Εκδηλώσεις

Items filtered by date: Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2018

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ της ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΡΕΣΙΑΣ

Όλο και περισσότεροι είναι οι φορείς που έχουν αναληφθεί την μεγάλη σημασία της διατήρησης και ανάδειξης των μονοπατιών της Λέσβου. Μέσα στο καλοκαίρι σειρά είχε η περιοχή της Ερεσού με την ολοκλήρωση της πεζοπορικής διαδρομής που προσφέρεται και για ποδηλασία. Δείτε αναλυτικά το ΔΤ του Φορέα ανάπτυξης και προβολής Ερεσού και μην χάσετε την ευκαιρία να κάνουμε την πρώτη μας βόλτα το Σαββατοκύριακο 22-23 Σεπτεμβρίου οπου θα πραγματοποιηθεί και το ERESSOS LAVA WKND.
«ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ της ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΡΕΣΙΑΣ»
Στις 10 και 11 Αυγούστου 2018 πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση των Πινακίδων Κατεύθυνσης και των Πινακίδων Ενημέρωσης-Πολλαπλής Πληροφόρησης της Πεζοπορικής Διαδρομής: “ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΕΡΕΣΟΥ”.
Πρόκειται για κυκλική διαδρομή, μήκους: 13,8km σηματοδοτημένη και για αντίστροφη πορεία πρόσφορη για πεζοπόρους και ποδηλάτες.
Η διαδρομή εντάσσεται στην ομάδα διαδρομών με επικοινωνιακό τίτλο «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΡΕΣΙΑΣ» της Δ.Ε. Ερεσού-Αντίσσης και πραγματοποιήθηκε από το ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ.
Η εγκατάσταση έγινε, από την ερευνητική-επιστημονική Ομάδα του Τεχνικού Συμβούλου του Δήμου Λέσβου «ΟΙΚΟΣΦΑΙΡΙΚΗ» και μέλη της Κοιν. Σ .Επ. «ΤΡΙΣΤΡΑΤΟ».
Η επίβλεψη έγινε από την υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λέσβου κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, η οποία, ως πεζοπόρος η ίδια, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προγραμματιστεί πριν 2 μήνες η εγκατάσταση των πινακίδων της ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ “ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΕΡΕΣΟΥ”. Η εγκατάσταση των πινακίδων έγινε με την επί τόπου επίβλεψη της ΕΦΑ Λέσβου.
Το συνολικό έργο χρηματοδοτήθηκε με 100% από τον Άξονα 4 (προσέγγιση Leader) του ΠΑΑ – ΕΣΠΑ 2007-2013 και το Μέτρο 19 του ΠΑΑ – ΕΣΠΑ 2014-2020. Η πράξη εντάσσεται στο Τοπικό Πρόγραμμα της ΕΤΑΛ Α.Ε.
Το έργο αυτό είναι μία από τις αρχικές επιδιώξεις του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού εφόσον συμβάλει ουσιαστικά στην προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς με σκοπό την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού, τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και της παραδοσιακής φυσιογνωμίας του νησιού.
Στόχος του Φορέα είναι ο “ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΕΡΕΣΟΥ” να συμπληρώσει το δίκτυο πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών στην Δυτική Λέσβο που θα δίνει την δυνατότητα και την χαρά στον ταξιδιώτη να απολαύσει από τους γύρω λόφους, την θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, στον καταπράσινο κάμπο, να ανακαλύψει την ιδιαίτερη ηφαιστιογενή τοπογραφία, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τις αρχαιότητες, τους ήχους και τις μυρουδιές του τόπου ώστε να έχει μια βιωματική εμπειρία που θα αξίζει να διηγηθεί και θα τον κάνει να επιστρέψει.
Ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού προσκαλεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2018, ως παράλληλη δράση του 3ου ERESSOS LAVA WKND, όλους τους Πεζοπορικούς Συλλόγους της Λέσβου καθώς και τους φίλους της πεζοπορίας να συμμετάσχουν στην πρώτη επίσημη γνωριμία με τις «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ της ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΡΕΣΙΑΣ».
Το ΔΣ του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Λέσβου, την ΕΤΑΛ Α.Ε., την ΕΦΑ Λέσβου, την «ΟΙΚΟΣΦΑΙΡΙΚΗ», την Κοιν. Σ .Επ. «ΤΡΙΣΤΡΑΤΟ» και τους συνεργάτες τους καθώς και όλους όσους συνέβαλαν για την ολοκλήρωση του έργου.
Περισσότερα ΕΔΩ 

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish