Logo
Print this page

The Lesvos e-bike project

The Lesvos e-bike project
Rate this item
(0 votes)

Μυτιλήνη 4/3/2050

Η Μυτιλήνη σχεδιάζει να προωθήσει ένα μεγάλο στόλο ηλεκτρικών ποδηλάτων, με ένα κρατικό πρόγραμμα που στοχεύει στην καθημερινή μετακίνηση των πολιτών, την αναβάθμιση της εικόνας του κέντρου, τη μείωση των ατυχημάτων, τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ρύπανσης.

Από τον Οκτώβριο του 2050, η ο Δήμος Μυτιλήνης θα διαθέτει 1.000 ηλεκτρικά ποδήλατα για μακροχρόνια μίσθωση, με σκοπό την επέκταση του σχεδίου σε 2.000, γεγονός που θα το καθιστά το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων στον κόσμο.
Στόχος της υπηρεσίας "e-Lesvos Cycle i" είναι να ενθαρρύνει την κυκλοφορία των ενοικιαζόμενων ποδηλάτων, η οποία αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει μόνο το 17% των ημερήσιων διαδρομών στην πόλη.
Σε αντίθεση με τα κλασικά ποδήλατα, τα οποία ενοικιάζονται σε ωριαία βάση, τα ποδήλατα "e-L.C.i." θα μένουν με τους χρήστες, που θα τα νοικιάζουν με 20 ευρώ το μήνα, τα μισά από τα οποία μπορούν να επιδοτηθούν από τους εργοδότες τους. Αν εδώ συνυπολογίστε τα ετήσια έξοδα ενός οχήματος, την καθυστέρηση από το κυκλοφοριακό, και το χρόνο εύρεσης χώρου στάθμευσης ή ακόμα και τη βενζίνη, πιστεύεται ότι θα αποτελέσουν ένα καλό λόγο για να στραφούν περισσότεροι πολίτες στην καθημερινή ποδηλατομετακίνηση.
Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών αλλά και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος, υπολογίζουν ότι μετά το τέλος της μακροχρόνιας μίσθωσης, πάνω από τους μισούς θα είναι οι χρήστες που θα επιλέξουν να αγοράσουν το ποδήλατό τους.

Κατασκευή και Υποστήριξη Ιστοσελίδας WEBGRECO.