Ποδήλατα Βουνού

Items filtered by date: Δευτέρα, 24 Αύγουστος 2020

Σκαλοχώρι ΜΤΒ 2020 - Ανασκόπηση

Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 ολοκληρώθηκε ο 2ος γύρος του τοπικού πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας "Lesvos Ride GRAND PRIX MTB Series 2020" στο Σκαλοχώρι.

Όπως κάθε χρόνο στην καρδιά του καλοκαιριού, μέσα στον Αύγουστο, το αγωνιστικό ημερολόγιο γράφει: "Σκαλοχώρι". Αθλητές από όλο το νησί συγκεντρώνονται κάθε χρόνο και γεμίζουν το χωριό ποδήλατα. Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας του Σκαλοχωρίου εντάσσεται στο τοπικό πρωτάθλημα.
Η διαδρομή φέτος ήταν διαφορετική. Ο αγώνας είχε νέο σημείο εκκίνησης, την ευρύχωρη είσοδο του χωριού, που κάτω της απλώνεται η γοητευτική θέα όλου του χωριού. Βέβαια τα υψομετρικά ανέβηκαν λίγο παραπάνω, αλλά μαζί μ' αυτά ανέβηκε το θέαμα, η απόλαυση της κατηφόρας, αλλά και οι ταχύτητες μέσα από τα γραφικά στενάκια με τα απαραίτητα σκαλοπάτια. Είπαμε Σκαλοχώρι και σκαλοπάτια πάνε μαζί! Μπορεί φέτος να χάσαμε λίγη από τη δροσιά του πλάτανου στην κεντρικη πλατεία, αλλά η θέα στη εισοδο το χωριού σε αποζημίωνε, παρόλες τις υψηλές θερμοκρασίες. Η κεντρική πλατεία του χωριού ήταν κατάμεστη και όλα τα καφενεδάκια γεμάτα, μια και ο αγώνας έκανε από κει 2 περάσματα ανα γύρο! Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, με αρκετά μέλη του αγωνιζόμενους και την αθλητική του ομάδα, ήταν παρών στο 2ο γύρο του Πρωταθλήματος Λέσβου "Lesvos Ride Grand Prix 2020".
Οι θερμοκρασίες για την εποχή... αρκετά υψηλές. Χαρακτηριστικά είδαμε έως και 35 βαθμούς Κελσίου στο θερμότερο σημείο του αγώνα. Το απαλό αεράκι βελτίωνε κάπως την κατάσταση που ερχόταν όμως να επιδεινωθεί δραματικά από τα αποτομα υψομετρικά μέσα στις γραφικές γειτονιές του χωριού!
6 γύρους μετά την εκκίνηση που δόθηκε στις 11:00 το πρωί και μια ώρα αργότερα, πρώτος περασε τη γραμμή του τερματισμού ο Δημήτρης Αλεξίου. (Αναλυτικά αποτελέσματα κάτω)
Ο Πο.Συ.Λέσβου και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λέσβου, υποστήριξαν και βοήθησαν τα μέγιστα για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Ο αγώνας διοργανώθηκε από την τοπική Κοινότητα Σκαλοχωρίου, με την υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, του Lesvos MTB και του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Τεχνικός Σύμβουλος ήταν το Lesvos Ride!
Ο επόμενος αγώνας ο οποίος αποτελεί και τον επίλογο του Τοπικού Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας Λέσβου που θα κρίνει τον πρωταθλητή του 2020, θα διεξαχθεί στις 4 Οκτωβρίου 2020 στο μαγευτικό Σίγρι.

Πλήρες φωτογραφικό άλμπουμ

Αποτελέσματα:ΕΔΩ

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Lesvos MTB"

Μυτιλήνη 24/8/2050

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Lesvos MTB" (πρώην "άλσος Τσαμάκια") βρίσκεται στη Μυτιλήνη και συνιστά ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στο αστικό περιβάλλον της πόλης.
Το πάρκο έχει έκταση 10 στρ. κι αποτελεί ένα μοναδικό σημείο φιλοξενίας μικρών ζώων και πτηνών κοντά στην πόλη. Εκτός από το αιωνόβιο δάσος πεύκων χαρακτηρίζεται και από την ποικιλομορφία της βλάστησης.
Το Πάρκο αποτελεί σημαντικό χώρο για πεζοπορία, ποδηλασία, φιλικές συναθροίσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις, φυσιολατρικές δραστηριότητες κ.ά.
Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Lesvos MTB" σχεδόν μέσα στο κέντρο της Μυτιλήνης είναι ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στο αστικό περιβάλλον της πόλης και ο μεγαλύτερος πνεύμονας οργανωμένου πρασίνου με έκταση 10 στρεμμάτων. Αποτελεί καταφύγιο για τα ζώα και τους ανθρώπους από την ζωή της πόλης, ενώ ταυτόχρονα παραμένει και η τελευταία πηγή οξυγόνου της Μυτιλήνης. Φυσικά απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος κάθε μορφής μηχανοκίνητου οχήματος.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish