Μυτιλήνη 2050

Items filtered by date: Σάββατο, 07 Μάρτιος 2020

Έργα Ποδηλατόδρομου πίσω από το κάστρο - Ημέρα 106η

Μυτιλήνη 7/3/2020
Ήταν 21η Νοεμβρίου του 2019 όταν η πρώτη μπουλντόζα έσκαψε τα πρώτα μέτρα μπροστά στο εκκλησάκι του Άι Γιάννη πίσω από το κάστρο για την εκκίνηση του έργου Πεζόδρομου Ποδηλατόδρομου από το άγαλμα της Ελευθερίας έως τη βόρεια είσοδο του κάστρου Μυτιλήνης. Από τότε συχνές ήταν οι επισκέψεις μας παρακολουθώντας το πρώτο πολυαναμενόμενο ποδηλατικό έργο στον τόπο της Μυτιλήνης. Σήμερα 106 μέρες μετά την έναρξη του έργου, τα έργα έχουν προχωρήσει αρκετά. Με το που φτάνεις στο άγαλμα της Ελευθερίας ο δρόμος είναι κλειστός με συρματόπλεγμα και μια μεγάλη καγκελόπορτα. Τόνοι χώματος, σκαπτικά μηχανήματα και υλικά πλακόστρωσης είναι το πρώτο που συναντάμε απέναντι από την πόρτα της Πλαζ του ΕΟΤ. Το τμήμα μέχρι τα πρώτα 500 μέτρα από το άγαλμα και μετά δηλαδή, δεν έχει διανοιχτεί ακόμα μια και αναμένεται (όπως πληροφορηθήκαμε από τον υπεύθυνο του έργου) συνεργείο της ΔΕΗ για να μεταφερθούν οι στύλοι του ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να διαπλατυνθεί! Από κει και μετά μέχρι τη Φυκιότρυπα, έχει αφαιρεθεί όλη η άσφαλτος και ο δρόμος έχει διαπλατυνθεί για να χωρέσει πεζόδρομος ποδηλατόδρομος αλλά και ο δρόμος για αυτοκίνητα. Στη Φυκιότρυπα όπου και πρόκειται να γίνει ο κόμβος επιστροφής των αυτοκινήτων, έχουν επικεντρωθεί οι εργασίες τις τελευταίες μέρες. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που τραβήξαμε αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας, από κει και πέρα οι δρόμοι των ποδηλάτων και των πεζών έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο των εργασιών τους και μόνο η άσφαλτος μένει για να ολοκληρωθεί η εικόνα τους. Στο κέντρο η νησίδα θα φιλοξενήσει τα καλλωπιστικά φυτά. Πυρετώδεις ήταν οι εργασίες την ώρα της επίσκεψής μας μπουλντόζες, φορτηγά, γκρέιντερ, μπόμπκατ, οδοστρωτήρες, γερανοί, εργάζονταν αδιάκοπα! Το έργο στην φάση που βρίσκεται φτάνει μέχρι το εκκλησάκι του Άι Γιάννη, απ' όπου και ξεκίνησε 106 μέρες πριν. Όπως ενημερωθήκαμε από τον επί τόπου αρμόδιο το έργο από τον Άι Γιάννη έως και την Φυκιότρυπα θα είναι ολοκληρωμένο και παραδοτέο στην κυκλοφορία πριν το Πάσχα. Επόμενη φάση θα είναι η ολοκλήρωση του χώρου μπροστά στη Φυκιότρυπα με χώρους αναψυχής και τον κόμβο επιστροφής των αυτοκινήτων. Από τη Φυκιότρυπα έως το Απελλή θα είναι σε 3η φάση έτοιμο αμέσως μετά και τέλος, μόλις λυθεί και το θέμα με τη ΔΕΗ θα ολοκληρωθεί με τα τελευταία 500 μέτρα έως και το άγαλμα της Ελευθερίας εντός του έτους σίγουρα.
Από τον Άι Γιάννη λοιπόν και μετά έως την βόρεια είσοδο του κάστρου στην Επάνω Σκάλα, το έργο θα συνεχίσει η Αρχαιολογία. Σ' αυτό το τμήμα δεν εντοπίσαμε κάποιες εργασίες που να υποδηλώνουν την έναρξη του έργου.
Επιγραμματικά η εικόνα που μας έμεινε από την αυτοψία του νέου έργου, ήταν πολύ θετική. Πιστεύουμε ότι θα παραδοθεί στο κοινό σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα ποιοτικό έργο που στόχο θα έχει την αναψυχή των συμπολιτών μας αλλά και την αναβάθμιση μιας παραμελημένης για χρόνια και πανέμορφης περιοχής.

Προηγούμενα άρθρα:

Η Δημοπράτηση του έργου ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2019
Έναρξη έργου
Μέρα 50

 

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish