Μυτιλήνη 2050

Items filtered by date: Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2018

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2050

Μυτιλήνη 17/9/2050
18 - 24 Σεπτεμβρίου 2050 - “Συνδυάζω - Μετακινούμαι”
"Συνδυάζω και μετακινούμαι" είναι το κεντρικό σύνθημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2050.
Ο Δήμος Λέσβου, για 33η συνεχόμενη χρονιά, συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια εβδομάδα δράσεων που επικεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση των πολιτών όλων των ηλικιών για τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης μέσα στις πόλεις.
Μια “σκυταλοδρομία” δράσεων και συνύπαρξης πεζών, ποδηλάτων και σταθμών παιχνιδιού έχει σχεδιαστεί από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2050, με στόχο την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, ενθαρρύνοντας τους πολίτες και τα παιδιά να προτιμούν το περπάτημα, το ποδήλατο και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους στην πόλη, να σέβονται τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και τους κανόνες για την ορθή στάθμευση των οχημάτων. Όλα αυτά με διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό τρόπο και πάντοτε με γνώμονα το σεβασμό στον συνάνθρωπο και φυσικά το περιβάλλον!
Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Κινητικότητας θα έχουμε Ποδηλατοπορεία, Έκθεση παλαιών ποδηλάτων, Ανταλλακτικό Ποδηλατικό Παζάρι, Συναυλία με τοπικά συγκροτήματα και πολλές άλλες δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Σαπφούς.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Λέσβου με δύο δράσεις: Στη δράση «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» την Τετάρτη 21/9/2050 από τις 17:30 – 20:30 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Λέσβου (Πάρκο Καραπαναγιώτη) και στη βόλτα της Δευτέρας «Σώνω τον Πλανήτη» της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο (19/9/2050) και ώρα 17:30 - 19:00 με εκκίνηση και τερματισμό όπως πάντα την Πλατεία Σαπφούς.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish