Ποδήλατα Δρόμου

Ιγνάτης Λασκαρίδης

Ιγνάτης Λασκαρίδης

Rockshox Charger 2 upgrade Kit για Yari 29"

Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του ποδηλάτου (και πιο δεν είναι θα μου πείτε!) είναι η ανάρτηση.
Μας κρατάει ξεκούραστους και εξασφαλίζει την συνεχή πρόσφυση του ελαστικού με το έδαφος κατά την διάρκεια ανωμαλιών του εδάφους. Βασικά ένα από τα περιφερειακά του ποδηλάτου μας που πραγματικά αξίζει τα λεφτά του για κάποιον που ξέρει και νιώθει πως οδηγάει.
Πριν λίγο καιρό ήρθε στα χέρια μου το Specialized Enduro comp 29’’ το οποίο στην απλή του έκδοση φοράει το 160αρι Yari της RockShox. Από την πρώτη στιγμή η αίσθηση που μου έδινε δεν μπορούσε να συγκριθεί με την προηγούμενη ανάρτηση που είχα (RockShox Lyrik RC2) και για τον λόγο αυτό δεν άργησε να έρθει η ώρα της αντικατάστασης....
Για καλή μου τύχη το Yari έχει ακριβώς το ίδιο σασί με το Lyrik (το ακριβότερο μοντέλο) και η εταιρία πουλάει ως αναβάθμιση τα εσωτερικά μέρη. Το όλο πακέτο ονομάζεται Charger 2 upgrade kit και η τοποθέτησή του είναι υπερβολικά εύκολη. Αφαιρούμε το ρυθμιστικό της συμπίεση και της επαναφοράς από το παλιό Yari, τοποθετούμε από την πάνω πλευρά το charger και βάζουμε λίγο λαδάκι κάτω στις μπότες για λίπανση όπως κάνουμε στο μικρό service. Μέσα σε 10 λεπτά είμαστε έτοιμοι.
Εμφανισιακά δεν υπάρχει καμιά διάφορα..... η διάφορα είναι στο μονοπάτι. Το ποδήλατο λόγο των μεγάλων διαδρομών αναρτήσεων και του 29αρι τροχού από την αρχή έκανε όλα τα δύσκολα εύκολα αλλά στα πολύ γρήγορα κομμάτια με επαναλαμβανόμενες ανωμαλίες δεν μπορούσε να διαβάσει καλά το έδαφος με αποτέλεσμα να έχει μια τάση να με βγάζει εκτός γραμμής.
Το «πρόβλημα» ήταν στην ποιότητα της λειτουργιάς και στην έλλειψη ρυθμίσεων. Με την αναβάθμιση του charger η ανάρτηση κατάφερε να δουλέψει εξίσου καλά με την Monarch Plus που φοράει πίσω και τώρα το ποδήλατο πατάει σταθερά και σε μεγάλες ταχύτητες αλλά και σε δυνατά φρεναρίσματα.

DORA RODA και έφτιαξε...

Εδώ και λίγους μήνες ένα νέο ποδηλατικό κατάστημα άνοιξε στην πόλη μας στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας. Το DORA RODA θα το βρείτε Ασκληπιού 54 και εκεί θα σας υποδεχθεί ο πάντα φιλικός Στρατής με το χαμόγελο του για να σας επισκευάσει την βλάβη του ποδηλάτου σας ή να αναπαλαιώσει το παλιό σας αγαπημένο δίτροχο.
DORA RODA - Ασκληπιού 54, Κιν.: 6945303371 Whats up: 6972655222

2η συνάντηση με τον Βουλευτή κ. Γιώργο Πάλλη

Για δεύτερη φορά μέσα στην τριετή θητεία του, το ΔΣ του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου είχε την ευκαιρία να βρεθεί και να συζητήσει με τον Βουλευτή κ. Γιώργο Πάλλη. Μετά από μια γενική αναφορά στην κατάσταση του Ποδηλατικού Συλλόγου και των επερχόμενων δράσεων επισημάνθηκε η θετική εξέλιξη της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και της βιώσιμης κινητικότητας στη χώρα μας, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατιστών (ECF), ως φορέα διαχείρισης του EuroVelo, και του ΜΚΟ Πόλεις για Ποδήλατο ως Εθνικού Συντονιστή του EuroVelo στην Ελλάδα. Μεταξύ των δύο οργανισμών υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας σε επίπεδο σχεδιασμού και ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού δικτύου ποδηλατικών διαδρομών EuroVelo και στην Ελλάδα. Σε προηγούμενη επίσκεψή μας με τον Βουλευτή καθώς και με τον Δήμαρχο Λέσβου κο Σπύρο Γαληνό, είχαμε αναφέρει ότι θα ήταν πολύ σημαντική η επέκταση των διαδρομών EuroVelo προς το νησί μας αλλά η έλλειψη Εθνικού Συντονιστή το καθιστούσε αδύνατο. Με την λύση αυτού του προβλήματος ανοίγει ο δρόμος στην υλοποίησή του.
Στην συνέχεια έγινε αναφορά στην δημιουργία του Ποδηλατικού Αθλητικού Σωματείου και στην προσπάθεια που καταβάλουμε να στηρίξουμε τους νέους ποδηλάτες που έχει ο τόπος μας αλλά και όλη την ομάδα και μας υπόδειξε αρκετές λύσεις καθώς και μας υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειές μας όσο μπορεί.
Τέλος από μέρους του ο Βουλευτής μας ενημέρωσε για το κομμάτι του ποδηλατόδρομου από το άγαλμα έως το ΙΚΑ, το οποίο έχει δρομολογηθεί και προσχωρούν οι ενέργειες εύρεσης ανάδοχου εταιρίας για την κατασκευή και μας ανακοίνωσε την θετική εξέλιξη που υπάρχει για το κομμάτι προκυμαία ως μαρίνα όπου το πρόβλημα της μη κατοχής της ιδιοκτησίας του τμήματος μέσα από το παρκινγκ από τον Δήμο ξεπεράστηκε και θα υλοποιηθεί ο ποδηλατόδρομος και εκεί όταν θα εφαρμοστεί το σχέδιο ανάπλασης της πόλης.
Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τον Βουλευτή κ. Πάλλη Γιώργο που είναι δίπλα μας και που στηρίζει την ποδηλασία και τις ποδηλατικές υποδομές.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish