Ενημέρωση

Items filtered by date: Δευτέρα, 04 Μάρτιος 2019

Αποκριάτικη Ποδηλατοπαρέλαση Μυτιλήνης 2019

Πιστοί στην παράδοση που θέλει όλους τους ποδηλάτες της Λέσβου, να μασκαρεύονται και να ξεχύνονται προκαλώντας χαμό στους δρόμους της Μυτιλήνης για την Καρναβαλική παρέλαση του Δήμου, συγκεντρωνόμαστε αυτή την Κυριακή 10 Μαρτίου όλοι με τα ποδήλατά μας και με ΚΟΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.
Ραντεβού στα Κεντρικά Λύκεια στις 3:00 το μεσημέρι. Μη ξεχάσετε να φέρετε σφυρίχτρες, ντουντούκες, καραμούζες και ότι άλλο θα κάνει σαματά.... Οι Οικο-ποδηλάτες θα προκαλέσουν με την εμφάνισή τους για μια ακόμη χρονιά, ΧΑΜΟ!!!!!
Θέμα της φετινής εμφάνισης του συλλόγου η "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ". Έχει επιλεχθεί στολή κοινής εμφάνιση (Φωτό 1) όσων επιθυμούν να συμμετέχουν με το θέμα που επέλεξε ο Πο.Συ. Λέσβου. Μπορείτε να την προμηθευτείτε από το κατάστημα "Παιχνίδια Δουκαρέλλης" πάροδος Ερμού 29, Μυτιλήνη. Μπορείτε να κάνετε τηλεφωνική κράτηση στο 2251 041000 μια και ο αριθμός των στολών του θέματός μας είναι περιορισμένος, οπότε καλά θα κάνετε να προμηθευτείτε την κοινή μας εμφάνιση έγκαιρα. Τιμή κόστους της στολής είναι τα 20,00 €.
Όσοι επιθυμούν να επιλέξουν οποιαδήποτε άλλη σχετική εμφάνιση με την ανακύκλωση, μπορούν να το κάνουν. Στο σχήμα μας φυσικά είναι ευπρόσδεκτος να παρελάσει κάθε μασκαρεμένος, με όποια στολή επιθυμεί.

The Lesvos e-bike project

Μυτιλήνη 4/3/2050

Η Μυτιλήνη σχεδιάζει να προωθήσει ένα μεγάλο στόλο ηλεκτρικών ποδηλάτων, με ένα κρατικό πρόγραμμα που στοχεύει στην καθημερινή μετακίνηση των πολιτών, την αναβάθμιση της εικόνας του κέντρου, τη μείωση των ατυχημάτων, τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ρύπανσης.

Από τον Οκτώβριο του 2050, η ο Δήμος Μυτιλήνης θα διαθέτει 1.000 ηλεκτρικά ποδήλατα για μακροχρόνια μίσθωση, με σκοπό την επέκταση του σχεδίου σε 2.000, γεγονός που θα το καθιστά το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων στον κόσμο.
Στόχος της υπηρεσίας "e-Lesvos Cycle i" είναι να ενθαρρύνει την κυκλοφορία των ενοικιαζόμενων ποδηλάτων, η οποία αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει μόνο το 17% των ημερήσιων διαδρομών στην πόλη.
Σε αντίθεση με τα κλασικά ποδήλατα, τα οποία ενοικιάζονται σε ωριαία βάση, τα ποδήλατα "e-L.C.i." θα μένουν με τους χρήστες, που θα τα νοικιάζουν με 20 ευρώ το μήνα, τα μισά από τα οποία μπορούν να επιδοτηθούν από τους εργοδότες τους. Αν εδώ συνυπολογίστε τα ετήσια έξοδα ενός οχήματος, την καθυστέρηση από το κυκλοφοριακό, και το χρόνο εύρεσης χώρου στάθμευσης ή ακόμα και τη βενζίνη, πιστεύεται ότι θα αποτελέσουν ένα καλό λόγο για να στραφούν περισσότεροι πολίτες στην καθημερινή ποδηλατομετακίνηση.
Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών αλλά και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος, υπολογίζουν ότι μετά το τέλος της μακροχρόνιας μίσθωσης, πάνω από τους μισούς θα είναι οι χρήστες που θα επιλέξουν να αγοράσουν το ποδήλατό τους.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish