Ποδήλατα Βουνού

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

Get 2gether Molyvos

Ήρθε η enduroστιγμή που όλοι περιμέναμε...
O πρώτος αγώνας enduro MTB της χρονιάς!
Στις 24 Φεβρουαρίου 2019 στον μαγευτικό Μόλυβο θα γίνει το δεύτερο get 2gether enduro mtb,
Τρεις διαδρομές με θέα το καταγάλανο Αιγαίο και το επιβλητικό κάστρο του Μολύβου. Από το ορεινό χωριό Βαφειό με τις ξακουστές ταβερνούλες μέχρι τον θαλασσινό Μόλυβο που δεν χρειάζεται περιγραφές, οι λόφοι και οι πλαγιές θα ζήσουν την ταχύτητα, την ένταση και το θέαμα που προσφέρει ένας enduro MTB αγώνας. Ο αγώνας εκκινεί από τον Μόλυβο στις 11:00 το πρωί της Κυριακής. Μέχρι την πρώτη διαδρομή, στο ξωκλήσι του Αϊ-Γιάννη που χάρισε και το όνομα στην ειδική, οι αγωνιζόμενοι θα μεταφερθούν με φορτηγά. Οι ειδικές "AI GIANNIS", "ΣTOXOI" και "ΜΥΞΑ" θα διασκεδάσουν τους φίλους του enduro MTB και θα προσφέρουν η κάθε μια με τον τρόπο της το απαραίτητο επίπεδο δυσκολίας για να ικανοποιηθούν όλες οι απαιτήσεις των αγωνιζόμενων. Τρία μονοπάτια στην βόρεια πλαγιά του Λεπέτυμνου με πανοραμική θέα το θαλάσσιο στενό Λέσβου Τουρκίας που η ομάδα MOLIVOS MTB έφτιαξε, καθάρισε και έστρωσε για ν απολαύσουμε όλοι εμείς.
Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ.
Οι εγγραφές άνοιξαν, κάντε την εγγραφή σας ΕΔΩ

NorthCape-Tarifa - Steffen Streich - 7 μήνες μετά...

Πάνε 7 μήνες (και κάτι μέρες) απ τη μέρα που ο Στέφανος διέσχισε στην Ευρωπαϊκή ήπειρο διαγώνια από το βορειότερο σημείο της στο νοτιότερο!
20/6/2018 ξεκινούσε μεσάνυχτα (με ήλιο) από το Βορειότερο Ακρωτήριο για να τερματίσει 11/7/2018 στην Ταρίφα της Ισπανίας.
21 μέρες πετάλι για να καλύψει 7.384 χιλιόμετρα, περνώντας μέσα από 14 διαφορετικές χώρες, σ' έναν άθλο που δεν έχει προηγούμενο και έχουμε περιγράψει σε παλαιότερα άρθρα μας που μπορείτε να διαβάστεΕΔΩ.
Σήμερα βρήκαμε 3 βιντεάκια ανεβασμένα από τον διοργανωτή του αγώνα που μας εξηγούν μερικές από τις λεπτομέρειες που δεν είχαμε τη δυνατότητα να πληροφορηθούμε κατά τη διεξαγωγή του. Πάντα είχαμε απορία πώς κατάφερε κι έβγαλε ο Στέφανος αυτά τα τελευταία χιλιόμετρα μετά το Pico del Veleta χωρίς στάση, χωρίς ένα τακάκι στα φρένα, μέσα σε 44 ασταμάτητες ώρες πετάλι... 757,1 χιλιόμετρα και 12.512 μέτρα υψομετρικά! Καταστάσεις που αγγίζουν και ξεπερνούν τα όρια του μύθου. Υπερπροσπάθεια που του έδωσε προβάδισμα 130 ολόκληρων χιλιομέτρων και 13ων ωρών διαφοράς μπροστά από τον Γερμανό Kai Edel. Εδώ όμως έρχεται με το βίντεο να σπάσει ο μύθος αλλά να δημιουργηθεί κι ένας καινούριος. Ο Στέφανος μέσα σ' αυτές τις τελευταίες ατέλειωτες ώρες έκανε ένα μικρό διάλειμμα. Όπως συζητάει εδώ σε ένα από τα βίντεο κοιμήθηκε για 10 λεπτά! Παρακολουθήστε τη στιγμή του τερματισμού, την υποδοχή του 2ου kai Edel αλλά και τις ατέλειωτες συζητήσεις από τις κοινές τους περιπέτειες αυτές τις 21 μέρες!
Στο επόμενο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήστε ένα ένα τα ιδιαίτερα περιφερειακά που επέλεξε τα χτίσει το ποδήλατό του ο νικητής του αγώνα Steffen Streich. Κομμάτια που έχουν επιλεχθεί προσεκτικά και κάθε ένα απ αυτά έχει την ιστορία του. Καθώς και (αναλυτικά) τι μπορεί να κουβαλάει μαζί του σ' αυτές τις διηπειρωτικές διαδρομές στις περίτεχνα σχεδιασμένες τσάντες του!
Τέλος στο 3ο βίντεο ο Kai Edel ξεκινά χαρακτηρίζοντας την ανάβαση στο Pico del Veleta σαν "absolutely evil..." συνεχίζει με τις υποδοχές άλλων αθλητών, συζητά με το Στέφανο, παρουσιάζουν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αναφέρονται στα παράπονά τους πάντα σε κλίμα εύθυμο μια και η μεγάλη περιπέτεια είναι πλέον γραμμένη στην παγκόσμια ποδηλατική ιστορία.
Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, αλλά είμαι σίγουρος, ο Στέφανος έχει επιλέξει τον επόμενο άθλο του. Μένει μόνο να το ανακοινώσει κι εμείς είμαστε έτοιμοι γι ακόμη μια φορά να τον παρακολουθήσουμε, να γίνουμε ξανά dotwatchers, να μάθουμε αναλυτικά τη γεωγραφία μιας νέας ηπείρου, τις χιλιομετρικές αποστάσεις, τις οροσειρές, τα υψομετρικά, τα ποτάμια, τις μεγάλες πόλεις! Τι να έχει σειρά άραγε;

1. NorthCape-Tarifa 2018 - Steffen und Kai sprechen über das NCT in Tarifa

2. NorthCape-Tarifa 2018: Steffen Streich’s bike setup

3. NorthCape-Tarifa 2018 - “absolutely evil...”

 

Το νέο Δ.Σ. του Πο.Συ. Λέσβου

Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της απερχόμενης διοίκησης αλλά και ταυτόχρονα στο πρώτο της νέας, συγκεντρώθηκαν όλα τα εκλεγμένα μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, προκειμένου να γίνει η αλλαγή διοίκησης και ανακατάταξη αρμοδιοτήτων. Μετά τις εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου 2019 και όπως προστάζει το καταστατικό, τα μέλη που εκλέχθηκαν πρέπει εντός 5ημέρου από τη μέρα διεξαγωγής των εκλογών και να συγκροτηθούν σε σώμα. Οι εκλεγμένοι και οι νέες αρμοδιότητες που τους ανατέθηκαν είναι (με σειρά ψήφων): Ιγνάτης Λασκαρίδης 36 ψήφοι - Πρόεδρος, Ανεζίνος Τάκης 35 ψήφοι - Γενικός Γραμματέας, Δουκαρέλλης Παναγιώτης 33 ψήφοι - Ταμίας, Αράπης Χαράλαμπος 27 ψήφοι - Ειδικός Γραμματέας, Βογιατζής Ιωάννης 23 ψήφοι - Σύμβουλος, Γιαννούλης Παναγιώτης 21 ψήφοι - Έφορος, και Σαμαράς Παναγιώτης 14 ψήφοι - Αντιπρόεδρος. Ο έλεγχος και η εποπτεία της οικονομικής διαχείρισης του Δ.Σ. ορίστηκε σε τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους (με σειρά ψήφων) Βεγιάννης Γιάννης 27 ψήφοι, Εγγλεζόπουλος Θεόφιλος 25 ψήφοι και Τριανταφύλλου Ανδρέας 24 ψήφοι. Μετά τη συγκρότηση σε σώμα ο Σύλλογος διοικείται από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τις παραπάνω αναφερόμενες αρμοδιότητες.

4η Σπορά Πεύκων στην Αμαλή

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου ο Ποδηλατικός Σύλλογος αφού συγκέντρωσε αποστολή 14 ατόμων προκειμένου να στηρίξει ενεργά την 4η Σπορά Πεύκων στην Αμαλή με τίτλο "Συμμετέχω Αναδασώνω" συγκεντρώθηκε στο εκκλησάκι της Αμαλής στις 11:00 π.μ. Μια δράση με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Αγίας Μαρίνας, του Σωματίου Εθελοντών Πυροσβεστών Λέσβου, υπό τη καθοδήγηση του Δασαρχείου Λέσβου. Με οδηγό το Δασάρχη Φώτη Κράλη μεταβήκαμε σε σημείο που παλαιότερα είχε καεί το δάσος, ένα σημείο με καταπληκτική θέα στο στόμιο του κόλπου της Γέρας και αφού ακούσαμε προσεκτικά της οδηγίες για τη σπορά ξεχυθήκαμε στις πλαγιές του βουνού να σπείρουμε τους ειδικά προετοιμασμένους σπόρους πεύκου που μας μοίρασε το Δασαρχείο σε σακουλάκια. Ο καιρός μεγάλος σύμμαχος αφού ούτε αέρα είχε, ούτε ζέστη, ούτε κρύο. Σε λίγο όσο έπιανε το μάτι σε όλες τις πλαγιές του βουνού έβλεπες κόσμο. Ο ήλιος έδινε μια ευχάριστη νότα ζεστασιάς, διατηρώντας το κλίμα ευχάριστο και έκανε όλα γύρω μας να δείχνουν πιο ωραία, υπενθυμίζοντάς μας πόσο κοντά είναι η άνοιξη. Μικρά παιδάκια πήραν το πρώτο βάπτισμα της αγάπης στη φύση ενώ εντύπωση μας έκαναν και τα μικρά πευκάκια γόνος παλαιών αναδασώσεων με σπορά στην περιοχή. Η εκδήλωση κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη, με πρωτοφανή μεγάλο αριθμό συμμετοχών, που έφτασε τα 100 άτομα!

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish