Εκδηλώσεις

Items filtered by date: Κυριακή, 11 Μάρτιος 2018

2η συνάντηση με τον Βουλευτή κ. Γιώργο Πάλλη

Για δεύτερη φορά μέσα στην τριετή θητεία του, το ΔΣ του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου είχε την ευκαιρία να βρεθεί και να συζητήσει με τον Βουλευτή κ. Γιώργο Πάλλη. Μετά από μια γενική αναφορά στην κατάσταση του Ποδηλατικού Συλλόγου και των επερχόμενων δράσεων επισημάνθηκε η θετική εξέλιξη της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και της βιώσιμης κινητικότητας στη χώρα μας, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατιστών (ECF), ως φορέα διαχείρισης του EuroVelo, και του ΜΚΟ Πόλεις για Ποδήλατο ως Εθνικού Συντονιστή του EuroVelo στην Ελλάδα. Μεταξύ των δύο οργανισμών υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας σε επίπεδο σχεδιασμού και ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού δικτύου ποδηλατικών διαδρομών EuroVelo και στην Ελλάδα. Σε προηγούμενη επίσκεψή μας με τον Βουλευτή καθώς και με τον Δήμαρχο Λέσβου κο Σπύρο Γαληνό, είχαμε αναφέρει ότι θα ήταν πολύ σημαντική η επέκταση των διαδρομών EuroVelo προς το νησί μας αλλά η έλλειψη Εθνικού Συντονιστή το καθιστούσε αδύνατο. Με την λύση αυτού του προβλήματος ανοίγει ο δρόμος στην υλοποίησή του.
Στην συνέχεια έγινε αναφορά στην δημιουργία του Ποδηλατικού Αθλητικού Σωματείου και στην προσπάθεια που καταβάλουμε να στηρίξουμε τους νέους ποδηλάτες που έχει ο τόπος μας αλλά και όλη την ομάδα και μας υπόδειξε αρκετές λύσεις καθώς και μας υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειές μας όσο μπορεί.
Τέλος από μέρους του ο Βουλευτής μας ενημέρωσε για το κομμάτι του ποδηλατόδρομου από το άγαλμα έως το ΙΚΑ, το οποίο έχει δρομολογηθεί και προσχωρούν οι ενέργειες εύρεσης ανάδοχου εταιρίας για την κατασκευή και μας ανακοίνωσε την θετική εξέλιξη που υπάρχει για το κομμάτι προκυμαία ως μαρίνα όπου το πρόβλημα της μη κατοχής της ιδιοκτησίας του τμήματος μέσα από το παρκινγκ από τον Δήμο ξεπεράστηκε και θα υλοποιηθεί ο ποδηλατόδρομος και εκεί όταν θα εφαρμοστεί το σχέδιο ανάπλασης της πόλης.
Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τον Βουλευτή κ. Πάλλη Γιώργο που είναι δίπλα μας και που στηρίζει την ποδηλασία και τις ποδηλατικές υποδομές.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish