Ποδήλατα Δρόμου

Items filtered by date: Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2018

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Elite Ανδρών και Γυναικών στη Λέσβο - Ανασκόπηση

"Ο Καλύτερος αγώνας Πανελληνίου που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα".
Αυτή ήταν η φράση που ακούγαμε συνέχεια μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος.
Από χθες προσπαθούμε να πιστέψουμε στην μεγάλη επιτυχία του Πρωταθλήματος, που για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Ποδηλασίας πραγματοποιείται στο νησί της Λέσβου.
Αυτό ακριβώς ήταν το όνειρο του Ποδηλατικού Συλλόγου όταν πριν από μήνες ξεκίνησε τις προσπάθειες προκειμένου να έρθει ένα τέτοιο μεγάλο αγωνιστικό συμβάν στο νησί μας. Ένας αγώνας χωρίς απρόοπτα, με αγωνιζόμενους να φεύγουν ευχαριστημένοι γεμάτοι με ωραίες εικόνες της Λεσβιακής φύσης, αλλά και με θεατές που πρώτη φορά έρχονταν κοντά σε αθλητές αυτού του βεληνεκούς παρακολουθώντας αγωνιστική δραστηριότητα για 3 μέρες!
Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η αγάπη του κόσμου για τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις στο νησί, που το έδειξε μέσω του εθελοντισμού και της παρουσίας του στην εκκίνηση, τον τερματισμό αλλά και τα βάθρα. Παντού σ' όλη τη διαδρομή έβλεπες οικογένειες με χαμόγελα σε κάθε στροφή και πρόσωπα γεμάτα έκπληξη. Έκπληξη για το θέαμα που παρακολουθούσαν, την ταχύτητα αλλά και τα ωραία εντυπωσιακά ποδηλατικά χρώματα...
Απίστευτη είναι η ικανότητα των ανθρώπων που διοργάνωσαν τόσο άρτια και στην εντέλεια κάτι τόσο μεγάλο, τέλειο μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια. Χαρακτηριστικά τα σχόλια αθλητών που αναφέρονταν ότι η ποιότητα του δρόμου, η εξαιρετική άσφαλτος, οι μεγάλοι δρόμοι, αλλά και το έργο της Τροχαίας και των αμέτρητων εθελοντών σε κάθε διασταύρωση που εκκένωσαν πραγματικά το δρόμο τους έδινα την αίσθηση ότι έτρεχαν σε πίστα.
Στη χώρα που είναι γνωστή για την φιλοξενία της, στη χώρα του πολιτισμού, καλοδεχτήκαμε όλους τους αγωνιζόμενους, ομάδες, προπονητές και λοιπούς που έφτασαν μέχρι το ακριτικό μας νησί.
Εντύπωση έκανε ακόμα και στους κριτές ότι ο δρόμος ήταν άδειος από αυτοκίνητα, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε άλλο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Σ' αυτό συνέβαλε τα μέγιστα η Τροχαία, ο μεγάλος αριθμός εθελοντών που διευκόλυνε τη διοργάνωση καθώς τους μοίρασε σε όλα τα δρομάκια και διασταυρώσεις της διαδρομής. Δεν υπήρχε πουθενά δρόμος, δρομάκι, πάροδος, αδιέξοδο, αφύλακτο.
ΟΙ διασταυρώσεις την ώρα που περνούσαν οι αγωνιζόμενοι έκλειναν. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων περίμεναν αδιαμαρτύρητα, παρακολουθούσαν τον αγώνα, ρωτούσαν για τις εξελίξεις και την πορεία των αθλητών του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, άλλοι έπαιξαν ρακέτες ενώ κάποιοι άλλοι εκμεταλλεύτηκαν τον άδειο δρόμο και έπαιξαν... μπάλα!
Η Λέσβος έδειξε σήμερα ότι μπορεί, μπορεί να αναλάβει μεγάλες διοργανώσεις (και δύσκολες) και να τα καταφέρει καλύτερα απ όλους. Το στοίχημα κερδήθηκε με δρόμους ολοκάθαρους, χωρίς κακοτεχνίες και λακκούβες, απόλυτα ασφαλείς χάρη στην Τροχαία, την Αστυνομία, το Λιμενικό, τα άτομα της διοργάνωσης, τους εθελοντές αλλά και τους ίδιους τους Λέσβιους οδηγούς.
Το κλειδί της επιτυχίας ήταν ότι ο αγώνας ήρθε μέσα στο σπίτι του θεατή. Με εκκίνηση από την κεντρικότερη πλατεία του νησιού έγινε πανεύκολο σε όλους να παραστούν σε προετοιμασίες αθλητών, εκκίνηση, τερματισμό και βάθρα. Να έρθουν κοντά με τα μεγάλα ονόματα της Ελληνικής ποδηλασίας και να νοιώσουν πρώτη φορά τον αέρα μιας τέτοιας μεγάλης διοργάνωσης! Να δουν και να θυμούνται για πάντα την πρώτη φορά που ήρθε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας στη Λέσβο.
Χαρακτηριστικά ζευγάρι αθλητών που έτρεξε και Σάββατο και Κυριακή μας δήλωσαν ότι ο μεγάλος αριθμός των θεατών αριστερά και δεξιά στο δρόμο καθώς και η θερμή υποδοχή που επιφύλασσαν στο πέρασμά τους, τους έκαναν να αισθάνονται ότι τρέχουν σε κάποιο γύρο του εξωτερικού. Δεν είχαν ξαναζήσει κάτι τέτοιο και ήδη ζουν με την αναμονή για το επόμενο, εδώ στη Λέσβο.
Η μεγαλύτερη διαφήμιση για τη Λέσβο με 120 αγωνιζόμενους να βλέπουν από κοντά τι σχέση έχει η πραγματικότητα με ότι προβάλλεται, με δικές τους φωτογραφίες, αναφορές, άρθρα και ΜΚΔ να παίρνουν φωτιά και να μεταφέρουν την όμορφη εικόνα της Λέσβου σε κάθε Ελληνική πόλη που παρακολουθεί, κάθε αγωνιζόμενο που ήρθε, κάθε ομάδα, κάθε προπονητή, θεραπευτή, συνοδό, σύλλογο, αρχηγό ομάδας, πρόεδρο... και τους φίλους όλων αυτών.
Τελικά αφήσαμε την καλύτερη εικόνα σε όλους και συμβάλαμε με τον καλύτερο τρόπο βάζοντας γερά θεμέλια για να ξαναδούμε κάτι παρόμοιο στο μέλλον αν όχι και κάτι μεγαλύτερο!!!
Για όλη αυτή την προσπάθεια και την μεγάλη επιτυχία οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Δήμο Λέσβου και στον Δήμαρχο κ. Σπύρο Γαληνό , στο ΝΠΔΔ Αθλητισμού Πολιτισμού και τουρισμού του Δήμου Λέσβου, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στην Περιφερειάρχη κ. Χριστιάνα Καλογήρου, στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου Ταξίαρχο κ. Ντουρουντού Ελευθέριο, στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης και στον Κεντρικό Λιμενάρχη Μυτιλήνη Πλοίαρχο Λ.Σ κ. Πασσαδή Νικόλαο, στο Επιμελητήριο Λέσβου και στον κ. Μυρσινιά Βαγγέλη καθώς και στον Αθανάση Νικόλαο, στην κοινότητα Παναγιούδας, στους Γιατρούς του κόσμου, στην Ομάδα Διάσωσης Τμήμα Λέσβου, στους Έφεδρους Καταδρομείς, στην Πα. Λε. Μοτ. , στον χορηγό επιοινωνίας την ΕΡΤ, στους μεγάλους χορηγούς EUROBANK, Hellenic Seaways και Elysion Hotel, Giannoulis Interiors, Motel, Home, Elaitis, Oxygen fitness. Αλλά και σε όλους τους εθελοντές του Πο. Συ. Λέσβου και μη.
Η Λέσβος είναι έτοιμη για την επόμενη και μεγαλύτερη διοργάνωση και το απόδειξε....
Πλήρη φωτογραφικά άλμπουμ και από τις 3 μέρες στη σελίδα του Lesvos MTB στο Facebook σύντομα.

Ποδηλατικό Καταφύγιο Αγιάσου

Μυτιλήνη 25/6/2050

Ανεβήκατε Όλυμπο αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν για ν’ απολαύστε τα μονοπάτια. Χρειάζεστε καταφύγιο για να περάσει η μπόρα; Η κακοκαιρία κινδυνεύει να σας χαλάσει τη μέρα; Κανένα πρόβλημα... Με το νέο Ποδηλατικό Καταφύγιο Ολύμπου όλα τα προβλήματα λύθηκαν. Παρέχει ρούχα σε περίπτωση που βραχείτε, κουβέρτες, αδιάβροχα, ανταλλακτικά, τρόμπα, λάστιχα, σαμπρέλες, νερό, εργαλεία, αλλά και αναψυκτικά, καφέ για να περάσει η ώρα, δορυφορική σύνδεση με ποδηλατικά κανάλια, μόνιμο ζεστό νερό, διαθέτει κεντρική θέρμανση, a/c, τζάκι, κουκέτες, κουβέρτες, κουζίνα, ασύρματο, είδη πρώτης βοήθειας, γεννήτρια ρεύματος, internet, wi-fi, TV κ.α. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 23 άτομα αλλά μπορεί να φτάσει και τα 52 υπό προϋποθέσεις.

Η χρήση του καταφυγίου γίνεται μετά από κράτηση στα τηλέφωνα του Συλλόγου ή δωρεάν με τη χρήση της νέας ηλεκτρονικής κάρτας μέλους του Πο.Συ. Λέσβου που λειτουργεί και σαν κλειδί στην κεντρική είσοδο για περιπτώσεις ανάγκης!

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish