Ενημέρωση

Items filtered by date: Δευτέρα, 14 Μάιος 2018

11η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία Μυτιλήνης 2018

Αχ ΣΒΑΚ
Μυτιλήνη 13/5/2018
Εκατοντάδες ποδηλάτες από κάθε ηλικία όλοι γεμάτοι ενέργεια και κέφι συμμετείχαν στην 11η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία της Μυτιλήνης, διεκδικώντας τα αυτονόητα... Διεκδικήσαμε την εκπόνηση ΣΒΑΚ που δε θα μείνουν στα χαρτιά, αλλά θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και μετακίνησης όλων μας.
Στους δρόμους βγήκαν για μια ακόμη χρονιά ποδηλάτες απ' όλη τη Λέσβο, το απόγευμα της Κυριακής στις 5 μ.μ. για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις και την καθημερινότητά μας. Να τονίσουμε ότι το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης καθώς και το Λιμενικό ήταν σε όλη την διάρκεια της πορείας μαζί μας και πρόσφεραν τα μέγιστα στην ομαλή διεξαγωγή της ποδηλατοπορείας.
Περίπου 200 ποδηλάτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς, στα πλαίσια της 11ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας που πραγματοποιήθηκε σε 23 πόλεις της Ελλάδας. Έστειλαν και φέτος το δικό τους μήνυμα, το οποίο προφανώς δυστυχώς δεν φτάνει μέχρι τη δημοτική αρχή αφού για μια ακόμη χρονιά η ποδηλατοπορεία στην Μυτιλήνη δεν διέσχισε κανέναν ποδηλατόδρομο!
Τα ποδήλατα δεν το βάζουν κάτω! Για 11η συνεχή χρονιά, στις 13 Μαΐου 2018, βγήκαμε Πανελλαδικά στους δρόμους και ζητήσαμε το χώρο που μας ανήκει. Δεν είμαστε μόνο ποδηλάτες. Είμαστε πεζοί, νέοι γονείς με καροτσάκια, ηλικιωμένοι που αναζητούν πεζοδρόμιο, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα που αναζητούν ράμπες. Είμαστε αυτές και αυτοί που καταλαβαίνουν ότι το μοντέλο οργάνωσης των πόλεων με μοναδικό άξονα το αυτοκίνητο έχει φτάσει στα όριά του.
Οι ποδηλάτες, μεγάλοι και μικροί ξεκίνησαν από την Πλατεία Σαπφούς και ακολούθησαν 3 συνεχόμενες διαδρομές: 1η βόλτα: Έως την είσοδο του λιμανιού και πίσω, 2η: Αγ. Ευδόκιμος, Επάνω Σκάλα, Ερμού, Πλατεία Σαπφούς και 3η βόλτα: Πλατεία Σαπφούς, Χρυσομαλλούσα κι επιστροφή. Μετά την επιστροφή στην Πλατεία Σαπφούς ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργάνωσε αγώνες βραδυπορίας με τους μικρούς του φίλους και όλοι παιδιά και θεατές πέρασαν ακόμη μια ευχάριστη ποδηλατική ώρα μαζί... Μέσα από αυτή την διοργάνωση, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, ο Σύλλογος, οι ποδηλάτες, τα παιδιά, και όσοι παραβρέθηκαν, έστειλαν το δικό τους μήνυμα τις δημοτικές αρχές να εκπονήσουν σχέδια που θα προωθούν ένα καλύτερο μοντέλο μετακίνησης, προς όφελος όλων μας. "Δώστε τέλος στην αυτοκινητοκεντρική πολιτική".

Agiasos Lift

Μυτιλήνη 14/5/2050
Τι ωραία μονοπάτια η Αγιάσος! Αλλά χρειάζεσαι 1 ώρα+ πετάλι για να ανεβείς και αν πεις να ανέβεις 2η φορά... δε σου φτάνει η μέρα! Ευτυχώς η τοπική επιχειρηματική κοινωνία αντέδρασε γρήγορα στην επιθυμία του κοινού για γρήγορη επάνοδο στην κορυφή του βουνού και παραπάνω μονοπάτια κι έτσι γρήγορα εμφανίστηκαν τα πρώτα φορτηγά μεταφοράς ποδηλάτων και αναβατών. Άμεσα το πρόβλημα λύθηκε... Όμως η ανθρώπινη επιθυμία για όλο και περισσότερα μονοπάτια, όλο και μεγαλύτερη βόλτα, δε σταματά ποτέ...
Τι θα λέγατε για επιστροφή στην κορυφή του βουνού με ελικόπτερο, απολαυστική θέα του Ολύμπου από ψηλά, ειδικές ράμπες για ποδήλατα, και μόλις 5 λεπτά πτήση... Μήπως τώρα να κάνουμε τα μονοπάτια ... 5 φορές;

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish