Ποδήλατα Δρόμου

Items filtered by date: Δευτέρα, 20 Μάιος 2019

12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία - Ανασκόπηση

Κυριακή 19 Μαρτίου 2019
Φέτος λόγω αναβολής της προγραμματισμένης Πανελλήνιας Ποδηλατοπορείας ένα μήνα πριν, δεν έγινε μαζί με άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά σε ημερομηνία που επιλέχθηκε τοπικά. Και τουλάχιστον επιτύχαμε το σημαντικότερο στόχο μας... Δεν έβρεχε !!! Κι όχι απλά δεν έβρεχε μόνο, αλλά ήταν και μια από τις πρώτες (αν όχι ηλιόλουστες σε όλη τη διάρκεια της βόλτας), απόλυτα καλοκαιρινή μέρα!
Πλήθος κόσμου από τις 12:00 άρχισε να μαζεύεται στην Πλατεία Σαπφούς. Την βόλτα ξεκίνησαν 150 ποδήλατα. Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι σχεδόν 90 απ' αυτά ήταν παιδιά (το μέλλον αυτού του τόπου). Μια μεγάλη μερίδα κοινού, ενημερώθηκε σήμερα για τα αιτήματα της Ποδηλατοπορείας. Εκτός αυτών η μικροφωνική του Μπάμπη Αράπη (που για να μεταφερθεί χρειάστηκε τρίτροχο ποδήλατο) έκανε μεγάλο σαματά. Τα συνθήματά μας ακούστηκαν σε όλη τη Μυτιλήνη, σε όλους τους κεντρικούς δρόμους και τα δρομάκια. Από την Επάνω Σκάλα, μέχρι τη Χρυσομαλλούσα ακουγόταν το "Ντου Ντου Ντου Ποδήλατα Παντού". Ζητήσαμε και φέτος ότι ζητάμε κάθε χρόνο. "Ποδήλατα στην πόλη για να χωράμε όλοι". Εκτενές δίκτυο ποδηλατόδρομων μέσα στην πόλη, ελεύθερα πεζοδρόμια και πλατείες, δίκαιη διαχείριση Δημόσιου χώρου, ελεύθερες ράμπες, ελεύθερες θέσεις ΑΜΕΑ, και καλύτερα μέσα μεταφοράς.
Για τελευταία ίσως χρονιά δεν διανύσαμε κανένα ποδηλατόδρομο στην διάρκεια της πορείας μας. Ελπίζουμε από του χρόνου να αλλάξουμε ίσως την 8 χρόνια τώρα, προκαθορισμένη πορεία μας και να πεταλάρουμε σε δρόμους που θα είναι φτιαγμένοι γι αυτό.
Στον αγώνα που δώσαμε σήμερα για όλη τη Λέσβο, δεν είμαστε μόνο ποδηλάτες, είμαστε και πεζοί, είμαστε γονείς με καροτσάκια, άνθρωποι όλων των ηλικιών που αναζητούν πεζοδρόμιο, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα που αναζητούν ράμπες. Είμαστε μερικοί από σας. Και αγωνιστήκαμε για σας.
Σήμερα βάλαμε όλες τις παραπάνω ομάδες στην ατζέντα των δημοτικών αρχών που θα προκύψουν από τις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Είμαστε η μεγαλύτερη πορεία - διαμαρτυρία που έλαβε χώρα την τελευταία Κυριακή πριν τις εκλογές κι ελπίζουμε ν' αφήσαμε το στίγμα μας. Κάναμε όλοι μαζί πετάλι για μια ιδέα που επιτέλους πρώτη φορά στην Μυτιλήνη, ωριμάζει.
Να ευχαριστήσουμε το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης καθώς και το Τμήμα Τροχαίας του Λιμενικού για την αμέριστη συμπαράσταση που μας πρόσφεραν στην ομαλή διεξαγωγή της Ποδηλατοπορείας.

Connected Βicycle

Μυτιλήνη 20/5/2050
H "Amali Bikes" εντυπωσιάζει στην έκθεση τεχνολογίας “B.E.S.T. 2050” στο Las Vegas, στη μεγαλύτερη ποδηλατική έκθεση ηλεκτρονικών που αφορούν τον ποδηλάτη, ενώ ηγείται της έρευνας και της εξέλιξης για τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας στα ποδήλατα στο αστικό περιβάλλον.
Η "Amali Bikes" πρωταγωνιστεί στην επίδειξη της τεχνολογίας ConB (Connected Bicycle) στην έκθεση τεχνολογίας “B.E.S.T. 2050” (Bikers Electronics Show Technology 2050) και καθορίζει το τεχνολογικό πλαίσιο για ένα πιο ασφαλές μέλλον στον κόσμο του ποδηλάτη.
Η "Amali Bikes" πρωτοπόρος στην έρευνα σε θέματα ασφάλειας για τους ποδηλάτες, επιδεικνύει για πρώτη φορά σε Αμερικανικό έδαφος την τεχνολογία ConΒ, που διασυνδέει τα οχήματα, τις οδικές υποδομές και τους πεζούς, με στόχο να αυξήσει την ασφάλεια για όλους και ιδιαίτερα τους χρήστες των δύο τροχών.
Η συγκεκριμένη επίδειξη έρχεται μετά από την απόλυτα επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση με την τεχνολογία ConB να αποτελεί κομβικό σημείο στη στρατηγική “Safety Road Plan 2075” της "Amali Bikes", που αποβλέπει σε αυξημένα επίπεδα ασφάλειας για τους ποδηλάτες ενώ εξασφαλίζει την 100% ασφαλή διέλευση πεζών, ποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων σε διασταύρωση τεσσάρων κατευθύνσεων, δίχως σηματοδότες και σήμανση.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish