Ποδήλατα Βουνού

Ιγνάτης Λασκαρίδης

Ιγνάτης Λασκαρίδης

Τοποθέτηση ελαστικού σε κατάσταση solo

Όλοι έχουμε βρεθεί στην κατάσταση όπου προσπαθούμε να βάλουμε το νέο ελαστικό στον τροχό και όσο χρησιμοποιούμε το λεβιεδάκι από την μια μπαίνει και από την άλλη βγαίνει! Η λύση? Απλή και κατανοητή στην φωτό .....

Αφαίρεση πινακίδας έργου ποδηλατικού μονοπατιού

Πριν από μερικές μέρες διαπιστώσαμε με έκπληξή μας την αφαίρεση της πινακίδας του έργου που σηματοδοτεί την υπό κατασκευή πρώτη πιστοποιημένη ορεινή ποδηλατική διαδρομή της Λέσβου, μέσω του μέτρου 19 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ LEADER (ΤΑΠΤΟΚ – ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ)» ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020, η οποία βάση νομοθεσίας θα έπρεπε να βρίσκεται στην είσοδο του συγκεκριμένου έργου. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως, ποιος και για ποιο λόγο μπορεί να αφαίρεσε αυτή την πινακίδα ενός έργου τοπικής ανάπτυξης το οποίο ταυτόχρονα θα προσφέρει χαρά, υγεία και αναψυχή σε πλήθος ανθρώπων.
Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε εσάς που θα βγείτε για βόλτα τις επόμενες μέρες στην ευρύτερη περιοχή να εντείνετε την προσοχή σας στα σημεία κοντά στην είσοδο, στις άκρες του δρόμου κοντά σε θάμνους κι όπου αλλού υπάρχει περίπτωση να έχει παραπέσει.
Σε περίπτωση που βρεθεί, παρακαλούμε ενημερώστε μας με μια φωτογραφία που να προσδιορίζει το σημείο που βρέθηκε, συντεταγμένες αν είναι δυνατόν και με πληροφορίες του σημείου.
Δείτε παρακάτω το σημείο της πινακίδας. (Το σημείο θα το βρείτε κατευθυνόμενοι από την Παναγία της Αμαλής προς την Κουρτερή, λίγο πριν την κορυφή που είναι το ραντάρ, στα δεξιά)

Η Ώρα της Γης 2021

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021.
Εδώ και χρόνια η σχέση του ανθρώπου με τη φύση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Πρόκειται για μια σχέση υπερεκμετάλλευσης, υπερκαταναλωτισμού κι αλόγιστης σπατάλης φυσικών πόρων, τις συνέπειες των οποίων βιώνουμε στην καθημερινότητά μας. Καταστροφικές πυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα και κρίσεις όπως επιδημίες, με οδυνηρές συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία, την κοινωνία, την ψυχολογία και την οικονομία.
Η υγεία μας και η υγεία του πλανήτη συνδέονται άρρηκτα. Η φύση δεν είναι μια φωτογραφία από τη τελευταία μας εξόρμηση στο βουνό, στο desktop του υπολογιστή μας, αλλά η ουσία και η ύπαρξή μας. Έτσι λοιπόν το 2021 επαναξιολογούμε τη σχέση μας μαζί της και στρεφόμαστε σε εκείνη περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, για να βρούμε όσα πραγματικά έχουν αξία στη ζωή μας, για την υγεία μας, για όσους αγαπάμε και μας αγαπούν, για τα παιδιά μας, για το μέλλον που ονειρευόμαστε. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε μια νέα αρχή!
Κάθε χρόνο την ίδια μέρα και ώρα στις 20:30 όλοι πρέπει να σβήσουμε τα φώτα μας, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα που δίνει ο πλανήτης να επιβιώσει.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου κάθε χρόνο (από το 2012) διοργανώνει ποδηλατική πορεία στους δρόμους της Μυτιλήνης, την ώρα που τα φώτα της πόλης είναι σβηστά.
Φέτος δυστυχώς για 2η χρονιά η ισχύουσα νομοθεσία δεν μας επιτρέπει και πάλι τις συγκεντρώσεις. Γι' αυτό η πορεία με ποδήλατα στους δρόμους της πόλης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και φέτος. Δυστυχώς δεν μας το επιτρέπει ούτε η ώρα καθώς μετά τις 19:00 ισχύει και απαγόρευση κυκλοφορίας για να πηγαίναμε μόνοι μας βόλτα το Σάββατο στις 20:30!
Γι' αυτό λοιπόν ο Πο.Συ.Λε. προτείνει αφού θα είμαστε κλεισμένο στα σπίτια μας, το μόνο που μας μένει για να πάρουμε μέρος στην στην μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης που υπήρξε ποτέ για την προστασία του πλανήτη μας, στις 20:30 είναι να σβήσουμε όλοι μαζί για μια ώρα, τα φώτα στο σπίτι μας.
Και πάνω απ' όλα... το μήνυμα της καμπάνιας του 2021 είναι "Κάνε μια νέα αρχή". Ας το σκεφτούμε.. Ας κάνουμε από σήμερα στην άκρια όλες τις αλόγιστα καταστροφικές μας συνήθειες, που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη φύση. Από σήμερα ας χαράξουμε μια νέα πορεία φιλικότερη στη φύση που μας φροντίζει.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish