Ποδήλατα Δρόμου

Items filtered by date: Παρασκευή, 05 Απρίλιος 2019

Ο Ντίνος Γιάννης στο "Attica Race"

Αναχώρησε σήμερα 5/4/2019 ο αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Ντίνος Γιάννης για να λάβει μέρος στον αγώνα "Attica Race" με στόχο την πρόκρισή του στη "Σπαρτακιάδα 2019". Ο "Attica Race" ξεκινάει 7/4/2019 στις 09:30 το πρωί από τον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Ακρόπολη και φτάνει μέχρι το Σούνιο. Διοργανώνει η Π.Ε.Π.Α. Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών. Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τον αθλητή του συλλόγου, μαζί με τις ευχές μας για ασφαλή αγώνα αλλά κι ένα καλό αποτέλεσμα.

Κοινόχρηστα Ποδήλατα στη Μυτιλήνη

Στην τελική φάση έγκρισης βρίσκεται η τοποθέτηση και λειτουργία κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη της Μυτιλήνης. Απ’ ότι φαίνεται ο Δήμος έχει ασπαστεί για τα καλά τα προγράμματα βιώσιμης κινητικότητας και βάζει τη ζωή μας κάθε μέρα και πιο κοντά στα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα πόλεων που έχουν χτιστεί για τον άνθρωπο. Πόλεις που σέβονται τον άνθρωπο με ειδικές ανάγκες, τη μητέρα με το καροτσάκι, τον ηλικιωμένο, τον πεζό γενικά, αλλά κι αυτόν που θ αφήσει το αυτοκίνητο σπίτι και θα χρησιμοποιεί το ποδήλατο ή τα ΜΜΜ, για να πάει στη δουλειά του. Πόλεις που μειώνουν τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο για μια ποιοτική ζωή γεμάτη υγεία, για ελεύθερα πεζοδρόμια, για δίκαιη διαχείριση του Δημόσιου χώρου, με αναβάθμιση των ποδηλατικών υποδομών και των μέσων μεταφοράς.
Σ' αυτό το πλαίσιο τοποθετεί 2 σταθμούς κοινόχρηστων ποδηλάτων τη μια κοντά στο ΙΚΑ Μυτιλήνης στην Επάνω Σκάλα και την άλλη κοντά στο Δημοτικό θέατρο προτρέποντας το Λέσβιο, τον επισκέπτη, τον τουρίστα, ν αφήσει στους προβλεπόμενους χώρους το αυτοκίνητό του και να κινηθεί στο κέντρο ή στην γύρω περιοχή ελεύθερα, πολιτισμένα με το κοινόχρηστο ποδήλατό του χωρίς το άγχος της στάθμευσης. Θα παρέχεται δε στο χρήστη η δυνατότητα να παραλάβει το ποδήλατό του από τον ένα σταθμό και να το παραδώσει στον άλλο. Ο κάθε ένας σταθμός θα έχει 10 θέσεις στάθμευσης, ενώ τα εν ενεργεία ποδήλατα θα είναι συνολικά και για τους 2 σταθμούς, 12. Θα υπάρχουν ακόμα 4 εφεδρικά που θα μπορούν άμεσα να αντικαταστήσουν οποιοδήποτε παρουσιάσει βλάβη ή ζημιά.
Πριν το καλοκαίρι αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρόγραμμα το οποίο προβλέπεται να εγκριθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 15/4/2019.
Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων, διατηρούμε συγκρατημένη αισιοδοξία κι ελπίζουμε να εγκριθεί αυτό το μεγάλο βήμα για την ποδηλασία στο νησί της Λέσβου, καθότι θα αποτελέσει το Δούρειο Ίππο για την εξάπλωση ενός εκτενούς δικτύου ποδηλατόδρομων στην πόλη της Μυτιλήνης.

2η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό - Video

Την περασμένη Κυριακή 31/3/2019 ο ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, προσκεκλημένος του Συλλόγου "Συνεξέλιξη" συνποδηλάτησε σε μια μεγάλη πορεία με ποδήλατα και πεζούς από το Παλιό Δημαρχείο μέχρι το πάρκο του Αγίου Ευδόκιμου, διασχίζοντας τμήμα της προκυμαίας Μυτιλήνης. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήστε πλάνα από την πορεία που διοργανώθηκε στα πλαίσια της παγκόσμιας μέρας για τον αυτισμό.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish