Βίντεο

Items filtered by date: Τετάρτη, 07 Ιούνιος 2017

Ποδηλατώντας στη φύση

Στα πλαίσια περιβαλλοντικού σχολικού προγράμματος με θέμα «Ποδηλατώντας στη φύση», που εκπονήθηκε στο Γυμνάσιο Θερμής με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Λασκαρίδη Ιγνάτιο, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εντός του αύλειου χώρου του σχολείου ποδηλατική διαδρομή 300 μέτρων με τεχνητά εμπόδια μικρής δυσκολίας.
Σκοπός της κατασκευής της διαδρομής είναι η γνωριμία των παιδιών με το άθλημα της ορεινής ποδηλασίας και η εξοικείωση με τα εμπόδια που υπάρχουν στο φυσικό περιβάλλον.
Τα παιδία που πήραν μέρος στο πρόγραμμα με τη βοήθεια του υπεύθυνου καθηγητή αλλά και των μελλών του Πο.Συ.Λε. σε διάστημα 3 μηνών ετοίμασαν την ποδηλατική διαδρομή η οποία είναι πλέων ανοιχτή σε όλους τους μαθητές, αλλά και σε κάθε επισκέπτη του σχολείου, μιας και οι χώροι άθλησης του Γυμνάσιου Θέρμης είναι ανοιχτοί όλο το χρόνο για όλους.
Πρέπει να σημειωθεί ότι παρόμοια δράση δεν έχει υλοποιηθεί ξανά στην Ελλάδα και για μια ακόμη φορά η Λέσβος πρωτοπορεί σε ποδηλατικό επίπεδο.
Εκ μέρους του ΔΣ του Πο.Συ.Λε. θέλουμε να συγχαρούμε τον υπεύθυνο καθηγητή του προγράμματος κ. Λασκαρίδη Ιγνάτιο καθώς και την Διευθύντρια του σχολείου κ. Ειρήνη Π. Βίδη που συναίνεσε στην υλοποίηση.

Εγγραφή Πο.Συ.Λε. στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας

Με μεγάλη μας χαρά, σήμερα λάβαμε μια επιστολή από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με την οποία μας γνωστοποιήθηκε ότι από σήμερα 7 Ιουνίου 2017 ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου είναι εγγεγραμμένος στην ΕΟΠ. Μια προσπάθεια πολλών μηνών απέδωσε και τώρα πια η Λέσβος έχει ενεργή ποδηλατική ομάδα και οι αθλητές της θα μπορούν να εκπροσωπούν το νησί μας σε όλες τις ποδηλατικές διοργανώσεις.

4th MOLYVOS URBAN MTB Ανασκόπηση, Απονομές και φωτογραφίες

Κυριακή 4/6/2017. Στις 10:00 ακριβώς δόθηκε η εκκίνηση του 4ου αγώνα MOLYVOS URBAN MTB.
Από την αρχή τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Οι αθλητές της Εθνικής (Δημήτρης Αντωνιάδης, Δανάη Στρουμπούλη, Βασίλης Ζιάκας, Ορφέας Συρίγος, Αθηνά Ζώη, Θοδωρής Πετρίδης, Δημήτρης Βλαχάκης και Νίκος Μαραγκός) επικράτησαν άνετα από την εκκίνηση και ελάχιστοι ήταν αυτοί που κατόρθωσαν να μείνουν κοντά στον καταιγιστικό τους ρυθμό. Έδωσαν απ την αρχή μια δυναμική στον αγώνα και μόνο με την παρουσία τους.
Ο καιρός; Όσο πιο τέλειος γίνεται... Με συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ελαφρό αεράκι ψηλά στο κάστρο.
Εθελοντές παντού σε κάθε σημείο σε κάθε στροφή, παντού έτοιμοι να σε εμψυχώσουν κατ' αρχήν αλλά και να προσφέρουν λίγο νερό. Όλα διοργανωμένα (για 4η φορά) στην εντέλεια. Οι δρόμοι γεμάτοι από θεατές που χειροκροτούσαν, φωτογράφιζαν, παρακολουθούσαν και έδιναν κουράγιο σε όλους στο δύσκολο έργο τους. Έργο εξαιρετικά δύσκολο μια και πολλές και μεγάλες οι ανηφόρες που το πλακόστρωτο τις έκανε ακόμα πιο βασανιστικές. Τις ανηφόρες διαδέχονταν 60+ ανηφορικά σκαλοπάτια για ναφτάσεις στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής, το Μεσαιωνικό Κάστρο του Μολύβου. Στην "επιστροφή" η διαδρομή περνούσε μέσα από το αλσύλλιο κάτω απ το κάστρο και έμπαινε ξανά στον παραδοσιακό οικισμό του Μολύβου με τα γραφικά σπιτάκια, τις αυλές και τα σοκάκια και μέσα από πετρόστρωτα στενάκια συναντούσε άλλα 60+ σκαλοπάτια για να βγει στην ευθεία εκκίνησης - τερματισμού.
Από τους 70 που πήραν εκκίνηση τερμάτισαν όλοι πλην ελάχιστων εγκαταλείψεων αποκλειστικά από τεχνικά προβλήματα. Μετά το πέρας της μιας ώρας δόθηκε και ο τερματισμός που βρήκε τον Δημήτρη Αντωνιάδη Πρωταθλητή Ελλάδας στην ψηλότερη θέση του βάθρου.
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα αποτελέσματα και παρακάτω φωτογραφικό υλικό από τις βραβεύσεις.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish