Ενημέρωση

Items filtered by date: Τρίτη, 29 Μάιος 2018

2nd Round - Logger's Land Enduro (ανασκόπηση)

Ο δεύτερος γύρος των Enduro Greek Series έλαβε τέλος.
Μετά τον πολύ πετυχημένο εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος Enduro Greek Series στην Αγιάσο τον περασμένο μήνα, σειρά έχει ο 2ος αγώνας που έγινε 27 Μαΐου στο Σταυρό Θεσσαλονίκης. Ο Σταυρός Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα τόπο γνωστό εκτός των άλλων για τους υλοτόμους του (Logger's Land), που με τα χρόνια έχουν δημιουργήσει ένα αξιοθαύμαστο δίκτυο μονοπατιών. Τα βουνά και τα δάση της περιοχής καταλήγουν στην αγκαλιά της θάλασσας δημιουργώντας ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς.
Ο 2ος γύρος του Εnduro Greek Series πραγματοποιήθηκε στο πρώτο πιστοποιημένο και σηματοδοτημένο δίκτυο μονοπατιών ορεινής ποδηλασίας στην Ελλάδα που έγινε από την Ελληνική Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας με τη βοήθεια του δήμου Βόλβης. Ένας υπέροχος αγώνας από το σύλλογο Ωραιοκάστρου που στήριξε στην διεξαγωγή του αγώνα, σε αυτά τα φοβερά μονοπάτια που με κόπο και μεράκι φτιάχτηκαν από μια μικρή ομάδα ατόμων του Σταύρου. Οι διοργανωτές δηλώνουν απόλυτα ευχαριστημένοι με τις 123 συμμετοχές από 7 συνολικά χώρες, ενώ κι οι αγωνιζόμενοι έφυγαν όλοι χαρούμενοι μετά από αυτήν την μεγάλη ποδηλατική γιορτή!
Η διαδρομή ξεκινούσε με μια εξαιρετικά απαιτητική και δύσκολη ανηφόρα 8 χιλιομέτρων. Η συνολική απόσταση του αγώνα ήταν 22 χλμ μαζί με τα μονοπάτια, με 850 περίπου θετικά υψομετρικά και αρκετά σημεία εντός ειδικής που το κοντέρ "έγραφε" 50+ χλμ/ω!
Το ενδιαφέρον του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου εντοπίζεται στη συμμετοχή του Παναγιώτη Γιαννούλη μέλος του ποδηλατικού συλλόγου και του 7μελούς του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και ενός αναβάτη enduro MTB από το νησί με πολύχρονη εμπειρία, τόσο στους αγώνες enduro όσο και στην κατασκευή, συντήρηση και διατήρηση των μονοπατιών της Αμαλής. Ο Παναγιώτης στην κατηγορία "φωτιά" των ανδρών με το μεγαλύτερο ανταγωνισμό, κατάφερε την εκπληκτική 19η θέση ανάμεσα σε 90 αναβάτες από Ελλάδα και εξωτερικό.
Τις πρώτες θέσεις του βάθρου της κατηγορίας ανδρών κατέλαβαν οι: Ελισσαίος Γούβης (1η) Dobromir Dobrev (2η) και Καπώνης Γιώργος (3ος). Ο Κορφιάτης Γιάννης περιορίστηκε στην πολύ καλή 5η θέση με τον Δάνη Καραμιχαηλίδη μία θέση πίσω του.
Από τη Λέσβο να προσθέσουμε ακόμη δυο συμμετοχές αυτή του Σπύρου Ψαρρού και του Κωνσταντίνου Δημόπουλου από το Μόλυβο που κατετάγησαν 39ος και 51ος. Μεγάλη η ατυχία του Ψαρρού που στην έναρξη της πρώτης ειδικής έσπασε αλυσίδα κάνοντάς τον να χάσει πολύτιμο χρόνο.
Ακόμα να σημειώσουμε την πολύ καλή εμφάνιση του γείτονα Χιώτη φίλου (με πολλές επιτυχημένες αγωνιστικές εμφανίσεις και στο δικό μας νησί σε αγώνες enduroMTB), Ξένου Μπουμπάρη που κατέκτησε επάξια την 11η θέση στην κατηγορία ανδρών, ενώ από τη Χίο συμμετείχαν και οι Καμπακλής Νίκος, Σεζένιας Μιχάλης και Ευρυσθέας Αβδελιώδης που κατέλαβαν στην ίδια πάντα κατηγορία την 24η, 41η και 42η θέση αντίστοιχα.
Παρούσα και η αποστολή του NDuro-TR από την Τουρκία που αφού έκαναν τον πρώτο τους αγώνα στην Αγιάσο της Λέσβου, συνέχισαν με επιτυχία και στο 2ο γύρο του πρωταθλήματος, με τους Ramazan Emre ICOZ, Ozyilmaz Mustafa, Cenk Muharrem Sezc, Efe Barayda Tunca και Emre Berkay Zeren, να καταλαμβάνουν την 18η, 28η, 50η, 82η και 83η θέση της κατάταξης.
Ο επόμενος αγώνας της διοργάνωσης Enduro Greek Series είναι το "DARK FOREST ENDURO RACE" που θα φιλοξενηθεί ανάμεσα στην Γκιώνα, την Οίτη και τα Βαρδούσια, στο οροπέδιο «Βρύζες» στην ορεινή Φωκίδα, από 30 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου 2018.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish