Μυτιλήνη 2050

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

2ο Βραβείο στη Μυτιλήνη στο διαγωνισμό "Με ποδήλατο στη δουλειά" - Απονομή βραβείων

Την Πέμπτη 9/7/2020 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Ζαππείου στο πλαίσιο της εκδήλωσης της "Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας" η απονομή των βραβείων των νικητών του Με ποδήλατο στη δουλειά. Η απονομές έγιναν σε κλειστό κύκλο, με προσκεκλημένους μόνο όσους βραβεύτηκαν.
Παρόλη τη μικρή διάρκεια του διαγωνισμού φέτος λόγω του Lock-down η συμμετοχές έφτασαν στους 186 εργαζόμενους που για 2 εβδομάδες επέλεξαν το ποδήλατο για την μετακίνηση τους στη δουλειά, κάνοντας συνολικά 1.491 μετακινήσεις και 16.360 χιλιόμετρα, κατά μέσο όρο δηλαδή 10 χιλιόμετρα ανά μετακίνηση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν κάηκαν 1.636 λίτρα βενζίνης και κατά συνέπεια δεν εκλύθηκαν 3,6 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.

Αναλυτικότερα στην απονομή βραβεύτηκαν οι εξής:

1) Στην κατηγορία των Οργανισμών: Βραβεύτηκε ο "Δήμος Καρδίτσας" με 28 συμμετοχές, 265 μετακινήσεις και 762 χιλιόμετρα.

2) Στην κατηγορία των ομάδων:
• Οι Σχολές Οδηγών - Στεφανάκης από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης κατέλαβαν την πρώτη θέση με 53 μετακινήσεις και 140 χιλιόμετρα.
• Δεύτερη ήρθε η ομάδα από τον οργανισμό Apt Information Systems με 42 μετακινήσεις και 296 χιλιόμετρα.
• Στην τρίτη θέση ήρθε η ομάδα "Τμήμα προμηθειών Δήμου Καρδίτσας" με 40 μετακινήσεις και 230 χιλιόμετρα.

3) Στην κατάταξη των πόλεων:
• η Καρδίτσα ήρθε και φέτος πρώτη με 41 ποδηλάτες, 374 μετακινήσεις και 319 χιλιόμετρα.
• Η Μυτιλήνη δυναμικά και φέτος, κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 12 ποδηλάτες, 110 μετακινήσεις και 759 χιλιόμετρα.
• Τέλος, μία καινούργια πόλη στο διαγωνισμό ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης κατέλαβε την τρίτη θέση με 6 συμμετέχοντες, 78 μετακινήσεις και 308 χιλιόμετρα.

Η κατάταξη των πόλεων έγινε με πληθυσμιακά κριτήρια.

Το επόμενο "Με Ποδήλατο στη Δουλειά" αναμένεται να έχει πολλές βελτιώσεις και πιθανότατα να έχουμε και εφαρμογή καταγραφής χιλιομέτρων για τα κινητά. Τέλος, ελπίζουμε όλοι όσοι συμμετείχαν να συνεχίσουν να πηγαίνουν "Με Ποδήλατο στη Δουλειά" και να γίνει το ποδήλατο κομμάτι της ζωής μας.

Ευχαριστούμε τους φορείς που έθεσαν τον διαγωνισμό υπό την αιγίδα τους:
* Κ.Ε.Δ.Ε
* European Cyclists' Federation
* Δήμος Αθηναίων
* Civinet CY-EL
Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές του διαγωνισμού:
* MBike Greece
* Αθήνα9.84
* Orthopetalies blog
* Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης - ΠΑΣΘ
* Ποδηλατική Απο-Δραση Πιερίας Podilatiki Apo-Drasi Pierias
* Lesvos MTB - Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου
* και πολλούς ακόμα λάτρεις της ποδηλατικής μετακίνησης και ποδηλατικές ομάδες και συλλόγους από όλη τη χώρα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ XCO - XCR 2020

Ξεκίνησε η αποστολή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου για το “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ XCO - XCR 2020” στις 10 – 12 Ιουλίου 2020.
Ο Γιώργος Ντάρας, Κώστας Λαϊνάς, Μπάμπης Μπουντάκης και Δημήτρης Αλεξίου ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 9/7/2020 για τον αγώνα στην Κάρυστο.
Ένας δύσκολος αγώνας με απότομες ανηφόρες, πετρώδη μονοπάτια, πολύ αέρα και με αρκετή ζέστη, που η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας, διοργανώνουν μεταξύ 10-12 Ιουλίου για τη διεξαγωγή αγώνων Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ορεινής ποδηλασίας στην περιοχή του Καφηρέα Ευβοίας.
Η διαδρομή του αγώνα καλύπτει την περίμετρο του δάσους καστανιάς "Καστανόλογγος" και διεξάγεται μέσα σε αιολικό πάρκο. Όπως είναι λογικό ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περιοχής (πάνω απ το Κάβο Ντόρο) είναι οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν μόνιμα στην περιοχή.
211 ποδηλάτες από 46 σωματεία θα βρεθούν στη γραμμή της εκκίνησης. Αναλυτικά οι συμμετοχές είναι: ● 33 Άνδρες ● 11 Νέοι Άνδρες ● 27 Έφηβοι ● 62 Παίδες ● 9 Γυναίκες ● 4 Νεάνιδες ● 12 Κορασίδες ● 53 Μάστερς.
Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση στον τομέα της ορεινής ποδηλασίας, με σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων αθλητών σε όλες τις κατηγορίες (Άνδρες, Γυναίκες, Νέοι Άνδρες, Έφηβοι, Νεάνιδες, Παίδες, Κορασίδες).
Στον αγώνα θα συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ονόματα αθλητών ορεινής ποδηλασίας του Ελληνικού χώρου μια και ο αγώνας αποτελεί παράλληλα ένα σημαντικό κριτήριο στην απόφαση της Ομοσπονδίας για το ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2021.

Καλή επιτυχία!!!!!

3ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας 2020 - Ανασκόπηση

Μεσαγρός Γέρας
Σάββατο 4/7/2020 Ώρα 17:00
Μετά από τόσους μήνες αναμονής, επιτέλους και πάλι αγώνας. Ένας υπέροχος αγώνας. Παρόλη την αυξημένη θερμοκρασία οι αγωνιζόμενοι απόλαυσαν έναν προσεγμένο και καλά προετοιμασμένο αγώνα από το Lesvos Ride. Πολλοί ήταν οι εθελοντές και πολλά τα νερά που μοιράζονταν σε συγκεκριμένα σημεία καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά και στον τερματισμό.! Η Εκκίνηση δόθηκε στις 17:00 γι' αυτούς που επέλεξαν τη "μεγάλη" διαδρομή και 17:05 για τη "μικρή". Όλα έγιναν βάση υγειονομικού πρωτοκόλλου με τους αγωνιζόμενους να εκκινούν στο γκριντ από συγκεκριμένες θέσεις σε απόσταση μέτρων η μια από την άλλη!. Η ζέστη (παρόλη την επιλογή της απογευματινής ώρας) ήταν μεγάλη, κάτι που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των αθλητών. Ευτυχώς όμως οι διοργανωτές πρόβλεψαν έναν υπέροχο μπουφέ μετά το τέλος του κοπιαστικού αγώνα που σε αποζημίωνε με το παραπάνω! Από άποψη διοργάνωσης όλο το χωριό ήταν ένα τεράστιο χαμόγελο. Αμέτρητοι εθελοντές παντού μέσα στη διαδρομή αλλά και στην εκκίνηση - τερματισμό με πολλούς συλλόγους να συνδράμουν στο μεγάλο αυτό έργο. Παντού στη διαδρομή δασοπυροσβέστες, ομάδα διάσωσης άλλα και εθελοντές από διάφορους συλλόγους. Αμέσως μετά τους τερματισμούς, ακολούθησαν οι απονομές (αναλυτικά τα αποτελέσματα κάτω) και μετά... σουβλάκια. Ταυτόχρονα με τον μεγάλο αγώνα έγιναν αγώνες και παιχνίδι για μικρά παιδιά στο προαύλιο του σχολείου του χωριού. 10 τυχεροί μικροί αναβάτες κέρδισαν στην εκδήλωση (μετά το βάθρο των μεγάλων νικητών) 10 κράνη με κλήρωση προσφορά του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου από το πρόγραμμα του Αστερία, με όνομα «Local Initiative Support» (Υποστήριξη Τοπικών Πρωτοβουλιών), επιχορήγηση του Open Society Institute σε συνεργασία με το OSIFE του Open Society Foundations.
Ο αγώνας ήταν συνδιοργάνωση του πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαγρού ¨ΕΙΡΗΝΗ¨, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Σύνδεσμος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού Ν. Λέσβου, Επιμελητηρίου Λέσβου, Μουσείο φυσικής ιστορίας Λέσβου, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού συλλόγου Παλαιόκηπου ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ και του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Τεχνικός σύμβουλος του αγώνα ήταν το Lesvos Ride.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα

Σε Πάρκινγκ Αυτοκινήτων μετατρέπεται και η Παιδική Χαρά Επάνω Σκάλας

Την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020 στις 19:00 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της Επάνω Σκάλας γνωστό με το όνομα "Παιδική Χαρά" περίοικοι, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αλλά και πολίτες της Μυτιλήνης που είναι αντίθετοι στην ιδέα του Δήμου που θέλει να μετατρέψει Παιδική Χαρά σε χώρο στάθμευσης!

Έχουμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μας για τις κινήσεις του Δήμου όσον αφορά την μετατροπή της πόλης σ' ένα τεράστιο Πάρκινγκ. Μοντέρνοι συγκοινωνιολόγοι συμφωνούν στην ιδέα πως περισσότερα πάρκινγκ, περισσότεροι και μεγαλύτεροι δρόμοι, περισσότερος ελεύθερος χώρος της πόλης παραδομένος στο αυτοκίνητο το μόνο που θα φέρει είναι ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα. Η άποψη είναι αναχρονιστική. Η μοντέρνα ιδέα που έχουν υιοθετήσει όλες οι πόλεις που έλυσαν το κυκλοφοριακό τους πρόβλημα είναι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας αυτοκινήτων και λιγότερα πάρκινγκ. Δηλαδή; Συνθήκες που θα κάνουν τον πολίτη να μη χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του.
Ο Δήμος Μυτιλήνης επιμένει στην αναχρονιστική ιδέα να κάνει παντού πάρκινγκ. Μια από αυτές τις θέσεις αφορά την Παιδική χαρά πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας αγοράς της Μυτιλήνης δίπλα στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης. Με σχετική εκδήλωση είχαμε ενημερωθεί γι αυτό στις 4/3/2020 όταν έγινε προσπάθεια από το Δήμο να ενταχθεί μέσα στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου με τίτλο: «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Μυτιλήνης», που αφορά την πόλη της Μυτιλήνης. Άμεση κίνησή μας ήταν η επιστολή στο Δήμο με την αντίθετη θέση μας καθώς και μια πρόταση για να μη γίνει πάρκινγκ ο χώρος της παιδικής χαράς αλλά Ποδηλατικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής!
Την Τετάρτη ο Πο.Συ.Λε. παραβρέθηκε στη συνάντηση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Επάνω Σκάλα» όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε, άκουσε τις ομιλίες του προέδρου του συλλόγου κου Μάκη Βενέτα αλλά και της κας Άννας Καραντινού και υπέγραψε το σχετικό ψήφισμα. Έως την άρση της απόφασης του Δημάρχου να γίνει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων το πάρκο ο Σύλλογος "Επάνω Σκάλα" αποφάσισε να τοποθετήσει περιμετρικά του πάρκου μαύρες σημαίες.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Ενημέρωση φορέων για την «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Μυτιλήνης»

Επιστολή προς Δήμο στα πλαίσια της διαβούλευσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης της πόλης της Μυτιλήνης

Πρόταση Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου

Αυθαίρετη μετατροπή του πλακόστρωτου στα Τσαμάκια σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish