Εκδηλώσεις

Items filtered by date: Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2024

Συνάντηση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα

Μυτιλήνη 12/2/2024
Δημαρχείο Μυτιλήνης

Συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας στο γραφείο του στο Δημαρχείο Μυτιλήνης.
Ειδικότερα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ του Πο. Συ. Λέσβου Ιγνάτης Λασκαρίδης, ο Γενικός Γραμματέας Ανεζίνος Τάκης, ο Ταμίας Παναγιώτης Δουκαρέλλης, ο Αντιπρόεδρος Μπάμπης Αράπης, ο Έφορος Γιάννης Βεγιάννης και ο Σύμβουλος Μάνος Χατζέλης.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συζήτησαν με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης για τις θέσεις του Συλλόγου σε θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην πόλη, ζητήματα που άπτονται άμεσης τροποποίησης, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί η επιθυμητή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή προσφέροντας (κι όχι ζητώντας) προτάσεις, ιδέες, τεχνογνωσία και εργασία όπου ζητηθεί.
Από πλευράς του ο κ. Χριστόφας τόνισε πως αποτελεί βασική προτεραιότητα και στρατηγικό στόχο της Δημοτικής Αρχής να παρέμβει δυναμικά σε σημεία και θέματα της πόλης που για 10ετίες παραμένουν άλυτα με στόχο το κοινό καλό, για την επίτευξη των οποίων είναι κομβικής σημασίας η συμβολή των τοπικών (σχετικών) συλλόγων.

Αποκατάσταση Ρωμαϊκού Υδραγωγείου

Μυτιλήνη 12/2/2050

Αποκατάσταση Ρωμαϊκού Υδραγωγείου

Τα μονοπάτια της Μόριας επισκέφτηκε ομάδα φίλων της ορεινής ποδηλασίας, στο πλήρως ανακατασκευασμένο τμήμα του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου Μυτιλήνης, χαρακτηριστικό σημείο στις ποδηλατικές εξορμήσεις της περιοχής, 1.750 χρόνια μετά την κατασκευή του.
Η Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων υλοποίησε το έργο «Αναστήλωση - Στερέωση - Αποκατάσταση Ρωμαϊκού Υδραγωγείου. Η ανακατασκευή κράτησε σχεδόν 50 χρόνια κι επανάφερε πλήρως την τοξοστοιχία στην αρχική της κατάσταση.
Το Ρωμαϊκό υδραγωγείο της Μυτιλήνης, είναι ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά έργα της αρχαιότητος. Χρονολογείται στο τέλους του 2ου ή στις αρχές του 3ου μ.Χ. αιώνα. Κατασκευάστηκε για τη μεταφορά νερού από τις πηγές του Ολύμπου μέχρι την αρχαία πόλη της Μυτιλήνης, σε διαδρομή περίπου 28 χλμ. Υπολογίζεται ότι μετέφερε στην πόλη 127.000 κυβικά μέτρα νερού, την ημέρα.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish