Βίντεο

Items filtered by date: Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2019

Ποδηλατόδρομος Μυτιλήνης Ημέρα 1η

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου του 2019
Σήμερα το πρωί άρχισαν τα έργα για τον Ποδηλατόδρομο - Πεζόδρομο πίσω από το κάστρο. Μεταβήκαμε άμεσα λοιπόν για να δούμε ιδίοις όμμασι ότι απέδωσαν καρπούς οι παρεμβάσεις του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και ότι το έργο ξεκινάει άμεσα.
Σήμερα λοιπόν 21/11/19 έγινε και επίσημα η έναρξη των εργασιών στο σημείο κάτω από το εκκλησάκι του Άη Γιάννη. Μπουλντόζα τεχνικής εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, άρχισε να ξηλώνει το παλιό οδόστρωμα ενώ τόνοι χαλικιού περιμένουν στο χώρο της Φυκιότρυπας για την ολοκλήρωση του έργου. Για το πλήρες έργο του Ποδηλατόδρομου - Πεζόδρομου έχουμε γράψε σε προηγούμενο άρθρο μας και μπορείτε να διαβάστε εδώ.
Επιγραμματικά να αναφέρουμε ότι πρόκειται για έργο ανάπλασης και δημιουργία δρόμου ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων αλλά και Ποδηλατόδρομου δίπλα σε Πεζόδρομο από το άγαλμα της Ελευθερίας έως και την βόρεια είσοδο του Κάστρου.
Θα σας κρατάμε ενήμερους για το μεγαλύτερο έργο υποδομής ποδηλατικού ενδιαφέροντος που έχει γίνει ποτέ στην πόλη της Μυτιλήνης.

1st Anemotias Kampos MTB – VIDEO

42 αθλητές ορεινής ποδηλασίας πήραν εκκίνηση το πρωί του Σαββάτου 17/11/2019 μπροστά από το σχολείο της Ανεμότιας για τον αγώνα 1ο ANEMOTIAS KAMPOS MTB.
Πολύ σύντομα, στα πρώτα 6 χιλιόμετρα, τα σκληρά ηφαιστειακά χώματα της καλδέρας, οδήγησαν σε εγκατάλειψη τους 5 απ' αυτούς. Οι υπόλοιποι είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σ' ένα μικρό χωριό της ορεινής Λεσβιακής επαρχίας, που για χάρη των εκδηλώσεων αυτή την Κυριακή ήταν κατάμεστο. Σε κάθε στενό σε κάθε στροφή, πλήθος κόσμου ήταν εκεί για να επευφημήσει τους αγωνιζόμενους που περνούσαν, χειροκροτώντας τους. Τα καφενεία γεμάτα θεατές, που συνδύαζαν το ευχάριστο ζεστό πρωινό του Νοέμβρη με καφέ και ποδήλατο. Το τοπίο μοναδικό οι μυρωδιές τρυπούσαν τη μύτη και καρφώνονταν στη μνήμη για πάντα. Η θέα στη διαδρομή πάνω από το χωριό σου έκοβε την ανάσα. Όλο το ανάγλυφο των βουνών μέχρι την Σκάλα Καλλονής μπροστά μας. Μέσα στο χωριό τα γραφικά σοκάκια, τα πλακόστρωτα, τα σπιτάκια έδιναν ένα μοναδικό χρώμα στον αγώνα. Οι κλίσεις ευχάριστες και απαιτητικές. Τα αρχαία λιθόστρωτα δρομάκια που οδηγούν στον κάμπο έδιναν ένα μοναδικό χρώμα γραφικότητας αλλά και τεχνικής δυσκολίας. Καταπονούσαν χέρια, σώμα και ποδήλατα, καθιστώντας τα ίσως και το πιο σκληρό τμήμα της διαδρομής. Σύντομα βρεθήκαμε στον κάμπο να ποδηλατούμε ανάμεσα σε αμέτρητους αμπελώνες, που καλλιεργούνται στα ηφαιστειακά χώματα του κρατήρα που δίνουν μια εξαιρετικά ιδιαίτερη, μοναδική κι ευχάριστη γεύση στο Ανεμωτιανό κρασί. Εικόνες, οσμές και γεύσεις που θα μας μείνουν αξέχαστες τουλάχιστον έως το 2ο ANEMOTIAS KAMPOS MTB του 2020.

Ο Πο. Συ. Λέσβου στο Δημοτικό Σχολείο Θερμής

Μια ακόμη όμορφη εκδήλωση για το ποδήλατο πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Νοεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Σχολείο Θερμής από τον Πο. Συ. Λέσβου. Τα παιδιά του σχολείου χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και αφού άκουσαν πρώτα τον πρόεδρο του Πο.Συ.Λέσβου να τους μιλά για θέματα οδικής ασφάλειας, εξοπλισμού και έλεγχο του ποδηλάτου, συνέχισαν με παιχνίδια ισορροπίας και δεξιοτήτων μέχρι το σχόλασμα.
Στις μεγάλες τάξεις μοιράστηκαν φυλλάδια ασφαλής οδήγησης και όλοι πήραν αναμνηστικό το αυτοκόλλητο του Πο. Συ. Λέσβου για το ποδήλατο τους.
Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του σχολείου κ. Βάλεση Αντώνη για την πρόσκληση και όλους τους δασκάλους για την πολύτιμη βοήθεια.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish