Εκδηλώσεις

Items filtered by date: Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2019

NorthCape-Tarifa - Steffen Streich - 7 μήνες μετά...

Πάνε 7 μήνες (και κάτι μέρες) απ τη μέρα που ο Στέφανος διέσχισε στην Ευρωπαϊκή ήπειρο διαγώνια από το βορειότερο σημείο της στο νοτιότερο!
20/6/2018 ξεκινούσε μεσάνυχτα (με ήλιο) από το Βορειότερο Ακρωτήριο για να τερματίσει 11/7/2018 στην Ταρίφα της Ισπανίας.
21 μέρες πετάλι για να καλύψει 7.384 χιλιόμετρα, περνώντας μέσα από 14 διαφορετικές χώρες, σ' έναν άθλο που δεν έχει προηγούμενο και έχουμε περιγράψει σε παλαιότερα άρθρα μας που μπορείτε να διαβάστεΕΔΩ.
Σήμερα βρήκαμε 3 βιντεάκια ανεβασμένα από τον διοργανωτή του αγώνα που μας εξηγούν μερικές από τις λεπτομέρειες που δεν είχαμε τη δυνατότητα να πληροφορηθούμε κατά τη διεξαγωγή του. Πάντα είχαμε απορία πώς κατάφερε κι έβγαλε ο Στέφανος αυτά τα τελευταία χιλιόμετρα μετά το Pico del Veleta χωρίς στάση, χωρίς ένα τακάκι στα φρένα, μέσα σε 44 ασταμάτητες ώρες πετάλι... 757,1 χιλιόμετρα και 12.512 μέτρα υψομετρικά! Καταστάσεις που αγγίζουν και ξεπερνούν τα όρια του μύθου. Υπερπροσπάθεια που του έδωσε προβάδισμα 130 ολόκληρων χιλιομέτρων και 13ων ωρών διαφοράς μπροστά από τον Γερμανό Kai Edel. Εδώ όμως έρχεται με το βίντεο να σπάσει ο μύθος αλλά να δημιουργηθεί κι ένας καινούριος. Ο Στέφανος μέσα σ' αυτές τις τελευταίες ατέλειωτες ώρες έκανε ένα μικρό διάλειμμα. Όπως συζητάει εδώ σε ένα από τα βίντεο κοιμήθηκε για 10 λεπτά! Παρακολουθήστε τη στιγμή του τερματισμού, την υποδοχή του 2ου kai Edel αλλά και τις ατέλειωτες συζητήσεις από τις κοινές τους περιπέτειες αυτές τις 21 μέρες!
Στο επόμενο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήστε ένα ένα τα ιδιαίτερα περιφερειακά που επέλεξε τα χτίσει το ποδήλατό του ο νικητής του αγώνα Steffen Streich. Κομμάτια που έχουν επιλεχθεί προσεκτικά και κάθε ένα απ αυτά έχει την ιστορία του. Καθώς και (αναλυτικά) τι μπορεί να κουβαλάει μαζί του σ' αυτές τις διηπειρωτικές διαδρομές στις περίτεχνα σχεδιασμένες τσάντες του!
Τέλος στο 3ο βίντεο ο Kai Edel ξεκινά χαρακτηρίζοντας την ανάβαση στο Pico del Veleta σαν "absolutely evil..." συνεχίζει με τις υποδοχές άλλων αθλητών, συζητά με το Στέφανο, παρουσιάζουν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αναφέρονται στα παράπονά τους πάντα σε κλίμα εύθυμο μια και η μεγάλη περιπέτεια είναι πλέον γραμμένη στην παγκόσμια ποδηλατική ιστορία.
Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, αλλά είμαι σίγουρος, ο Στέφανος έχει επιλέξει τον επόμενο άθλο του. Μένει μόνο να το ανακοινώσει κι εμείς είμαστε έτοιμοι γι ακόμη μια φορά να τον παρακολουθήσουμε, να γίνουμε ξανά dotwatchers, να μάθουμε αναλυτικά τη γεωγραφία μιας νέας ηπείρου, τις χιλιομετρικές αποστάσεις, τις οροσειρές, τα υψομετρικά, τα ποτάμια, τις μεγάλες πόλεις! Τι να έχει σειρά άραγε;

1. NorthCape-Tarifa 2018 - Steffen und Kai sprechen über das NCT in Tarifa

2. NorthCape-Tarifa 2018: Steffen Streich’s bike setup

3. NorthCape-Tarifa 2018 - “absolutely evil...”

 

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish