Logo
Print this page

Με Ποδήλατο Στη Δουλειά 2019 - Απολογισμός

Με Ποδήλατο Στη Δουλειά 2019 - Απολογισμός
Rate this item
(0 votes)

Το "Με ποδήλατο στη δουλειά¨ είναι ένας φιλικός διαγωνισμός που διοργανώνεται μια φορά το χρόνο από την "ΠοδηλΑττική Κοινότητα". Στόχος είναι να καταγράψουμε πόσοι ποδηλατούν αστικά σε όλη την Ελλάδα, πόσα χιλιόμετρα, πόσες φορές την εβδομάδα και μέσα απ αυτό να βγουν κάποια συμπεράσματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε πόλη σαν μοχλός πίεσης για περισσότερα αστικά ποδηλατικά έργα.
Στη Μυτιλήνη τα πήγαμε αρκετά καλά. Παρουσιάσαμε 350% αύξηση συμμετοχών σε σχέση με το 2018. Αν και μια από τις μικρότερες σε πληθυσμό πόλεις στο διαγωνισμό, καταφέραμε σε απόλυτο αριθμό συμμετοχών από συμπολίτες μας που επέλεξαν το ποδήλατο για να πάνε αυτόν τον μήνα στις δουλειές τους το ακατόρθωτο.
Τι δείξαμε: Παρότι αγωνιστήκαμε με πόλεις όπως τα Τρίκαλα, η Λάρισα, και η Καρδίτσα που και περισσότερο πληθυσμό έχουν και υποδομές και ποδηλατόδρομους και όλα αυτά πολλά πολλά χρόνια πριν έτσι ώστε να έχει καλλιεργηθεί και η απαραίτητη αποδοχή από το γενικό σύνολο της πόλης, καταφέραμε με 26 συμμετοχές να ενταχθούμε στη 2η θέση στις πόλεις της επαρχίας (εκτός Αθήνα - Πειραιά) μετά την Καρδίτσα που με σωστή ενημέρωση (παρότι στην πραγματικότητα τα Τρίκαλα είναι αυτά που έχουν περισσότερα ποδήλατα στην Ελλάδα) κατάφερε να συγκεντρώσει 77 συμμετοχές και να πάρει επάξια την πρώτη θέση. Αλλά ακόμα κι έτσι, ακόμα και στη 2η θέση η Μυτιλήνη μια πόλη που ποτέ δεν είχε ούτε ένα μέτρο ποδηλατόδρομο, είναι μια τεράστια επιτυχία και δείχνει την τεράστια επιθυμία των κατοίκων της να στραφούν πλέον σε άλλο τρόπο μετακίνησης, φτάνει βέβαια να αφουγκραστεί πλέον η νέα πολιτική ηγεσία του τόπου τον παλμό της πόλης και να προσφέρει μέσα (κατ' αρχήν δίκτυο ποδηλατόδρομων) που να παρέχουν ασφάλεια, έτσι ώστε να μπορέσουν άφοβα όλες οι κοινωνικές ομάδες να ενταχθούν στο νέο τρόπο μετακίνησης. Αυτός εξάλλου είναι και ο στόχος του διαγωνισμού.
Στη Μυτιλήνη οι 26 συμπολίτες μας πήγαν 334 φορές στη δουλειά τους από τις 6/5 έως και τις 31/5 που διαρκεί ο διαγωνισμός και έγραψαν 2.157 χιλιόμετρα. Βγάζουμε ένα Μ.Ο. 84 χλμ τη μέρα άρα ο κάθε συμμετέχων έκανε περίπου 3,2 χλμ τη μέρα! Κάτι που αν αναλογιστούμε όλοι μας θα καταλάβουμε ότι δεν είναι κάτι ανέφικτο και μπορούμε να το κάνουμε όλοι!
Στα "μαθηματικά" τώρα...
Συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων σε όλη την Ελλάδα: 330
Συνολικές ημερήσιες μετακινήσεις στη δουλειά: 4350
Συνολική Απόσταση που διανύθηκε: 46291 μ
Βενζίνη που δεν κάψαμε: 4.629 Lt
CO2 που δεν εκλύσαμε: 10.333 Kg
Συμμετείχαν συνολικά 144 οργανισμοί. 76 ομάδες και 32 πόλεις.
Τελική κατάταξη πόλεων... Αθήνα Πειραιάς 140, Καρδίτσα 77, Μυτιλήνη 26, Θεσσαλονίκη 15, Λάρισα 7, Ηράκλειο 6, Τρίκαλα 5, Ξάνθη 3, Πάτρα 3, Κιάτο 3, Αχαρνές 3, Χανιά 2, Κοζάνη 2, Ιωάννινα 2, Κατερίνη 2 κι όλες οι υπόλοιπες από μια συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Last modified onΚυριακή, 02 Ιούνιος 2019 10:54
Κατασκευή και Υποστήριξη Ιστοσελίδας WEBGRECO.