Εκδηλώσεις

Items filtered by date: Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2021

Σχολικοί Δρόμοι

Μυτιλήνη 1/2/2050

Οι “Σχολικοί Δρόμοι” βοηθούν τους μαθητές να φτάσουν με ασφάλεια στα σχολεία τους, στη Μυτιλήνη.

Όταν πρόκειται για “Σχολικούς Δρόμους”, η Μυτιλήνη κατέχει άνετα την πρωτιά. Ένα μέτρο που ξεκίνησε τις αρχές του 2049, ολοκληρώνεται σήμερα με 15 νέους σχολικούς κλοιούς για να επιτρέψουμε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, να φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους.
“Σχολικοί Δρόμοι” είναι ο κλειστός χώρος σε ακτίνα 200 μέτρων γύρω από κάθε σχολείο της πόλης. Δρόμοι που μετατράπηκαν σε πεζόδρομους-ποδηλατόδρομους και είναι κλειστοί για μηχανοκίνητη κυκλοφορία, επιτρέποντας σε παιδιά και γονείς να φτάνουν, αλλά και να αποχωρούν, από το σχολείο τους με απόλυτη ασφάλεια. Αποτρέπει όλους από την χρήση αυτοκινήτου, συντελεί στη διατήρηση της καθαρής ατμόσφαιρας της πόλης, βελτιώνει την υγεία μαθητών, καθηγητών και γονέων και δείχνει σε όλους τον δρόμο για ένα πιο πράσινο αύριο.
Μετά από ένα χρόνο μερικής εφαρμογής του μέτρου, καθίσταται πλέον κατανοητό σε όλους ότι η ασφάλεια δεν έρχεται με τον περιορισμό ή την αποτροπή κίνησης του πεζού, αλλά μόνο όταν από το χάρτη της πόλης, διαγράψουμε το αυτοκίνητο.
Ο Δήμος Λέσβου παίρνει στα σοβαρά την οδική ασφάλεια, βγάζει τα κάγκελα απ’ τα πεζοδρόμια και τα βάζει στους δρόμους.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish