Ποδήλατα Βουνού

Items filtered by date: Τρίτη, 20 Αύγουστος 2019

Σκαλοχώρι ΜΤΒ 2019 - Ανασκόπηση

Σκαλοχώρι 18/8/2019
Την Κυριακή στις 11:00 ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία του Σκαλοχωρίου ο 2ος γύρος του Παλεσβιακού Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας Lesvos Ride Grand Prix 2019.
Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας του Σκαλοχωρίου εντάσσεται στο τοπικό πρωτάθλημα. Με δεκάδες εθελοντές, ολόκληρο το χωριό στην κεντρική πλατεία κάτω απ τον υπεραιωνόβιο πλάτανο, γέμισε τα σοκάκια του, τα πλακόστρωτα, (και αν μη τι άλλο) τα σκαλοπάτια του, ποδήλατα και θεατές. Ντόπιοι και αγωνιζόμενοι έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στο Κυριακάτικο πρωινό του μικρού χωριού της δυτικής Λέσβου. Ο καιρός εξαιρετικός, μια και μετά από πολλές μέρες καύσωνα η ένδειξη θερμοκρασίας στο ψηλότερο σημείο του αγώνα έδειξε έως και 20,5!!! Φυσικά στα θετικά καταγράφεται και το δροσερό αεράκι που μας συνόδεψε σ' όλο τον αγώνα.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, με αρκετά μέλη του αγωνιζόμενους, όπως και την αθλητική του ομάδα, ήταν παρών στο 2ο γύρο του Πρωταθλήματος Λέσβου "Lesvos Ride Grand Prix 2019".
H διαδρομή μοναδική όπως κάθε χρονιά, διασχίζει τον οικισμό, τα σοκάκια, τα στενάκια, τα παραδοσιακά σπίτια με τις ανθοστόλιστες αυλές και παρακολουθεί τις απότομες πλαγιές του ηφαιστειακού αναγλύφου της περιοχής αναδεικνύοντας τα γεωλογικά μνημεία που δημιούργησε η ηφαιστειακή δραστηριότητα. Αυτά αποτελούν τα πλέον αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά του αναγνωρισμένου από την UNESCO "Γεωπάρκο Λέσβου"! Προσπαθώντας να μην αφήσει σκαλοπάτι "ανεκμετάλλευτο" η διαδρομή έκανε τον κύκλο του χωριού και μετά από 2,35 χλμ επέστρεφε στην εκκίνηση. Πρώτος μετά την ολοκλήρωση 8 γύρων, πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Δημήτρης Αλεξίου. Δεύτερος μετά από μια απολαυστική και θεαματική μάχη τακτικής σώμα με σώμα με τον Αλεξίου, με συνεχείς εναλλαγές της πρώτης θέσης που κράτησε 6 ολόκληρους γύρους, ο Γιώργος Σαραϊδάρης, ενώ τρίτος πήρε καρό σημαία ο Νίκος Πέππας, όλοι αθλητές του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.
Ο Πο. Συ. Λέσβου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λέσβου και η Ελληνική Αστυνομία υποστήριξαν και βοήθησαν τα μέγιστα για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Ο αγώνας διοργανώθηκε από την Κοινότητα Σκαλοχωρίου, με την υποστήριξη του Δήμου Λέσβου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους και του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Τεχνικός Σύμβουλος ήταν το Lesvos Ride!
Ο επόμενος αγώνας ο οποίος αποτελεί και τον επίλογο του Τοπικού Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας Λέσβου, και θα κρίνει τον πρωταθλητή του 2019, θα διεξαχθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2019 στην ονειρική Ερεσό.
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
Αποτελέσματα του αγώνα ΕΔΩ

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish