, ο Steffen Streich πήρε τη νίκη στο NorthCape-Tarifa 2018.
Έχουμε πει κι έχουμε γράψει κατά καιρούς πολλά πράγματα για το Στέφανο, αλλά συνεχίζει με κάθε του άθλο να μας εκπλήσσει και να μας κάνει περήφανους που ζούμε στην Ελλάδα.
Ζει σ' ένα μικρό χωριό της Λέσβου μακριά από μεγαλουπόλεις με όλες τις υποδομές που μπορεί να βοηθούν έναν αθλητή, κάνει ποδήλατο 350 μέρες το χρόνο, δεν χρησιμοποιεί αυτοκίνητο, η ηλικία του είναι κοντά στα 50 και έχει επιλέξει μια διατροφική ζωή χωρίς κρέας. Οποιοσδήποτε άλλος συνδύαζε όλα τα παραπάνω θα πήγαινε για ... ξεκούραση! Ο Στέφανος όμως δεν αφήνει κανέναν ποδηλατικό αγώνα στον κόσμο που να μη τον κερδίσει. Και αναφερόμαστε σε διηπειρωτικούς ποδηλατικούς αγώνες, διασχίζοντας τη μια ήπειρο μετά την άλλη. Δεν θα αναφερθούμε στα κατορθώματα του Στέφανου γιατί θέλουμε πολύ χώρο, θα πούμε μόνο επιγραμματικά τη "διάσχιση" της Ευρώπης, της Αφρικής, της Αμερικής, και της Αυστραλίας. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Ευρώπης αλλά με έναν καινούριο τρόπο. Ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της 20ης Ιουλίου από το Βόρειο Ακρωτήριο στη Νορβηγία, για να τερματίσουν 21 μέρες μετά, διανύοντας 7.384 χιλιόμετρα, περνώντας μέσα από 14 διαφορετικές χώρες, σ' έναν άθλο που δεν έχει προηγούμενο, στην Ταρίφα της Ισπανίας. Από το βορειότερο στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης.
Ο Στέφανος το χαμογελαστό παιδί απ τη Στύψη με την Ελληνική σημαία στο στέρνο έκανε διαφήμιση τη Λέσβο 21 μέρες σ' όλο τον κόσμο. Δεν παρέλειψε στις διεθνείς συνεντεύξεις του να επισημάνει πόσο όμορφη είναι η Λέσβος και πόσο ευχαριστημένος είναι από τη διαμονή του στο ακριτικό νησί. Ξεκίνησε δυναμικά από τις πρώτες μέρες του αγώνα και παρέμεινε στην κορυφή. Κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στη νίκη του Στέφανου, είναι ότι όλο αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο. Τις πρώτες μέρες αγωνιζόταν με τον Alex Del Rio που τελικά εγκατέλειψε, στη συνέχεια τα έβαλε με τον Samuli Makinen τον κορυφαίο Φινλανδό ποδηλάτη, που όπως όλα δείχνουν θα τερματίσει 3ος. Μεγαλύτερος όμως αντίπαλός του και άξιος συναγωνιστής, ήταν σχεδόν σ' όλο τον αγώνα ο Γερμανός φίλος του Στέφανου από άλλους αγώνες, ο Kai Edel που τερμάτισε 11/7/2018 στις 14:56 ώρα Ελλάδας, 2ος. Ο Edel μια βδομάδα πριν είχε περάσει δυναμικά στην πρώτη θέση και την κράτησε μέχρι 2 μέρες πριν τον τερματισμό. Ο Στέφανος κρατώντας δυνάμεις έμεινε πίσω του ελέγχοντας την απόσταση. 44 ώρες και 8 λεπτά πριν τον τερματισμό, ο Στέφανος άρχισε ένα ανελέητο κυνηγητό με την μεταξύ τους απόσταση να μειώνεται συνεχώς. Συναντήθηκαν στην κορυφή της ιστορικής ανάβασης στο Pico del Veleta και από κει και πέρα ο Στέφανος παρέμεινε στην πρωτοπορία του αγώνα. Για 44 ώρες δεν σταμάτησε, δεν ξεκουράστηκε ούτε λεπτό, δεν έδωσε την παραμικρή ελπίδα στον αντίπαλο. Ο Edel έκανε μια τελευταία απελπισμένη απόπειρα επίθεσης μειώνοντας προς στιγμή τη διαφορά πριν καταθέσει τα "όπλα", αλλά ο Στέφανος είχε βάλει το κεφάλι κάτω και τίποτα δεν τον σταματούσε για την Ταρίφα. Με συνεχόμενα 757,1 χιλιόμετρα, 12.512 μέτρα υψομετρικά (αυτές τις 44 ώρες μόνο) κατάφερε να μείνει στην κορυφή του αγώνα, να κάνει διαφορά με τον Edel 130 ολόκληρα χιλιόμετρα, ο οποίος τερμάτισε 13 ώρες αργότερα πίσω απ το Στέφανο!
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου εκφράζει τα συγχαρητήριά του στον άξιο εκπρόσωπο της Ελλάδας, του νησιού, και του Συλλόγου μας.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish