Μυτιλήνη 2050

Items filtered by date: Τρίτη, 30 Μάιος 2017

4th Molyvos Urban MTB

Ήταν πριν 4 χρόνια όταν η ιδέα ενός urban (που διεξάγεται μέσα σε αστικό περιβάλλον) αγώνα mountain bike γεννιόταν!

Από την πρώτη κιόλας χρονιά ο Urban MTB Molyvos μάγεψε ντόπιους και μη, ενώ οι συμμετοχές κατέγραφαν αριθμούς ρεκόρ για την εποχή.

Ακόμα και για τους Λέσβιους αυτός ο συνδυασμός ποδηλάτου, τουρισμού, μοναδικής θέας και αγώνα ήταν κάτι που δεν είχαν ξαναζήσει. Ένας αγώνας με ξεχωριστή αίγλη στο καλεντάρι αγώνων του νησιού. Ένας αγώνας που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό θεατών κάθε χρόνο.

Πόσες φορές είχαμε πάει Μόλυβο για καφέ, για ποτό, για φαΐ και ούζα, ποτέ όμως ακόμα κι εμείς οι ίδιοι δεν είχαμε περιηγηθεί στα ιδιαίτερα στενάκια του Μολύβου. Ποτέ δεν είχαμε περπατήσει τα αδιάβατα σε μηχανοκίνητα οχήματα λόγω των υψομετρικών διαφορών και των απαραίτητων σκαλοπατιών, δρομάκια και δεν είχαμε ιδέα για τη θέα, την ομορφιά και τη γραφικότητα που κρύβουν.

Ο Μόλυβος υποδέχεται κάθε χρόνο τον αγώνα με κλίμα που δεν υπάρχει σε άλλη ποδηλατική αγωνιστική διοργάνωση. Αυτό οφείλεται περισσότερο στον μεγάλο αριθμό τουριστών από χώρες της βορείου Ευρώπης (με εξαιρετικά ανεπτυγμένη την ποδηλατική κουλτούρα) που στοιβάζονται στις άκριες του δρόμου αλλά και στα τεχνικά σημεία της διαδρομής και επευφημούν τους ποδηλάτες που περνούν μπροστά τους.

Η διαδρομή έχει σχεδιαστεί εκ νέου για να καλύψει τον ακόμα μεγαλύτερο αριθμό των αθλητών και ο αγώνας για πρώτη φορά γίνεται 2ήμερος. Φέτος μαζί μας θα αγωνιστούν τα μέλη της εθνικής ομάδας ορεινής ποδηλασίας Δημήτρης Αντωνιάδης, Δανάη Στρουμπούλη, Βασίλης Ζιάκας, Ορφέας Συρίγος, Αθηνά Ζώη, Βαρβάρα Φασόη, Θοδωρής Πετρίδης, Δημήτρης Βλαχάκης, Ανέστης Κουρμπέτης και Νίκος Μαραγκός. O ανταγωνισμός στο 4ο Molyvos Urban MTB θα είναι μεγάλος, το θέαμα εξασφαλισμένο και η συμμετοχή, πραγματική πρόκληση!

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Φορέα τουρισμού Μολύβου, υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Λέσβου καθώς και με την υποστήριξη του Lesvos Ride και του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το Lesvos MTB.

Ο Μόλυβος είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά του Αιγαίου, χτισμένος αμφιθεατρικά στις πλαγιές του λόφου με στέμμα το κάστρο. Θεαματικός είτε τον βλέπεις από μακριά είτε από μέσα. Παραδοσιακός οικισμός από το 1957. Το "Μονακό" του ποδηλατικού κόσμου.
Το επόμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου, όλοι πάμε Μόλυβο...

Δείτε ΕΔΩ λεπτομέριες του αγώνα και επισκευτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish