Ενημέρωση

Items filtered by date: Τρίτη, 15 Μάιος 2018

ITI EPIC 2018 Ανασκόπηση

Αποστολή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου στον αγώνα ITI EPIC 2018.
Την Παρασκευή 11/5/2018 ξεκίνησαν οι αθλητές του Πο.Συ. Λέσβου.
Αγώνας: 13 Μαίου 2018
Όρος: Οίτη
Τοποθεσία: Παύλιανη Φθιώτιδας. Μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα, η Παύλιανη κρύβει μαγικά μονοπάτια γεμάτα ψηλά δάση και ποτάμια. Είναι πνιγμένη στα έλατα, τις καρυδιές, τις μηλιές και τις καστανιές. Γνωστή από τη μάχη της Παύλιανης τον Iούνιο του 1942. Οι κάτοικοί της είναι οι πρώτοι που πίστεψαν στα διδάγματα του Απόστολου Πάυλου (από κει και το όνομα).
Το ITI EPIC έρχεται για 8η χρονιά να μας θυμίσει με απολαυστικό τρόπο ότι το νούμερο ένα συστατικό για έναν κορυφαίο αγώνα mtb είναι η τοποθεσία διεξαγωγής του! Μιλάμε φυσικά για το βουνό της Οίτης, έναν από τους καλύτερα διατηρημένους εθνικούς δρυμούς της χώρας μας. Τα πανέμορφα ελατοδάση διαδέχονται όμορφα λιβάδια και εντυπωσιακά φαράγγια με μεγαλύτερο αυτό του Γοργοποτάμου, ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης, γύρω από το οποίο κινείται και ο μεγαλύτερος αγώνας mtb στην Ελλάδα, το ΙΤΙ EPIC.
Η καρδιά του αγώνα και για φέτος χτυπάει στο χωριό της Παύλιανης, ένα από τα ομορφότερα χωριά στην Ελλάδα, χτισμένο σε υψόμετρο 1050 μ, μέσα στις ελατοσκεπείς πλαγιές της Οίτης.
Υπέροχος αγώνας, τόσο δύσκολος όσο χρειάζεται, χωρίς να εξαντλεί τους αθλητές, ενώ ταυτόχρονα τους άφηνε με την αίσθηση της πληρότητας στο τέλος. Μια ευχάριστη ανάμνηση, μια συμμετοχή σε μια μεγάλη διοργάνωση, μια αξέχαστη εμπειρία, ένας πραγματικά επικός αγώνας.
Από τη μέση υπολογιζόμενη ταχύτητα των αθλητών μας αλλά και από προσωπικές δηλώσεις προκύπτει ότι, η διαδρομή ήταν εξαιρετικά απαιτητική. Αποτελείται από ανηφόρες και κατηφορικά μονοπάτια στο μεγαλύτερο τμήμα της, κάτι που όπως είναι φυσικό, μειώνει κατά πολύ το μέσο όρο της ταχύτητας, αυξάνοντας ταυτόχρονα δραματικά το επίπεδο δυσκολίας.
Με 206 συμμετοχές φέτος παρουσία έδωσαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Οι δικοί μας Νίκος Πέππας και Γιώργος Ντάρας τερμάτισαν στην 11η και 9η θέση της κατηγορίας τους ανεβάζοντας ψηλά τον Πο.Συ. Λέσβου αλλά και ολόκληρο το νησί. Το ΔΣ και οι αθλητές ευχαριστούν για την στήριξη τους χορηγούς Coffee Bean Shop, Elysion hotel, Μανιατέλλης Vitex, Anagno Cycles και Specialized Κασσιμάτης. 

 

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish