Παρουσιάσεις

Items filtered by date: Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2020

Έργα Ποδηλατόδρομου πίσω από το κάστρο - Ημέρα 340η

Λιγότερο από μήνας μένει πλέον για την συμπλήρωση χρόνου από την έναρξη των εργασιών στον πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο - δρόμο ήπιας κυκλοφορίας αυτοκινήτων, πίσω από το κάστρο της Μυτιλήνης.
Κι ενώ πριν ούτε μήνα γράφαμε για την εξέλιξη των έργων, την ολοκλήρωση του δρόμου και την εκκίνηση των έργων στο τελευταίο στάδιο του πεζόδρομου ποδηλατόδρομου, στο τμήμα δηλαδή που έχει αναλάβει να ολοκληρώσει ο Δήμος Μυτιλήνης, σήμερα ήταν η σειρά του τμήματος της Αρχαιολογίας. Εκεί διαπιστώσαμε με μεγάλη μας χαρά την ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος του έργου, αυτό της γέφυρας που θα ενώσει τα 2 έργα. Δεν έχει δοθεί φυσικά ακόμα στην κυκλοφορία αλλά ελπίζουμε με την εκκίνηση των έργων σ' αυτόν τον τομέα να την απολαύσουμε. Αυτή η γέφυρα θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα παρακαμφθεί η ανασκαφή του οθωμανικού περιβόλου και του ελληνιστικού τείχους στην βορειοανατολική απόληξη που "κόβει" το δρόμο εδώ και μια δεκαετία.. Όπως ήταν στα σχέδια κατασκευάστηκε λοιπόν μια μικρή μεταλλική γέφυρα που θα δώσει τη δυνατότητα στους πεζούς επισκέπτες, αλλά και στους ποδηλάτες να συνεχίζουν τον περίπατό τους απ' το τμήμα του Δήμου στο τμήμα της Αρχαιολογίας κι αντίστροφα. Προηγούμενο άρθρο 
Μια όμορφή παραδοσιακή πετρόχτιστη κατασκευή έχει αναλάβει την ανύψωση επιπέδου της μεταλλικής γέφυρας, προκειμένου να τη φέρει σε επίπεδο πάνω από το αρχαίο τείχος.
Δείτε τις φωτογραφίες του έργου που θα συνδέσει τα δυο τμήματα του ποδηλατόδρομου.
Μέρα 1η: 
Μέρα 50:
Μέρα 106: 
Μέρα 147: 
Μέρα 197: 
Μέρα 217: 
Μέρα 282: 
Μέρα 320: 

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish