Ποδήλατα Δρόμου

Items filtered by date: Τετάρτη, 03 Ιούλιος 2024

Πάρκο αναψυχής στη θέση Αγία Κυριακή - Παλιά Χωματερη

Χθες 2 Ιουλίου 2024 υπογράφτηκε και δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του έργου «Δημιουργία πάρκου αναψυχής στη θέση Αγία Κυριακή - Παλιά Χωματερή», συνολικού προϋπολογισμού 5.450.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Δήμου Μυτιλήνης που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, το δεύτερο που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με ποδηλατικές υποδομές στην πόλη της Μυτιλήνης και αφορά στην ανάπλαση μιας έκτασης εμβαδού 40 περίπου στρεμμάτων, στην οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
Παιδική χαρά και χώρο ποδηλάτου για παιδιά έως 6 ετών.
Pump track για ποδήλατα BMX και skate.
Διαδρομές πεζών και ποδηλάτων.
Χώρος με όργανα υπαίθριας γυμναστικής.
Γήπεδο 5x5 και γήπεδα μπάσκετ - βόλεϊ.
Αποδυτήρια, χώρους γραφείων, αναμονής και πολλαπλής χρήσης, WC και αποθήκη.
Χώρος στάθμευσης 56 αυτοκινήτων (εκ των οποίων 4 ΑμΕΑ), 18 θέσεων δικύκλων και 2 θέσεων λεωφορείων.
Φυτεύσεις με διάφορα φυτά κατάλληλα για το έδαφος και την περιοχή.
Το έργο συμβάλλει στην προσπάθειά του δημου να υλοποιηθεί ένα έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά την συγκεκριμένη πλευρά της πόλης, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελεί και έναν πόλο έλξης για τους κατοίκους όλου του Δήμου!
Ελπίζουμε το επόμενο έργο που θα ανακοινώσει ο Δήμος να είναι ο Πεζόδρομος - Ποδηλατόδρομος του αεροδρομίου που "ακούγεται" από το 2012.
Ευχόμαστε να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο της προκυμαίας που κι αυτό περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο.
Αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι και να ξεκινήσει σήμερα η σχεδίαση νέων έργων που θα δώσουν δυνατά τη σκυτάλη της συνέχισης των ΣΒΑΚ και στην επόμενη Δημοτική θητεία έτσι ώστε να μπουν γερά θεμέλια για την επόμενη 10ετία.
Τέλος ονειρευόμαστε κάποτε, να τα δούμε όλα αυτά τελειωμένα, καλοσυντηρημένα και με τον απόλυτο σεβασμό σ' αυτά από τους συμπολίτες μας, είτε πρόκειται για θέση στάθμευσης ΑμεΑ, είτε για ποδηλατόδρομος, είτε για πάρκα αναψυχής, είτε για πεζοδρόμια.
Πολιτισμός δεν είναι τα έργα που γίνονται, αλλά το πως και πόσο αυτά χρησιμοποιούνται. Το να γίνεται έργο αναψυχής πολιτών και να χρησιμοποιείται για θέσεις στάθμευσης, μάλλον πάει την έννοια πολιτισμός, αναψυχή και ΣΒΑΚ ένα βήμα πίσω.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish