Εκδηλώσεις

Items filtered by date: Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019

Εκλογές Πο. Συ. Λέσβου 2019

Στις 10/2/2019 και ώρα 18:00 στο Εμπορικό Επιμελητήριο Μυτιλήνης στην αίθουσα Ι. Παυλακέλλης, ξεκίνησε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και οι εκλογές για την ανανέωση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) και της Εξελεγκτικής Επιτροπής (ΕΕ).
Όπως προβλέπει το καταστατικό μετά την λήξη 3ετίας το απερχόμενο ΔΣ κηρύσσει και διοργανώνει εκλογές για την ανανέωση ψήφου του νέου ΔΣ που θα έχει 3ετή θητεία. Με την έναρξη των εργασιών ο ταμίας παρέδωσε στον πρόεδρο κατάσταση των παρόντων ταμειακά ενεργών μελών. Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με τον απολογισμό του 2018 που ανακοινώθηκε από τον αντιπρόεδρο του Πο. Συ. Λέσβου, Ανεζίνο Τάκη. Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός του παρελθόντος έτους από τον Ταμεία Χατζέλη Μάνο και ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του προϋπολογισμού από τον Πρόεδρο Λασκαρίδη Ιγνάτη. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι κλήθηκαν να ψηφίσουν για την έγκριση όλων των παραπάνω. Για τα πρακτικά με φανερή ψηφοφορία ενέκριναν όλα τα παραπάνω οι 30 από τους 31 παρόντες. Ο Ταμίας ανακοίνωσε στον πρόεδρο ότι τα παρόντα μέλη είναι πάνω από το 50% του συνόλου των ταμειακά ενεργών, κάτι που κινεί την έναρξη των εκλογών. Προεδρεύει ο Πρόεδρος Λασκαρίδης Ιγνάτης και τηρεί τα πρακτικά Ο ειδικός Γραμματέας Χαράλαμπος Αράπης. Εκλέχτηκε 3μελής Εφορευτική Επιτροπή αποτελούμενη από τον Κακαγιάννη Στυλιανό, Μανωλιά Γεώργιο και Σπύρο Παυλή. Ο Πρόεδρος επιβεβαίωσε την απαρτία και κήρυξε την έναρξη των εκλογών.
Η ψηφοφορία έγινε με μυστική ψηφοφορία σε ενιαίο ψηφοδέλτιο και υποψήφιοι για το ΔΣ (με αλφαβητική σειρά) ήταν οι: Ανεζίνος Παναγιώτης, Αράπης Χαράλαμπος, Βογιατζής Ιωάννης, Γιαννούλης Παναγιώτης, Δαλέκος Ελευθέριος, Δουκαρέλλης Παναγιώτης, Κουτρούπης Τιμολέων, Λασκαρίδης Ιγνάτης, Σαμαράς Παναγιώτης και Χατζέλης Εμμανουήλ. Υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή (ΕΕ) ήταν οι Βεγιάννης Γιάννης, Εγγλεζόπουλος Θεόφιλος και Τριανταφύλλου Ανδρέας. Τα μέλη κλήθηκαν να ψηφίσουν έως και 7 υποψήφιους για το ΔΣ και έως 3 για την ΕΕ.
Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας που έγινε με τυπωμένο ψηφοδέλτιο, σε φάκελο με τη σφραγίδα του συλλόγου και την υπογραφή του Προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής, συνέχεια είχε η καταμέτρηση των ψήφων. Έγινε η διαλογή και βρέθηκαν: 40 ψηφοδέλτια. 39 έγκυρα ένα (1) άκυρο. Οι 9 πρώτοι του ψηφοδελτίου εκλέγονται για τη σύσταση του ΔΣ. Οι υπόλοιποι 2 αποτελούν αναπληρωματικά μέλη. Οι 7 που ψηφίστηκαν για το ΔΣ είναι (Με σειρά ψήφων): Ιγνάτης Λασκαρίδης 36 ψήφοι, Ανεζίνος Τάκης 35 ψήφοι, Δουκαρέλλης Παναγιώτης 33 ψήφοι, Αράπης Χαράλαμπος 27 ψήφοι, Βογιατζής Ιωάννης 23 ψήφοι, Γιαννούλης Παναγιώτης 21 ψήφοι, και Σαμαράς Παναγιώτης 14 ψήφοι. Για αναπληρωματικά μέλη ψηφίστηκαν οι: Κουτρούπης Τιμολέων με 12 ψήφους και ο Δαλέκος Ελευθέριος με 10 ψήφους. Για την ΕΕ ψηφίστηκαν: Βεγιάννης Γιάννης 27 ψήφοι, Εγγλεζόπουλος Θεόφιλος 25 ψήφοι και Τριανταφύλλου Ανδρέας 24 ψήφοι.
Ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τους περισσότερους ψήφους καλείται τώρα βάση καταστατικού να συγκροτήσει σε σώμα το ΔΣ και να αποδώσει τους ρόλους του Αντιπροέδρου, του Γενικού Γραμματέα, του Ειδικού Γραμματέα, του Ταμία, του Έφορου και του Συμβούλου, εντός 5 ημερών από τη μέρα των εκλογών. Καθώς και να επιλέξει 2 για την ΕΕ κι έναν αναπληρωματικό.
Το απερχόμενο ΔΣ θέλει πρώτα απ όλα να ευχαριστήσει τα μέλη του, που συμμετείχαν στις εκλογές κι έδειξαν μ αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στο σύλλογο, αλλά και το ενδιαφέρον τους στην εξέλιξη των ποδηλατικών στο νησί, καθώς συμβάλουν μ αυτόν τον τρόπο τα μέγιστα και με την παρουσία τους γεμίζουν με δύναμη το νέο ΔΣ για το έργο της επόμενης 3ετίας. Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Εμπορικό Επιμελητήριο Μυτιλήνης που μας πρόσφερε την αίθουσα Ι. Παυλακέλλης για την ομαλή διεξαγωγή της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και τις εκλογές μας.

Ο Πο.ΣΥ. Λέσβου μας δείχνει το δρόμο

Μυτιλήνη 11/2/2050
Σήμερα γράψαμε ιστορία, το πρώτο σχολείο πέρασε τις πόρτες του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Ο Πο.Συ. Λέσβου κάλεσε το πρώτο σχολείο στο πρώτο Safe Driving Academy.
Στόχος δεν ήταν τα παιδάκια να γίνουν ”καλοί οδηγοί” (καλοί χρήστες του οχήματός τους) αλλά υπεύθυνοι πολίτες που θα σέβονται τους συμπολίτες τους και θα οδηγούν με ασφάλεια.
Τα παιδάκια αυτά ήταν τα πρώτα που ξεκίνησαν την ακαδημία οδήγησης του Πο. Συ. Λέσβου που σκοπό έχει να βγάλει μια νέα γενιά οδηγών με άλλη φιλοσοφία στο δρόμο.
Ευχαριστούμε το Δήμο Λέσβου για την παραχώρηση του Πάρκου Καραπαναγιώτη που αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία ποδηλατικού πάρκου, του χώρο διεξαγωγής του πρώτου Safe Driving Academy στη Λέσβο.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish