Εκδηλώσεις

Items filtered by date: Τετάρτη, 06 Φεβρουάριος 2019

Δημοπράτηση Ποδηλατόδρομου κάστρου Μυτιλήνης

Μυτιλήνη 6/2/2019
Στα προσχέδια που δημοσίευσε σήμερα το πρωί ο Δήμος Μυτιλήνης φαίνεται πλέον καθαρά η διάταξη του πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου και δρόμου ήπιας κυκλοφορίας που προβλέπει η μελέτη του έργου περιφερειακής οδού πίσω από το κάστρο Μυτιλήνης.
Στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Μυτιλήνης αναφέρεται ότι το έργο δημοπρατείται στις 25 Φεβρουαρίου και ξεκινά άμεσα με προϋπολογισμό 2.042.171,63 Ευρώ. Ένα έργο που ευχόμαστε να αναβαθμίσει την περιοχή που πάσχει την τελευταία 5ετία.
Το έργο ξεκινά από το άγαλμα της Ελευθερίας με πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο και δρόμο ήπιας κυκλοφορίας να φτάνει μέχρι τη θέση Φυκιότρυπα όπου για τα μηχανοκίνητα προβλέπεται χώρος αναστροφής. Ολοκληρωτική ανάπλαση έχει σχεδιαστεί στη Φυκιότρυπα με χώρους στάσης, αναψυχής και πράσινο, που θα διαμορφωθεί σε μια μεγάλη πλατεία.
Από εκεί μέχρι το εκκλησάκι του Αγ. Γιάννη προβλέπεται πεζόδρομος - ποδηλατόδρομος στις άκρες του δρόμου με την προσθήκη νησίδας με καλλωπιστικά φυτά στο κέντρο.
Άλλος ένας χώρος στάσης και αναψυχής προβλέπεται πριν την ανασκαφή των αρχαίων τειχών του κάστρου, με ξύλινο γεφυράκι να ενώνει τον πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο με το τελευταίο κομμάτι του έργου από την ανασκαφή μέχρι την έξοδο του κάστρου, όπου κι εκεί στο τέλος σχεδιάζεται ακόμα ένας σταθμός αναψυχής για πεζούς και ποδηλάτες.
Ένα σημαντικό έργο που σκοπό έχει να βγάλει από το σκοτάδι την υποβαθμισμένη περιοχή και να την κάνει πόλο έλξης ανθρώπων που είτε πεζοί είτε με τα ποδήλατά τους θα φέρουν ζωή σ’ αυτόν τον τόπο που έχει να προσφέρει πραγματικά μια από τις απολαυστικότερες βόλτες στη φύση, με θέα απαράμιλλης ομορφιάς σ' έναν επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο δίπλα στη θάλασσα και το πιο σημαντικό, τόσο κοντά στην πόλη!
Ευχόμαστε αυτό το μεγάλο έργο να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται, ανυπομονούμε να απολαύσουμε τις διαδρομές του.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish