Παρουσιάσεις

Items filtered by date: Τετάρτη, 06 Νοέμβριος 2019

Ο Μάριος Big-Papa στη Μυτιλήνη

Με την ευκαιρία των μαθημάτων enduro ορεινής ποδηλασίας που θα διεξαχθούν στη Λέσβο από τον Μάριο Παπασημακόπουλο στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου 2019 ας βρούμε την ευκαιρία να σας συστήσουμε έναν από τους σημαντικότερους οδηγούς enduro MTB στην Ελλάδα αλλά κι έναν από τους αρχαιότερους εκπαιδευτές ορεινής ποδηλασίας. Ο Μάριος είναι γνωστός και ως "Mario Big-Papa" από τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Downhill, όταν οι Ευρωπαίοι δεν μπορούσαν να προφέρουν το "Παπασημακόπουλος" και το έκοψαν σε... "Big-Papa". O Μάριος είχε έρθει ξανά στη Λέσβο το Νοέμβριο του 2013 με το Momentum Academy και είχαν κάνει μαθήματα σε αρκετούς Λέσβιους αναβάτες ορεινής ποδηλασίας. Τώρα μετά 7 χρόνια μετά έχουμε ξανά την τιμή να ακούσουμε, να δούμε και να μάθουμε τα πολλά και χρήσιμα που θα μας πει. Στις 22-24/11/2019 θα γίνουν θεωρητικά μαθήματα σε κλειστό χώρο, 4ωρο μάθημα στο βουνό και τέλος ειδικά μαθήματα εκγύμνασης σε προπονητικό χώρο. Τα 4ωρα μαθήματα στο βουνό θα γίνουν Σάββατο και Κυριακή Πρωί και απόγευμα. Το κόστος θα είναι 30,00€ για όλο το πακέτο μαθημάτων (Θεωρητικό, βουνό, γυμναστήριο). Ειδική έκπτωση 50% θα έχουν τα οικονομικά ενεργά μέλη του Συλλόγου. Πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής θα δημοσιευτούν τις επόμενες μέρες με ενημερωτικό άρθρο.

Ποιος είναι όμως ο:
ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Downhill, Freeride and Park Instructor
co Founder of "Momentum Mtb Academy"
"Life is like riding a bike, to keep you balance you must keep moving." - Albert Einstein

Δέκα χρόνια πίσω, το καλοκαίρι του 2009, στα πλαίσια της προώθησης της νέας συνεργασίας του Cedric Gracia με μια Ισπανική εταιρία περιφερειακών διοργανώθηκαν μια σειρά training camp ανά την Ευρώπη, με ένα εξ αυτών....στη Ξάνθη. Μετά τις πρώτες συμμετοχές του Μάριου σε αγώνες στην ελληνική σκηνή και μόλις του είχε παραχωρήσει το κατάστημα "ποδήλατα Τσιρίκος" ένα Kona Stab Supreme...δεν υπήρχε επιλογή. Έλυσε το ποδήλατο, το έβαλε στο πίσω κάθισμα του παλιού sedan της μητέρας του και μαζί με τον Alessio Toninelli, οδήγησαν προς τον βορρά. Το περιεχόμενο του camp, αμφιλεγόμενο, θα μείνει μεταξύ των λιγοστών ατόμων που παρευρέθησαν. Θα πούμε μόνο ότι αφενός ήταν "έντονο" και αφετέρου ότι δεν ήταν όσο "ποδηλατικό" όσο θα περίμενε κάποιος. Ήταν όμως αρκετό ώστε 2 χρόνια αργότερα να πάρει την απόφαση να ξεκινήσει μαζί με τον Alessio το δικό τους academy. Σε συνδυασμό με το ακαδημαϊκό υπόβαθρο, την αντίληψη της φυσικής, τις γνώσεις προπονητικής και εμβιομηχανικής, του έδωσαν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση ώστε να μπορεί να θεωρεί ότι είχαν πολλά να προσφέρουν στο χώρο. Συνεπώς το καλοκαίρι τον 2012 τον βρήκε στην Αυστρία στο Schladming να εργάζεται για το Planai bike park ως shaper και Instructor. Την ίδια χρονιά πήρε και την πιστοποίηση από την Αυστριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας ενώ έλαβε μέρος και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Downhill στο Leogang. Το καλοκαίρι του 2013 τον ξαναβρήκε στην Αυστρία να εργάζεται και πάλι για το Planai ενώ μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα άρχισε σταδιακά να εγκαταλείπει το μεγάλο ποδήλατο και να μεταστρέφεται στο enduro.
Αγωνιστικά συνέχισε να λαμβάνει μέρος σε αγώνες downhill μέχρι το 2015 ενώ το 2016 συμμετείχε για τελευταία φορά σε enduro αγώνα στο Πήλιο όπου και έκλεισε προσωρινά τη αγωνιστική του σταδιοδρομία με μία νίκη. Πλέον, οδεύοντας στην 4η δεκαετία της ζωής του (30 ετών), με όση εμπειρία και ωριμότητα απέκτησε ανά τα έτη, ετοιμάζεται για την επιστροφή του στις διοργανώσεις. Έξι χρόνια μετά την πρώτη επίσκεψη του στη Λέσβο, η κοινότητα του νησιού θα έχει την τιμή να τον υποδεχτεί και πάλι, (αυτή τη φορά αρτιμελή) για ένα τριήμερο σεμινάριο πάνω στις τεχνικές και την προπονητική του ποδηλάτου.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish