Ενημέρωση

Items filtered by date: Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2020

Έργα Ποδηλατόδρομου πίσω από το κάστρο - Ημέρα 217

7 μήνες κι 7 μέρες μετά την έναρξη του έργου και σχεδόν ένα μήνα αργότερα από την τελευταία μας επίσκεψη στο έργο, μικρή αλλά σημαντική ήταν η εξέλιξή του.
Η πλακόστρωση στο τμήμα του δρόμου αυτοκινήτων κοντεύει να φτάσει στο άγαλμα της Ελευθερίας, Την είχαμε αφήσει μπροστά στην είσοδο της Πλαζ του ΕΟΤ. Υπολογίζουμε ότι μεσολαβούν πλέον λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωσή της και την 100% παράδοση του έργου στα αυτοκίνητα έως και τον κυκλικό κόμβο αναστροφής της Φυκιότρυπας.
Στο τμήμα του πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου από το άγαλμα της Ελευθερίας έως και το εκκλησάκι του Άη Γιάννη δεν έχει γίνει κάποιο έργο. Προφανώς η εργολήπτρια εταιρεία αποφεύγει την ολοκλήρωσή του, πριν την πλήρη παράδοση του τμήματος των αυτοκινήτων καθότι είναι λογικό ότι έτσι αποφεύγεται κάθε αλόγιστη χρήση του από αυτοκίνητα που θα επιφέρουν την άμεση καταστροφή του, ειδικά πριν καν παραδοθεί το έργο!
Στην "Πλατεία Φυκιότρυπας" τα έργα προχωράνε. Καλαίσθητα πεζουλάκια οριοθετούν τους χώρους ανάπαυσης των πεζών ενώ το οδικό τμήμα έχει εκεί ολοκληρωθεί.
Πέρα απ' τον Άη Γιάννη έχουν ανοίξει τα θεμέλια της γέφυρας http://www.lesvosmtb.gr/index.php/podilatika-nea/enimerosi/item/3754-i-gefyra-tou-podilatodromou που θα ενώνει το τμήμα του έργου του Δήμου μ' αυτό της αρχαιολογίας.
Εκεί που υπάρχει αλλαγή και μεγάλη θα λέγαμε, είναι η (χωρίς ανακοίνωση τουλάχιστον στο ευρύ κοινό) χρήση του πλακόστρωτου χώρου μέσα στα Τσαμάκια για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Τμήμα του τοιχίου γκρεμίστηκε όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, για την εύκολη πρόσβαση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Ένα χώρο που αρμόδιες υπηρεσίες, αρχαιολογία και δασαρχείο, απαγορεύουν την κάθε μορφή χρήση της, χωρίς ειδική άδεια απ' αυτές! Το σημείο αποτελεί ένα από τους τελευταίους εναπομείναντες χώρους της πόλης μας για αναψυχή γονέων και παιδιών προστατευμένο από την κυκλοφορία και κατάλληλο για πιο ξένοιαστο παιχνίδι! Ελπίζουμε να μην παραδοθεί κι αυτός ο χώρος στη λαίλαπα της λαμαρίνας κατά την προσφιλή και συνήθη ιδεολογία των διοικούντων αρχών του τόπου μας. Πραγματικά αναρωτιόμαστε αν αυτή η κίνηση είναι αυθαίρετη, μόνιμη, νόμιμη, ή απλή καταπάτηση των πολιτών που διωκόμενοι από το πληρωτό πάρκινγκ του κολυμβητηρίου βρήκαν καταφύγιο κάτω απ' τα Πεύκα και αν οι αρμόδιες υπηρεσίες το γνωρίζουν και το έχουν εγκρίνει. Ελπίζουμε αυτό που βλέπουμε να είναι προσωρινό μέχρι την ολοκλήρωση του έργου του δρόμου αυτοκινήτων και μετά να παραδοθεί το άλσος πίσω στους πολίτες!
Προηγούμενα άρθρα μας για τον Ποδηλατόδρομο...

Μέρα 1η
Μέρα 50
Μέρα 106
Μέρα 147
Μέρα 197

ΜΤΒ Κάψαλα

Μυτιλήνη 29/6/2050

ΜΤΒ Κάψαλα

Μ’ έναν ξεχωριστό τρόπο αποφάσισε να γιορτάσει φέτος τα κάψαλα ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου.
Το έθιμο με τις φωτιές που ανάβουν σ’ όλες τις γειτονιές στις 24 Ιουνίου του Άι Γιάννη κάθε χρόνο, αναβίωσε ο ΠοΣυΛε μ’ έναν αρκετά διαφορετικό τρόπο.
Είναι παράδοση ν’ ανάβουν φωτιές και να πηδάνε πάνω της μικροί και μεγάλοι. Ο μύθος θέλει όποιος πηδάει πάνω από τη φλόγα ενώνεται μ’ αυτήν και παίρνει τη δύναμή της.
Μεγάλες ράμπες και τεράστιες φλόγες στήθηκαν στην προκυμαία της Μυτιλήνης. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε να θαυμάσει μερικούς θαρραλέους που με τα ποδήλατά τους πηδούσαν πάνω από τις φλόγες παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερο και μοναδικό σκηνικό. Το θέαμα υπέροχο και ανεπανάληπτο. Εντυπωσιασμένοι αποχώρησαν θεατές, συμμετέχοντες και οργανωτές.
Αυτό ήταν. Ο ΠοΣυΛε δημιούργησε παράδοση... Το event θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish