Ποδήλατα Δρόμου

Items filtered by date: Δευτέρα, 23 Ιούλιος 2018

Ο Γύρος των Γύρων

Μυτιλήνη 23/7/2050
Γύρος Λέσβου 2050
Το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς παγκοσμίως, ξεκινά σε 6 ημέρες στη Λέσβο...
Είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην υφήλιο, συγκεντρώνει άπειρους θεατές απ’ όλο τον κόσμο και κάθε χρονιά, ο νικητής του περνάει στην ιστορία. Από το 2019 που ξεκίνησε, οι νικητές του θεωρούνται υπεράνθρωποι και γράφονται με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της παγκόσμιας ποδηλατικής ιστορίας. Ο γύρος Λέσβου έχει κερδίσει αθλητές, διοργανωτές, ομάδες, κριτές, θεατές αλλά και τον τύπο, ενώ θεωρείται επάξια η καλύτερη, σημαντικότερη ποδηλατική διοργάνωση στον πλανήτη. Το κύρος της είναι τέτοιο που πλέον όλοι οι γύροι του κόσμου περιμένουν την ανακοίνωση της ημερομηνίας της, για να φροντίσουν να μη συμπιέσουν με το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς.
O 32ος Γύρος Λέσβου 2050 ξεκινάει το Σάββατο 28 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 19 Αυγούστου. Αποτελείται από 21 ετάπ και καλύπτει συνολική απόσταση 3.121 χιλιομέτρων.
Αποτελείται από 8 επίπεδα ετάπ, 5 ανηφορικά, 6 ετάπ σε βουνά με 3 τερματισμούς σε υψόμετρο, 1 ατομικό χρονόμετρο, 1 ομαδικό χρονόμετρο και 2 ημέρες ξεκούρασης.
Ύστερα από απόφαση της UCI, κάθε μία από τις 22 ομάδες που θα συμμετάσχουν στον 32ο Γύρο Λέσβου, θα αποτελείται από 8 αθλητές. Άρα στην εκκίνηση θα παραταχθούν 176 από τους καλύτερους ποδηλάτες που έχει να επιδείξει το άθλημα στην ιστορία της ποδηλασίας δρόμου και όλοι τους θα διεκδικήσουν το στέμμα του “Tour of Lesvos”.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish