Εκδηλώσεις

Items filtered by date: Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2019

Lesvos Ride Grand Prix 2019

 

Το φετινό τοπικό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας Lesvos Ride MTB Grand Prix θα πραγματοποιηθεί σε 3 αγώνες, τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Ξεκινά την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 στις 09:30 το πρωί από τη Σκάλα Πολυχνίτου μ έναν αγώνα XCP (Point-to-point Cross Country). Ο αγώνας αμέσως μετά την εκκίνηση περιλαμβάνει ορεινούς ελαιώνες, συνεχίζει με την περιοχή απερίγραπτης φυσικής ομορφιάς στις αλυκές της Σκ. Πολυχνίτου ενώ ο γύρος των 16 χιλιομέτρων ολοκληρώνεται με αρκετούς αγροτικούς χωματόδρομους. Η περιοχή στερείται υψομετρικών οπότε κρίνεται ένας αγώνας δυναμόμετρο με συνεχόμενο πετάλι σχεδόν στο 100%.
Στις 18 Αυγούστου Κυριακή στις 11:00 εκκινεί ο δεύτερος αγώνας από την Πλατεία Σκαλοχωρίου. Ο αγώνας είναι XCC (Cross Country Short Circuit) 2,2 χιλιομέτρων, κινείται στα γνωστά λιθόχτιστα δρομάκια και σκαλοπάτια του χωριού με προεκτάσεις αριστερά και δεξιά σε χωμάτινες διαδρομές σε συνδυασμό με νέες επιλογές σε εκτός δρόμου και στενάκια του πανέμορφου παραδοσιακού χωριού.
Ολοκληρώνεται όπως κάθε χρονιά στην Ερεσό την Κυριακή στις 22 Σεπτεμβρίου 2019. Η διαδρομή XCO (Olympic Cross Country) 4,2 χιλιομέτρων και κινείται πάνω στα περσινά πλαίσια που μας άφησαν όλους ικανοποιημένους, με πέρασμα μέσα απ τον οικισμό, ήπια ανάβαση με εκπληκτική θέα, πανέμορφα μονοπάτια με ενδιαφέρουσες τεχνικές δυσκολίες και επιστροφή μέσα από την δύσβατη, αμμώδη και βραχώδη κοίτη του ποταμού.
Αν μη τι άλλο το πρωτάθλημα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, με ποικιλία αγώνων, σε 3 μοναδικά χωριά του νησιού, με καινούριο αγώνα στη Σκάλα Πολυχνίτου, 3 αγώνες σε 3 χωριά με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, διαφορετική τεχνική, διαφορετικές ανάγκες και χαρακτήρα. Φέτος το πρωτάθλημα γίνεται ακόμα πιο πολύπλευρο και πολυδιάστατο και θα κρίνει τον πρωταθλητή ορεινής ποδηλασίας 2019 μ' έναν πιο πολυσύνθετο τρόπο! Δύναμη, αντοχή και τεχνική είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αγώνων του φετινού πρωταθλήματος και είναι ισόποσα μοιρασμένα στους 3 αγώνες που αγωνιούμε να εκκινήσουμε.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το τοπικό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας διοργανώνεται από τις τοπικές κοινότητες που φιλοξενούν τον εκάστοτε αγώνα, με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Φυσικά πίσω από την οργάνωση και τεχνική υποστήριξη είναι η ομάδα του Lesvos Ride.
Λεπτομέρειες για τους αγώνες αναρτώνται στην σελίδα του Lesvos Ride στο Facebook.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish