Ενημέρωση

Items filtered by date: Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2021

Έργα Ποδηλατόδρομου πίσω από το κάστρο - Ημέρα 460η

15 μήνες πέρασαν από την έναρξη του έργου με (αρχική τουλάχιστον) προθεσμία τους 15 μήνες. Μετά τη συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί.
Στην σημερινή μας αυτοψία καταγράψαμε την ολοκλήρωση του δρόμου ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων.
Το τμήμα του πεζόδρομου έχει κι αυτό ολοκληρωθεί. Τα έργα εκεί ξεκίνησαν 100 μέρες πριν και σήμερα είναι όλα έτοιμα, με τις πλάκες τοποθετημένες και την κεντρική γραμμή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.
Μεταξύ αυτών των δύο έργων υπάρχει ο ποδηλατόδρομος. Στην παρούσα φάση το υπόστρωμα έχει πατηθεί αρκετά καλά και ο ποδηλατόδρομος δείχνει έτοιμος για τις τελικές επιστρώσεις. Μέχρι και τη γέφυρα δεν χρειάζεσαι πλέον μόνο ποδήλατο βουνού για να τον διασχίσεις! Ακόμα κι έτσι η ποιότητα είναι πολύ καλή. Σε ελάχιστα σημεία έχουν μπει οι πρώτες "πλάκες" με άγριο αντιολισθητικό υλικό που θα καλύψουν το υπόστρωμα!
Πάνω από μήνα πριν, ολοκληρώθηκε και η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων, σε όλο το μήκος του Πεζόδρομου Ποδηλατόδρομου.
Στην "Πλατεία Φυκιότρυπας" έχουν πέσει όλα τα τσιμέντα και η εικόνα δείχνει πολύ κοντά στην τελική αυτού του σημείου.
Οι ίδιες "πλάκες" έχουν αρχίσει να στρώνονται και κοντά στην τελευταία πλατεία πριν τη γέφυρα. Η γέφυρα ολοκληρωμένη εδώ και 4 μήνες, παραμένει κλειστή με συρματόπλεγμα κι αλυσίδες, στο κοινό!
Από κει και πέρα... αρχίζει το έργο της Αρχαιολογίας! 15 μήνες μετά την εκκίνηση του έργου, άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα. Έχει σκαφτεί το ίχνος που θα περάσει πάνω του ο ποδηλατόδρομος! Δυστυχώς και αντίθετα από τις προτάσεις που αρχικά είχε κάνει ένα χρόνο πριν ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, ο ποδηλατόδρομος αρχίζει (αμέσως μετά την είσοδό από την βόρεια πύλη του κάστρου) με μια μεγάλη κι απότομη ανηφόρα. Ο Πο.Συ.Λε. θεωρεί αυτή την επιλογή, ανασταλτικό παράγοντα για τον αρχάριο μέσο χρήστη, που θα θελήσει να απολαύσει το νέο έργο του Δήμου και προφανώς μελλοντικά θα αποτρέψει αρκετούς μικρούς και μεγάλους από τη χρήση όλου του έργου! Ο Πο.Συ.Λε προτείνει γι ακόμη μια φορά, ο ποδηλατόδρομος να κατασκευαστεί κάτω από τα σπίτια όπου η διαδρομή είναι επίπεδη και η ανηφόρα πολύ πιο ήπια! Η διαδρομή σε έναν ποδηλατόδρομο αναψυχής θα πρέπει να είναι ευχάριστη, εύκολη και απολαυστική. Ακόμα είναι νωρίς, εκτός από το σκάψιμο δεν έχει γίνει κάποιο άλλο έργο και μπορεί εύκολα σ' αυτή τη φάση να αλλάξει η διαγράμμιση του ποδηλατόδρομου και να γίνει από εκεί που περνούσαν παλιά τ' αυτοκίνητα! Οι χρήστες του ποδηλατόδρομου πρέπει να είναι κοντά στους υπόλοιπους χρήστες του έργου και να μην αποσπώνται σε μια απομακρυσμένη διαδρομή μακριά και πάνω από τα σπίτια! Να σημειώσουμε εδώ οτι παγκοσμίως οι ποδηλατόδρομοι φτιάχνονται σε επίπεδες διαδρομές και ουδέποτε έχει δοθεί τέτοια κλήση σε ποδηλατόδρομο και μάλιστα από την πρώτη πεταλιά, μόλις εισέλθεις στο κάστρο!

Μέρα 1η: 
Μέρα 50: 
Μέρα 106: 
Μέρα 147: 
Μέρα 197: 
Μέρα 217:
Μέρα 282: 
Μέρα 320: 
Μέρα 340: 

Mέρα 360:

 

Lesvos Cycling Club Challenge Αποτελέσματα

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, σε μια περίοδο που δεν επιτρέπονται αγώνες και λοιπές συγκεντρώσεις σχεδίασε και πραγματοποίησε το πρώτο Lesvos Cycling Club Challenge 2021.
Το Lesvos Cycling Club Challenge είχε δύο διαδρομές, μία για ποδήλατα δρόμου και μία για ποδήλατα βουνού. Η διαδρομή Lesvos Cycling Club Challenge MTB ήταν σε ανηφορικό κομμάτι μήκους 2,8 χιλιομέτρων με θετικά υψομετρικά 60 μέτρα σε χωματόδρομο ενώ η διαδρομή Lesvos Cycling Club Challenge Road ήταν κι αυτή ανηφορική διαδρομή 3,17 χιλιομέτρων, θετικής υψομετρικής διαφοράς 118 μέτρων σε άσφαλτο. Η χρονομέτρηση ξεκίνησε τη Δευτέρα 15/2/2021 και έληξε την Κυριακή 21/2/2021.
Σε μια εποχή που κάθε μορφή συγκέντρωσης αθλητών (όπως οι αγώνες) απαγορεύεται, ελπίζουμε ότι διοργανώσεις όπως αυτή να μπόρεσαν έστω στο ελάχιστο να κρατήσουν ψηλά το πνεύμα της αγωνιστικής ποδηλασίας στη Λέσβο, να μας συντρόφεψαν και να έδωσαν ένα ευγενές κίνητρο συμμετοχής σ' αυτό το event, που στόχο είχε να μας φέρει όλους και πάλι κοντά χωρίς όμως να συναντηθούμε.

Νικητής του Lesvos Cycling Club Challenge MTB είναι ο Δημήτρης Αλεξίου.
Νικητής του Lesvos Cycling Club Challenge Road είναι ο Παναγιώτης Μπιτάδος.

Ο Πο.Συ.Λε. θα επικοινωνήσει με τους παραπάνω νικητές για την παραλαβή των δώρων.

Ποδηλατική Οδική Βοήθεια

Μυτιλήνη 22/2/2050

Αλήθεια τι είναι αυτό που συνηγορεί αρνητικά στο να κάνεις όλες τις μετακινήσεις σου με ποδήλατο;

Μήπως ο φόβος της βλάβης;
Για ακόμα μια φορά ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου έρχεται να δώσει την λύση σ’ ένα από τα καυτά θέματα της ποδηλασίας.
Με τη νέα υπηρεσία “Ποδηλατική Οδική Βοήθεια” κάνει την κάθε μας βόλτα πιο ξένοιαστη από ποτέ. Έμπειροι μηχανικοί σπεύδουν άμεσα στον τόπο της ζημιάς και αποκαθιστούν έγκαιρα ότι έχει χαλάσει. Σε ειδικές περιπτώσεις προτείνεται έως και η επί τόπου αντικατάσταση ποδηλάτου.
Ευτυχία για τον αθλητή ποδηλασίας μεγάλων αποστάσεων που ξέμεινε από σαμπρέλες, για αυτόν που έχει επιλέξει την ορεινή ποδηλασία κι έπαθε ζημιά έξω απ’ το μονοπάτι, για τον αστικό ποδηλάτη που δεν έχει γνώσεις, για τον τουρίστα που δεν ξέρει που είναι το κοντινότερο συνεργείο...
Με την επερχόμενη δε, άνοδο του Ποδηλατικού Τουρισμού στο νησί, κρίνεται σαν μια νέα ιδέα που στο μέλλον θα μας φανεί πολύ χρήσιμη.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish