Ποδήλατα Βουνού

Items filtered by date: Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2021

e-κοπή πίτας από τον Πο.Συ.Λε.

Μυτιλήνη 7/2/2021
Φέτος οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε την καθιερωμένη εδώ και 10 χρόνια εκδήλωση για την κοπή πίτας του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, με φυσική παρουσία μελών και φίλων. Η μόνη λύση που ήταν δυνατή ήταν το διαδικτυακό "κόψιμο" της βασιλόπιτας του 2021. Την Κυριακή 7/2/2021 στις 19:30 συνδεθήκαμε σε κοινή πλατφόρμα ηλεκτρονικής τηλεσυνάντησης και αφού ανταλλάξαμε ευχές για την νέα ποδηλατική χρονιά, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος Ιγνάτης Λασκαρίδης με ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, αλλά και τα σχέδια του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου για το 2021.
Ξεκίνησε με την ενημέρωση για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας και τη σημασία του να είναι η Μυτιλήνη η μια από τις 4 πόλεις με σύλλογο, που συμμετείχαν στην ίδρυση ενός τόσο μεγάλου ισχυρού και ικανού οργάνου, που μπορεί να αλλάξει σημαντικά το αστικό τοπίο προς όφελος του ανθρώπου.
Ακολούθως τονίστηκε η σημασία της ένταξης του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου στην Πολιτική προστασία του νησιού μας και ο τρόπος με τον οποίο κάθε μέλος του συλλόγου μπορεί να συμβάλει στην ενημέρωση, την βοήθεια, τον προσανατολισμό μιας συλλογικής προσπάθειας.
Αμέσως μετά αναφέρθηκε στην αθλητική αναγνώριση που είχε ο σύλλογος μας, μια και ήταν από τους μοναδικούς αθλητικούς συλλόγους στο νησί αλλά και πανελλαδικά που μετά από ασύλληπτα μεγάλη συγκέντρωση, σύνταξη και αποστολή δικαιολογητικών κι εγγράφων, κατάφερε να αποκτήσει αυτή την αναγνώριση, η οποία είναι σημαντική για το αγωνιστικό μέλλον του Πο.Συ.Λε. και είχε ως αποτέλεσμα την καταβολή της έκτακτης επιχορήγησης του Συλλόγου.
Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση στη συνέχεια ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στον προγραμματισμό του Brevet Λέσβου 2021 και τις παράλληλες δραστηριότητες που προγραμματίζονται γι αυτή τη μέρα.
Σημαντική και θετική εξέλιξη και για το 2021, η συμμετοχή μας για ακόμα μια χρονιά στο πρόγραμμα του Αστερία "Local Initiative Support". Μετά την πολύ επιτυχημένη συμμετοχή του Συλλόγου στο πρόγραμμα του περασμένου χρόνου με δράσεις που δώρισαν παιδικά κράνη, συνεχίζουμε και το 2021 με την εγκατάσταση θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων σε όλο το νησί.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην συμμετοχή του Συλλόγου στην διαβούλευση της Π.Ε. Β. Αιγαίου με θέσεις που αφορούν το κυκλοφοριακό της πόλης μας και στόχο μια πιο ανθρώπινη πόλη. Τις προτάσεις του Πο.Συ.Λε. μπορείτε να διαβάστε ΕΔΩ
Ο επίλογος της συζήτησης πριν την "e-κοπή" της πίτας δόθηκε με τις εξελίξεις στο πρόγραμμα της ΕΤΑΛ και τη Δημιουργία Ορεινής Ποδηλατικής Διαδρομής στη Λέσβο, τις τιτάνιες προσπάθειες, τα ανυπέρβλητα εμπόδια αλλά και τα χρονοβόρα και σίγουρα βήματα της εξέλιξης του έργου, που όπως όλα δείχνουν, είναι πλέον κοντά στην πραγματοποίησή του.
Τέλος με την αδυναμία διεξαγωγής αγώνων με "φυσική παρουσία" αθλητών και με σκοπό να διατηρηθεί ψηλά το αγωνιστικό πνεύμα στη Λεσβιακή Ποδηλασία, ο Πο.Συ.Λε ανακοίνωσε την διεξαγωγή ενός διαδικτυακού αγώνα. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ο τρόπος διεξαγωγής του πρώτου "Lesvos Strava Challenge" με 2 οριοθετημένες διαδρομές όπου οι αθλητές θα κληθούν να πετύχουν τον καλύτερο χρόνο.
Στη συνέχεια αντί κοπής πίτας παρακολουθήσαμε το βίντεο της εκδήλωσης της πρώτης ποδηλατικής βασιλόπιτας που διοργανώθηκε στη Μυτιλήνη στις 19 Φεβρουαρίου του 2012. Το e-φλουρί της πίτας μετά από κλήρωση που έγινε και αυτή ηλεκτρονικά, κέρδισε ο διακεκριμένος αθλητής της ομάδας του Συλλόγου μας, Μπάμπης Μπουντάκης και μαζί κέρδισε και κράνος αξίας 110€
Συμμετείχαν (με σειρά εισόδου σύνδεσης)
1) Δουκαρέλλης Παναγιώτης
2) Ντάρας Γιώργος
3) Σάββας Σάββας
4) Πέππας Νίκος
5) Λασκαρίδης Ιγνάτης
6) Κεντέρης Μιχάλης
7) Αράπης Μπάμπης
8 Τίτος Χατζέλης
9) Ανεζίνος Τάκης
10) Στρατής Γκέντζης
11) Δήμτσας Λάζαρος
12) Βεγιάννης Γιάννης
13) Νιδήμος Αστέριος
14) Καμάτσος Γιώργος
15) Κακαγιάννης Στέλιος
16) Γιαννούλης Παναγιώτης
17) Κουτρούπης Τιμολέων
18) Σκλάβος Γεώργιος
19) Τσιρτσής Γιώργος
20) Δαλέκος Λευτέρης
21) Λαϊνάς Κώστας
22) Μπουντάκης Μπάμπης
23) Σαμαράς Παναγιώτης
24) Ορφανός Μάνος
25) Καλλιπολίτης Θεοφάνης
26) Χατζέλλης Μάνος
27) Λουλαδέλλης Παναγιώτης

Δρόμοι γεμάτοι ζωή

Μυτιλήνη 8/2/2050

Στη Μυτιλήνη του 2050 δεν θα δεις σε κανένα δρόμο, σταθμευμένο αυτοκίνητο. Τα μέτρα ενίσχυσης της βιώσιμης κινητικότητας, έκαναν τους κατοίκους της Μυτιλήνης να επιλέγουν το περπάτημα, τα ΜΜΜ και το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Ακόμα όμως και οι ελάχιστοι πλέον εναπομείναντες της αυτοκίνησης δεν έμειναν ανικανοποίητοι. Αμέτρητοι, τεράστιοι υπόγειοι χώροι στάθμευσης φροντίζουν να κρατάνε τους δρόμους ζωντανούς, καθαρούς, υγιείς και γεμάτους πεζούς. Μέσα από το πρόγραμμα “Στάθμευσε το Ποδήλατό σου”, o Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου ανακοινώνει το πρώτο δίκτυο υπόγειων χώρων στάθμευσης ποδηλάτων στη Μυτιλήνη!
Πρόκειται για υπάρχοντες χώρους στάθμευσης, οι οποίοι πλέον δέχονται και ποδήλατα, μέσα από μια ιδιαίτερα απλή και προσιτή υπηρεσία.
Ο ενδιαφερόμενος μόνο με την κάρτα μέλους του Πο.Συ.Λε. μπορεί να αφήσει το ποδήλατό του σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς 24ωρης λειτουργίας του δικτύου, για όσες ώρες θέλει! Ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, δέχονται πλέον και ποδήλατα, με μοναδική υποχρέωση των ιδιοκτητών τους, να έχουν μαζί τους τη δική τους κλειδαριά!

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish